Lehet-e vérfertőzés?
Olvasd már el a Btk. 199.§-át!
Egyenesági rokonok és testvérek között lehet vérfertőzés!
Az unokatestvér akár hanyadik fokon már sem nem egyenesági, sem nem testvér kategória!
2-e miért?
A lányommal egy óvodába járt egy kislány. Később kiderült, hogy a nagymamájával egy utcában lakunk és több nyáron is együtt játszottak a gyerekek. Anyukával is beszélgettem párszor, elég jó lett a kapcsolat. Aztán vagy 2 év múlva kiderült, hogy a nagymama nagymamája és az én apukám nagymamája testvérek voltak. Ha mi történetesen fiú és lány lennénk és összejöttünk volna, nekünk is csak gratulálni tudnál? Mennyi esélye van egy ilyennek?
"Aztán vagy 2 év múlva kiderült, hogy a nagymama nagymamája és az én apukám nagymamája testvérek voltak. Ha mi történetesen fiú és lány lennénk és összejöttünk volna, nekünk is csak gratulálni tudnál? Mennyi esélye van egy ilyennek?"
Ha egy kisvárosban/faluban elkezdesz a család után kutatni, pár feneréacióval korábban kiderül, hogy mindenki rokon mindenkivel.
csabika1971:
"Első unokatestvérrel még tilos (testvéred gyermekei). Másod unoka testvéreknél már lehetséges. (szülök testvéreinek gyermekei)"
Csabika1971!
Itt valamit nagyon elírtál!
Az első unokatestvér a szülő testvérének a gyereke.
A másod unokatestvér pedig a szülő unokatestvérének a gyereke.
Az általad leírt "testvéred gyermekei" lesz az unokaöcséid vagy unokahugaid, te pedig a nagybácsi.
Illetve a szintén általad említett "szülők testvérének gyermekei" lesznek az első számú unokatestvérek.
Nem okoskodásból üzenek neked, csak kijavítottalak, hogy te is tudd ezentúl, vagy ha félreírtad, akkor tudj róla! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!