Ha elvaltam a felesegemtol, de kozos gyermekunk van, van e barmilyen rokoni kapcsolat koztunk a PTK szerint?
Azert lenne fontos, mert felvett egy hivatalos levelet mely a nevemre szolt, es nem tudom erheti e ot ezert barmilyen meghagyas, vagy megrovas hivatalos szervtol?
(Marmint nem gond hogy felvette a levelet, csak gondolom a posta csak ugy adta ki neki ha kozeli rokon, es ugy irta ala mint feleseg)
Koszonom a valszokat. Az elso kerdest tisztaztam, ergo nincs rokoni kapcsolat.
A nekem szolo level vegrehajtotol jott, ezert lenne fontos azt is megtudnom - de gondolom majd a jogi foumban, hogy erheti e ot barmilyen atrocitas hivatalos szerv reszerol, hogy ugy vette at a levelet, hogy azt irta oda hogy feleseg.
De de... egy cimen voltunk bejelentve, en kesobb jelentkeztem ki, mert mar tenyleg nem lattam ertelmet hogy oda menjenek a leveleim.
Karom nem szarmazott belole, kerdesem arra iranyult, hogy ugymond hazugsagert (mivel mar nem volt a felesegem) vajon buntetheto e O, hogy atvett hivatalos levelet.
A level eljutott hozzam, sot en kertem meg arra hogy vegye fel, szval elvileg nem latok bunos cselekedetre ado okot, de amilyen furi a ptk. neha, lehet hogy ez gond lehet neki. Hivatalos szerv megtevesztese pl... :D :D :D
Igazabol a vegrehajto pampog, mivel nekem nincs vagyonom, igy orajta akartak volna bevasalni a tartozasom, de persze mar reg elvaltunk, mikor en azt a hitelt felvettem... szval... a level atvetelebol kiindulva gondoltak, hogy nem gond ha nem fizetek, majd rajta bevasaljak, hisz a felesegem vagy a hitel felvetelekor a felesegem volt.
Nem
Ha eljutott hozzád a levél, és te nem vered majd az asztalt náluk, hogy azt nem kaptad meg, akkor ők nem tudják meg ki vette át..az arra kell, ha te fellebbeezel, vagy panaszt nyújtasz be mert nem kaptad meg, akkro előássák, hogy mégis ki vette át...
Egyébként ha a hitelfelvételkor a feleséged volt, akkor ha nincs házassági avyonjogi szerződésetek, és a váláskor sem rendelkezett a bíróság a hitellel kapcsoatban, akkor a bank így is úgy is az ex feleségedet vezsi elő, mert a hitel közös.
Házasság alatt nem scak a bevétel, hanem a hitel is az..
Tehát hivatalosan ő az adőstársad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!