Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Botrány félreértett mondatból?

Botrány félreértett mondatból?

Figyelt kérdés

A mondat valóban így hangzott el tőlem: "Xy felügyelet nélkül ne maradjon a babával, mert nem úgy nyúl hozzá, ahogy kellene." XY egy huszonéves fiúrokon, a baba meg a lányom.

Viszont hozzátettem, hogy úgy értem, hogy a tapasztalatlanság miatt néha a baba fizikumához képest kicsit durvábba pakolja. Emiatt néha szólunk neki, megmutatjuk, hogy mit bír, vagy pl ne ültesse, amíg nem tud ülni.

De néhány nap alatt áttranszformálódott a kiragadott mondat arra, hogy szerintem pedofil a srác. Ami baromság, mert nem az. A babával is nyugodtan játszhat - az össz aggályom tényleg az, hogy az ízületeit, stb túlterheli némelyik mozdulatával. A rokonság ezen csámcsog és a jelek szerint hiába magyarázkodom, hogy nem arra céloztam, amit ők belegondolnak.

2014. dec. 18. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek. Ezt utólag már nemigen tudod kimagyarázni. Ráadásul minél jobban magyarázkodsz, annál inkább nem hisznek neked. Gondolj arra, hogy minden csoda három napig tart. Majd leszállnak a témáról.
2014. dec. 18. 19:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg szerencsétlen megfogalmazás. Hozzányúlni. :)

De mondhatod azt, hogy ha komolyan láttad volna azt, hogy pedofil hajlammal ér a babádhoz, akkor már eltörted volna a kezeit, és letépted volna a farkát. De mivel ezt nem tetted meg, így nem is feltételezel róla rosszat.

2014. dec. 18. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:
20%

Isten hozott a klubban. Az én kisfiam 10 hónapos, ha vendégek vannak nálunk, szeretnék teletömni ilyen olyan édességekkel, jártatni akarják, stb...

Én már nem foglalkozom a mondókájukkal. Már elmagyaráztam, hogy èn gyerekem, én nevelem.

Egy 20 éves fiúnak már fel kéne fogni ezeket a dolgokat.

Ne foglalkozz velük.

2014. dec. 18. 19:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A fiúval értesd meg, hogy nem úgy gondoltad, a többieket sz..d le!
2014. dec. 18. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

Sztálin elvtárs megmondotta volt:

"Szavak csak azért vannak, hogy elrejtsék a gondolatot!"

.

Én helyedben beismerném hibás fogalmazásom, ugyanakkor felhívnám mindenki figyelmét, hogy csak a rejtett pedofilok gondoják azt, hogy egy babához "máshogy" is lehet nyúlni!

2014. dec. 18. 19:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, nem a srác van kiakadva azon, hogy pedofilnak tartod, hanem a rokonság csámcsog a háta mögött. Én is elküldeném a búsba őket, és nekik szegezném a kérdést, hogy mégis milyen alapon feltételezik szerencsétlen srácról, hogy pedofil? Mert nem te mondtad, hanem ők értelmezték félre saját szájuk íze szerint! Ha esetleg a huszonéves fiúrokonhoz is visszajutna a pletyka, akkor beszélnék vele, hogy abszolút nem úgy értettem, ahogyan a rokonság szégyenteljesen kiforgatta az az egy mondatod, hiszen már beszéltetek a tapasztalatlanságáról, nem a háta mögött szidtad..
2014. dec. 18. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

A sráccal tisztázni kell, illetve a fő pletykaforrásnak egyértelműen tudomására hozni, hogy félreértés történt.

Ezen felül nem érdemes energiát pazarolni rá, úgyis elfelejtik.

2014. dec. 18. 21:25
 8/9 A kérdező kommentje:

Azt hiszem a férjem kavart be akaratlanul. Neki mondtam, hogy felügyelet nélkül nem szívesen hagyom a srácot a babával (egyébként imádja, csak tényleg nincs tapasztalata babákkal), mert lóbálja, vagy úgy teszi fekvő helyzetbe, hogy zuttyan a feje. Ez ugye ennyi idősnél még okozhat kisebb bevérzést is agyban.

A férjem meg csak az ominózus mondatot tolmácsolta, szerintem ő bele se gondolt, hogy félreérthető így.

Az előzmény annyi volt, hogy a srác ajánlkozott bébiszitternek, ha dolgunk van, én meg ezzel az indokkal mondtam a férjemnek, hogy miért nem megyek bele.

Amúgy jól bánik a babával, csak ki kell tanulnia még, hogy fizikailag mik a határai egy ennyi idősnek. 2 évesen már dobálhatja, akkor már nem árt neki, meg durvábban is le lehet tenni a kanapéra.

Ilyenek miatt, csak tapasztaltabb rokonokra hagyjuk rá úgy, hogy nem vagyunk jelen. Főleg nagyszülők, vagy saját gyerekkel rendelkező rokonok.

2014. dec. 18. 23:47
 9/9 anonim ***** válasza:
68%

Hasonló tévedés történt nálunk is.

Egy születésnapi vagy névnapi (nem emlékszem pontosan) ebédnél kissé sótlan volt a leves, és kérni akartam az anyósomtól, hogy:

-Anyuka, odaadná a sót?

De valamiért ezt mondtam:

-Te tetted tönkre az életemet, vén boszorkány!

Azóta sem beszélünk.

2014. dec. 23. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!