Mit tennétek ebben a helyzetben? Elmenétek dolgozni?
Adott egy családi vállakozás. A vállakozás a szülök csinálják.
Van 2 lány testvér. A nagyobbik lány testvér akaratán kivül 500 ezer ft Apeh addósága lett.(munkáltató miatt).
A nagylányt kizárták az örökségből minden tulajdonjogot a kicsire íratak ez miatt.Anyuka a tavaszal 2hétre elutazik a világ másik végére nyaralni. Apuka marad a vállakozában és dolgozik addig. Megkérik a nagylányt ,hogy menjen és segitsen be addig apukának.Ahol segíteni kéne az egyik ingatlan amit a testvérre íratak. Testvér nem fog tudni segíteni mert babát vár (pont a szülés elötti hétekről van szó.) Ti mennétek. Annyit tudni kell ,hogy a nagylány jelenleg kötetlen munkaídőben és bárhonann tud dolgozni.
Először adnék neked egy helyesírási szótárt, vagy valami fogalmazóképességet javítót.
Amúgy, nem néznék a vállalkozás felé se a helyébe így.
A nagylányt nem lehet kiiratni az örökségből, csak ha valami nagyon súlyos bűntényt követett el (pl. gyilkosság).
A köteles rész (az örökség egyharmada) mindenképpen jár neki. Ha a végrendelet rossz, meg kell támadnia.
Amúgy én elmennék a helyében, ha írnának egy új végrendeletet, ahol nem tagadják ki.
Ha a fizupapíron az van, hogy levonták, és tényleg nettó összeget kapott kézhez, azt nem neki kell kifizetnie.
Ezért tagadták ki? Hogy ne ússzon az örökség? De ez totál értelmetlen, még ha ő íratná át a tulajdonát másra, logikus lehetne, de így?
Biztos,hogy a céget védik,hogy a NAV nehogy valamit onnan foglaljon.Sztem ha ki lesz fizetve a NAV-nak az adósság,akkor ugyanúgy lesz öröksége.
Én először ezt letisztáznám a szüleimmel,és ha tényleg így áll a helyzet,akkor természetes,hogy besegítenék.
Az adósságot rá 2hétre lerendeztem a Saját évek óta kupurgatott , spórolt pénzemből.
Még mielött bármit csináltam volna:ahogy kiderült rá 4 napra már ügyvédnél voltak.
1. ha nem haltak meg a szülök akkor örökség sincsen...
2. nem fog a NAV a szülök vagyonához nyúlni a gyerek tartozása miatt - szal felesleges volt átíratni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!