Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Pár hét mulva költözök külön,...

Pár hét mulva költözök külön, mire kell majd ügyelnem?

Figyelt kérdés

Melóm is már van, sulit most fejezem be, minden jól megy barátnőm is összejön.

nagyszülők, szülök és egy 3. rokon él. Mellette szombaton tanfolyamra fogok járni, mire figyeljek?

Mik lesznek azok a dolgok az életembe amik tetemesen megváltoznak, főzést illetően hogy álljak neki?

Megkérjem valamik rokont és fokozatosan térjek át?

Még arra is kíváncsi vagyok, hogy mi az amire nem gondoltam de hátulütő lesz a jövőben.

2015. márc. 14. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Magad kell ellátnod.

Neten rengeteg kajás oldal van, kezd az egyszerűbb receptekkel. Nem egy nagy dolog összedobni valamit.

2015. márc. 14. 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:

A főzés lesz a legkevesebb gondod, én 25 éves koromig semmit - mostohám nem engedett a konyha közelébe sem -, most meg simán megfőzök bármit.

Inkább, ami számít:

- oszd be a pénzed! Előbb tedd félre a rezsire valót, utána kajapénz, és a maradékból gazdálkodj. Így pl. megúszhatsz egy hó végi "nincs mit ennem"-et, vagy kunyerálást.

- a számlákra, határidőkre ügyelj, hogy pontosan fizesd, mert, ha csúszol, az gáz :)

Kajára visszatérve:

- netről csomó mindent le tudsz szedni, semmi extra - én is onnan tanultam/ok, és kb. elszúrhatatlan a dolog

- ami menjen: tészta-, rizs-, krumplifőzés > éhen már nem fogsz halni

- fűszerekkel bátran, kísérletezzgess csak (én is ezt teszem)

- igyekezz nem kidobni kaját, ha pl. unod 3. nap a főtt rizst, csinálj belőle valami mást

- ha sokat főzöl, fagyassz le

2015. márc. 14. 13:19
 3/6 A kérdező kommentje:

Pénzügyekre gondoltam, hogy összeszámolom mi mennyi, de magát a sorrendet nem tudtam hova tenni. Költőpénzt kb 10ezerre saccoltam, cigi+nass lehet sok egyeseknek.

Amúgy 150 alatt biztos, hogy nem fogok keresni, keresett szakmába vagyok, nem dicsekvésként írom, mert nem a pénz miatt választottam a szakmát.

2015. márc. 14. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Ahogy a 2-es is írja, az a legfontosabb, hogy a kötelező kiadásokra, mint a lakbér, a rezsi, a különböző számlák, mindig azonnal tedd félre a pénzt, amikor megkapod a fizudat, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül elszámolod magad, nem figyelsz, túl sokat költesz, és nem tudsz mindent kifizetni. Kajára szintén érdemes egy bizonyos összeget eltenni (hogy mennyit, azt nem tudom megmondani, mindenki más mennyiséget eszik, na meg az se mindegy, milyen kajákat eszel).

Főzés: tényleg nem egy nagy kunszt, ha tudsz olvasni, fog menni az is :) Kitalálod, mit ennél, beírod a google-ba, kiadja a receptet, és szépen követed az utasításokat, ennyi. Kezdj egyszerűbbekkel, hamar belejössz. Én nem kérnék meg rokont a helyedben, mert egyből az jön le, hogy nem is igazán vagy önálló, elköltöztél, de főzni kell azért rád stb. Oldd csak meg magad, tényleg nem olyan nehéz, mint azt előzetesen gondolják sokan.

2015. márc. 14. 14:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja meg ha tényleg jó lesz a fizud, akkor havonta egy 10-est rakj félre(minimum). Jó lesz a hirtelen nagyobb kiadásaidhoz.
2015. márc. 14. 15:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Félretenni azt tervezek, kocsit kell majd vennem még...
2015. márc. 14. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!