Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért utál a húgom?

Miért utál a húgom?

Figyelt kérdés
A szüleim régen elváltak. Én anyukámmal és a 16 éves húgommal élek együtt. Van a húgomon kívül még egy 18 éves öcsém és két féltestvérem apai részről. (Egyik 11 éves fiú, másik 7 éves lány.) Mondhatni az összes tesómmal jóban vagyok kivéve azzal, amelyikkel együtt élek. Annak idején, amikor ovis volt én mentem érte az óvodába, vittem az edzéseire, figyeltem rá, amikor anyu dolgozott. Imádtam a szemem fénye volt. Aztán, amikor Ő bekerült felsőbe és én pedig 15-16 éves kamasz lettem picit elhanyagoltam. Nem azt mondod, hogy sz-rtam a fejére, hanem lefoglalt a haverok, az új gimi stb... Nem rég mióta fősulirajárok értebb lettem, mint gimnazistaként. Az utóbbi jó egy évben próbáltam elmélyíteni a húgommal a kapcsolatot, de zárt ajtókba ütköztem. Aztán mikor a közös programot erőltettem, vagy beszélni próbáltam vele durván elküldött. Próbáltam elmondani titkomat, hogy érezze fontos nekem és megbízok benne, de ez a gesztus sem jött be. Novemberben volt a szülinapja, amire direkt olyan dolgot vettem neki, amit szeret. Azt hittem ezzel sikerül valamit előre lépni nála, de nem is örült az ajándékomnak. Nagyon sokat vitatkozunk mostanában, amit ő kezd, mert belém köt. Számon kértem már, hogy miért utálsz, de csak nevetett, hogy nem utál. Ám sokszor érzem, hogy a pusztajelenlétemtől mérges lesz és legszívesebben agyonütne. Érdekes, hogy a többi testvérünkkel nem ilyen a viszonya. Én nagyon elvagyok emiatt keseredve, mert szeretném, ha a "szövetségesem" lenne, akiben megbízhatok és aki szeret. Azt akarom, hogy mögöttem álljon. Én ezeket viszonoznám és most is igyekeznék mögé állni, de nem engedi. Arra gyanakszom, hogy a középiskolás korszakom miatt utált meg. Akkoriban való igaz másmilyen voltam (buliztam, nem tanultam stb...).Csak, így azt nem értem, hogy miért most haragudott meg rám? 20f
2014. dec. 21. 19:37
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha nem tettél semmi olyan nyilvánvaló dolgot, amivel megbánthattad, akkor a hiba vsz. az ő készülékében van. Lehet, hogy egyszerűen megviseli a kamaszkor, és nem elég érett ahhoz, hogy ezt ne a környezetén vezesse le. Az is lehet, hogy azt hiszi, anyukátok téged szeret jobban (mert pl. 20 éves korodra szabadabb életet élhetsz), és ezt rád vetíti ki. Vagy valaki fiú megbántotta, és most az összes - felnőtt(ebb) - férfit utálja. Fene tudja, mi a problémája, de ha nem mondja el ő maga, akkor csak találgatni lehet. Nem gondolom, hogy jó ötlet "pitizni" neki, mert ha érzi a bizonytalanságodat, az olaj a tűzre. Viselkedj felnőttként: légy vele higgadt, nyugodt, korrekt, igazságos, de ne keresd a kegyeit. Előbb-utóbb vége lesz ennek a korszaknak, ne aggódj.
2014. dec. 21. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!