Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehetne tenni, ha a...

Mit lehetne tenni, ha a ferjem lassan beleorul az irigysegbe es ezzel engem is halalra idegesit?

Figyelt kérdés
A hugomrekra irigy. Meglehetosen jobb korulmenyek kozott elnek mint mi. Mindenuk megvan, amirol a ferjem valaha vagyott. Az utobbi egy evben sorra hallgatom, hogy o mindig Budan akart elni, minig kertes hazat akart, sose volt kulfoldon, nincs kocsink, olcso ruhai vannak stb. Aztan ram is ramformedt, hogy mekkora kupi van itthon, naluk milyen rend es tisztasag van mindig. Hozzajuk bejarono jar, igy van ideje a gyerekekre, fozesre, onmagara es a ferjere is. Igaz, mi kis lakasban elunk, lehetne nagyon rend, tisztasag, ami kitellik tolem, megteszem, hogy tarthato allapot legyen, de ket kisgyerekkel egyedul nem tudok patika rendet tartani, es ha a gyerek mesezni szeretne, vagy velem lenni, nem teszem odebb, mert poros a polc. Mar boltba se tudunk ugy elmenni, higy ne ez legyen a slager. Meglat valami draga hust, mar morog az orra ala, hogy a hugomek biztos gondolkodas nelkul meg tudnak venni, ha kirakatban valami markas ruha van mar morog, hogy nekik tuti nem penz erte. Igen, szerenyen elunk, nem utazunk, nyaron egy kis strand belefer, turkalobol oltoztetem a gyerekeket, es szamolom a penzt a heti bevasarlasoknak, de a gyerekek boldogak, a ferjemet szeretem, miert nem lehetne ez igy jo? Egyszeruen mjnden aldott nap ezen megy a frocsoges. Hogy haritsam? Mert ezekre ertelmes valaszt nem lehet adni.

2015. febr. 19. 20:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Akár a bátyám. Ő is mindíg másokkal van elfoglalva, hiába mondom neki, hogy a saját életét kellene élnie, és akkor neki is sikerülne minden...De nem hallgat rám, pszichológushoz sem akar elmenni...Én mellőzni próbálom, néha lelket próbálok önteni bele, de csak sopánkodik tovább.

Pedig mi önerőnkből értünk el minden eddigi lépcsőt, nem önsajnáltatással.

2015. febr. 19. 20:53
 12/22 anonim ***** válasza:
55%

Ne higgyétek, hogy a felsőfokú végzettségen múlik. Nekem az van, jól is keresek, mégis azt látom, hogy körülöttem mindenki jobban áll, mint én.

Szerintem itthon tisztességes munkával nem lehet jó módban élni. Örökléssel, szülői támogatással, protekcióval vagy lopással lehet pénzhez jutni, úgy veszem észre. (Én pl világ életemben 100% be voltam jelentve, zsebbe pénzt nem kapok borravaló, vagy ilyen-olyan indokkal)

2015. febr. 19. 21:22
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Hat akkor elég sok embert irigyelhetne, nem csak a húgodekat. Nekem inkabb mar rogeszmenek tűnik ez. Sztm is szakember kellene.
2015. febr. 19. 21:26
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Állítsd le egyszer, s mindenkorra. Mondd meg neki, hogy többet nem akarod hallani ezt az irigy nyavalygását. Vagy gondoskodjon róla, hogy ti is élhessetek azon a színvonalon, vagy kussoljon róla, és ne a tesódékat irigyelje.
2015. febr. 19. 22:29
 15/22 anonim ***** válasza:
77%

Mit szoktál neki mondani amikor elkezd morogni? Csöndben csikorgó fogakkal hallgatod vagy megpróbálod leállítani? Minek a ruha a 10x olcsóbb is ugyan úgy áll rajtad? Minek a drága hús? Olcsóbból is tudok finomat főzni?

Az én barátom nagyon hisztis, állandóan panaszkodik valamiért (általában rám, ha meg rámutatok hogy neki is van hibája bőven az olaj a tűzre). Én még megtehetem hogy x ideig nem szólok hozzá amíg lenyugszom mert felidegesít vele ő meg megfeledkezik róla de ezt együtt élésnél nyilván nem javasolhatom. A pszichológus jó megoldásnak tűnik

2015. febr. 19. 23:16
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem csikorgatom a fogam. Hagyom, hogy vegigmondja, aztan probalok beszelni vele. Nekunk nincs olyan munkank, ha keresnenk se kapnak jobban fizetot a vegzetseg hianyaban. Eddig ezzel sose volt gondja, sose frocsogott a mas jolete miatt. Nem igazan tudom hova tenni ezt a viselkedest.
2015. febr. 20. 01:09
 17/22 anonim ***** válasza:
79%
Ne hagyd, hogy végigmondja! Az elején állíts le! Mondd neki, hogy a tesódék előtt fogod beégetni, ha nem fejezi be.
2015. febr. 20. 06:44
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az ilyen emberre nem igazán hatnak az észérvek:( Ha pedig erősebben próbálsz hatni rá=> biztos Te is utálod, csak bele akarsz rúgni....Egyszer a párom beszélgetett el bátyámmal (nem értette mit mond, de hallotta hogy hisztizik:D), azóta őt is szidja. Az anyósom beszélt vele,ugyanezzel az eredménnyel (pedig egyik sem bántani akarta!). Még a macskákat is utálja, mert egyszer elmeséltem, hogy összeszidtam az egyiket, mert felment az asztalra többszörös tiltás ellenére. Azóta a macska rühes féreg...az összes nő r..banc, akik csak a pénzre mennek, a pasik pedig mind milliomosok vagy ingyenéló patkányok.Ő viszont dolgozik az egész cég helyett, okosabb a főnökénél is. És hiába beszélsz vele, ez mind olyan szinten a rögeszméjévé vált, hogy minden egyes alkalommal, amikor beszélünk, ezt a kombót hallgatom.

Édesanyánk már meg sem lepődik.

2015. febr. 20. 08:21
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj! Lehet, hogy furán fog hangzani, de próbáld meg, hátha bejön: Biztos van olyan része a húgodék életének, ami nem annyira kóser, hiszen mindenkinek vannak "gyengéi". Ha panaszkodni kezd, mondd neki, hogy pl. a sógor hogy el van hízva (persze, ha így van), vagy valami más ilyen jellegű dolog. Tudom, nem szép ez a megoldás, de talán így látná, hogy senki élete nem tökéletes, bármennyire annak is tűnik.
2015. febr. 20. 13:21
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg rávenni, hogy alkalmazza a "háladoboz" módszert. Minden nap üljön le és vegyen elő 3 db kis papírt. Írja rá ezekre azt a 3 dolgot, amiért aznap hálás volt. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyen is belefér, hogy pl. a feleségem ma a kedvenc ételemet főzte meg, vagy felhívtam egy régi barátomat és jót beszélgettünk.

Annak idején a lányom nagyon elégedetlen volt magával, de ez a módszer kigyógyította az önalulértékelésből.

2015. febr. 20. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!