Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben? Elmenétek dolgozni?

Figyelt kérdés

Adott egy családi vállakozás. A vállakozás a szülök csinálják.

Van 2 lány testvér. A nagyobbik lány testvér akaratán kivül 500 ezer ft Apeh addósága lett.(munkáltató miatt).

A nagylányt kizárták az örökségből minden tulajdonjogot a kicsire íratak ez miatt.Anyuka a tavaszal 2hétre elutazik a világ másik végére nyaralni. Apuka marad a vállakozában és dolgozik addig. Megkérik a nagylányt ,hogy menjen és segitsen be addig apukának.Ahol segíteni kéne az egyik ingatlan amit a testvérre íratak. Testvér nem fog tudni segíteni mert babát vár (pont a szülés elötti hétekről van szó.) Ti mennétek. Annyit tudni kell ,hogy a nagylány jelenleg kötetlen munkaídőben és bárhonann tud dolgozni.

2014. szept. 25. 12:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%

Először adnék neked egy helyesírási szótárt, vagy valami fogalmazóképességet javítót.

Amúgy, nem néznék a vállalkozás felé se a helyébe így.

2014. szept. 25. 12:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Akaratán kívül hogy tudott adósságot csinálni?
2014. szept. 25. 12:33
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A nagylányt nem lehet kiiratni az örökségből, csak ha valami nagyon súlyos bűntényt követett el (pl. gyilkosság).

A köteles rész (az örökség egyharmada) mindenképpen jár neki. Ha a végrendelet rossz, meg kell támadnia.

Amúgy én elmennék a helyében, ha írnának egy új végrendeletet, ahol nem tagadják ki.

2014. szept. 25. 12:36
 4/13 anonim ***** válasza:
Akaratan kivul lett apeh tartozasa?? Hat ez hogy sikerult?
2014. szept. 25. 12:42
 5/13 A kérdező kommentje:
A munkáltató nem fizete a járulékokat. Mire ez kiderült addigra nagy gáz volt nem csak nálam hanem a másik 6 kollégámnál is. Nem megyek bele ,hogy nekünk milyen elszámolást adtak havonta a kezünkbe és mi volt a tény.Csalás sorozta. (biroságon van az ügyünk)
2014. szept. 25. 12:48
 6/13 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Milyen család az, amelyik ki akar zárni az örökségből egy gyereket azért, mert adóssága van? Nem lehet inkább, hogy azért írattak esetleg mindent a másikra, hogy a NAV-nak ne legyen mit foglalnia?
2014. szept. 25. 12:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fizupapíron az van, hogy levonták, és tényleg nettó összeget kapott kézhez, azt nem neki kell kifizetnie.

Ezért tagadták ki? Hogy ne ússzon az örökség? De ez totál értelmetlen, még ha ő íratná át a tulajdonát másra, logikus lehetne, de így?

2014. szept. 25. 13:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos,hogy a céget védik,hogy a NAV nehogy valamit onnan foglaljon.Sztem ha ki lesz fizetve a NAV-nak az adósság,akkor ugyanúgy lesz öröksége.

Én először ezt letisztáznám a szüleimmel,és ha tényleg így áll a helyzet,akkor természetes,hogy besegítenék.

2014. szept. 25. 13:52
 9/13 A kérdező kommentje:

Az adósságot rá 2hétre lerendeztem a Saját évek óta kupurgatott , spórolt pénzemből.

Még mielött bármit csináltam volna:ahogy kiderült rá 4 napra már ügyvédnél voltak.

2014. szept. 25. 14:01
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

1. ha nem haltak meg a szülök akkor örökség sincsen...

2. nem fog a NAV a szülök vagyonához nyúlni a gyerek tartozása miatt - szal felesleges volt átíratni

2014. szept. 25. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!