Botrány félreértett mondatból?
A mondat valóban így hangzott el tőlem: "Xy felügyelet nélkül ne maradjon a babával, mert nem úgy nyúl hozzá, ahogy kellene." XY egy huszonéves fiúrokon, a baba meg a lányom.
Viszont hozzátettem, hogy úgy értem, hogy a tapasztalatlanság miatt néha a baba fizikumához képest kicsit durvábba pakolja. Emiatt néha szólunk neki, megmutatjuk, hogy mit bír, vagy pl ne ültesse, amíg nem tud ülni.
De néhány nap alatt áttranszformálódott a kiragadott mondat arra, hogy szerintem pedofil a srác. Ami baromság, mert nem az. A babával is nyugodtan játszhat - az össz aggályom tényleg az, hogy az ízületeit, stb túlterheli némelyik mozdulatával. A rokonság ezen csámcsog és a jelek szerint hiába magyarázkodom, hogy nem arra céloztam, amit ők belegondolnak.
Tényleg szerencsétlen megfogalmazás. Hozzányúlni. :)
De mondhatod azt, hogy ha komolyan láttad volna azt, hogy pedofil hajlammal ér a babádhoz, akkor már eltörted volna a kezeit, és letépted volna a farkát. De mivel ezt nem tetted meg, így nem is feltételezel róla rosszat.
Isten hozott a klubban. Az én kisfiam 10 hónapos, ha vendégek vannak nálunk, szeretnék teletömni ilyen olyan édességekkel, jártatni akarják, stb...
Én már nem foglalkozom a mondókájukkal. Már elmagyaráztam, hogy èn gyerekem, én nevelem.
Egy 20 éves fiúnak már fel kéne fogni ezeket a dolgokat.
Ne foglalkozz velük.
Sztálin elvtárs megmondotta volt:
"Szavak csak azért vannak, hogy elrejtsék a gondolatot!"
.
Én helyedben beismerném hibás fogalmazásom, ugyanakkor felhívnám mindenki figyelmét, hogy csak a rejtett pedofilok gondoják azt, hogy egy babához "máshogy" is lehet nyúlni!
A sráccal tisztázni kell, illetve a fő pletykaforrásnak egyértelműen tudomására hozni, hogy félreértés történt.
Ezen felül nem érdemes energiát pazarolni rá, úgyis elfelejtik.
Azt hiszem a férjem kavart be akaratlanul. Neki mondtam, hogy felügyelet nélkül nem szívesen hagyom a srácot a babával (egyébként imádja, csak tényleg nincs tapasztalata babákkal), mert lóbálja, vagy úgy teszi fekvő helyzetbe, hogy zuttyan a feje. Ez ugye ennyi idősnél még okozhat kisebb bevérzést is agyban.
A férjem meg csak az ominózus mondatot tolmácsolta, szerintem ő bele se gondolt, hogy félreérthető így.
Az előzmény annyi volt, hogy a srác ajánlkozott bébiszitternek, ha dolgunk van, én meg ezzel az indokkal mondtam a férjemnek, hogy miért nem megyek bele.
Amúgy jól bánik a babával, csak ki kell tanulnia még, hogy fizikailag mik a határai egy ennyi idősnek. 2 évesen már dobálhatja, akkor már nem árt neki, meg durvábban is le lehet tenni a kanapéra.
Ilyenek miatt, csak tapasztaltabb rokonokra hagyjuk rá úgy, hogy nem vagyunk jelen. Főleg nagyszülők, vagy saját gyerekkel rendelkező rokonok.
Hasonló tévedés történt nálunk is.
Egy születésnapi vagy névnapi (nem emlékszem pontosan) ebédnél kissé sótlan volt a leves, és kérni akartam az anyósomtól, hogy:
-Anyuka, odaadná a sót?
De valamiért ezt mondtam:
-Te tetted tönkre az életemet, vén boszorkány!
Azóta sem beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!