Bunkóság ezért pénzt kérni rokontól? Lakhatásról van szó
Anyai részről örököltem egy lakást. Úgy döntöttem h kiadom albérletbe és a befolyó pénzből fizetjük a lakáshitelt párommal.
Apai részről unokatestvérem szeretne beköltözni a lakásba,a párjával és a két gyerekkel. Most az anyósáéknál élnek(én úgy tudom h annak idején azért költöztek oda 10x éve h spóroljanak lakásra,mivel nem kell nekik semmibe fizetni,mindketten dolgoznak is 18 éves koruk óta),de vmi történt ezért el kell onnan menniük.
Mondtam h havi 40 ezerért+rezsiért be költözhetnek. Sztem igencsak méltányos ár,mert a lakást amugy 60-70 ezerért is ki tudnám adni.
De most én vagyok a bunkó,h nem segitek a rokonomnak. Apai részrl minden rokon engem szid,h pénz éhes vagyok stb.
Egyik válaszoló jól írta: "Bár egy jó tanács: rokonnak ne ad ki a lakásod, mert ki fognak használni, egy idő után nem fognak fizetni (mindig lesz valami ok, hogy miért csak jövő hónapban fizetnek.. "
Nálunk is ez volt.... Rokonnak soha, de soha többet nem adnék ki lakást. Inkább add ki másnak, aki többet fizet érte, rendesen, leadózva, bejelentve, stb.
Mivel nem tudtam velük meg egyezni,nem akarnak lakbért fizetni,csak rezsit. Szerintük ez is segitség h nekem legalább azt nem kell.
Idegeneknek adom ki inkább
"Szerintük ez is segitség h nekem legalább azt nem kell."
De durva, úgy gondolják, hogy ők segítenek azzal, hogy kifizetik a rezsit, és nem neked kell (amit ugyebár elhasználnak)?
Érdekesen gondolkodnak. Ez csak abban az esetben lenne segítség, ha a kutya nem akarna abba a lakásba költözni, és te fizethetnéd a fenntartási költségeit, de mint írtad, egyetemi városban van, ott azért könnyű albérlőt találni.
Vajh milyen logikai bukfenc nyomán jutottak el odáig, hogy ez neked baromi nagy szívesség, hogy ők kifizetik a rezsit, mait fogyasztanak?
Vagy ők másik univerzumban élnek? :D
Jól döntöttél, Kérdező.
Na ha az ilyen rokonok megharagszanak, az pont a lehető legkevésbé rossz dolog, ami történhet veled az életben.
Egyébként adhattál volna még egy javaslatot:
Évente neked 480.000 albidíj jönne be a lakásból (+rezsi, de az minusz is).
Aki szerint nagyon pénzéhes lennél, akkor mondad volna, hogy
"480.000 ingyenpénzt engedek el a jóskáék miatt, de mivel ti is jól megéltek, ezért nektek sem nagy probléma összedobni ezt az összeget, hogy mindenki ugyanakkora terhet viseljen jóskáék ellátásából. Vagy a a 3 év múlva esedékes felújítást is össze kéne dobni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!