Miért csodálkoznak az ilyenek, hogy nem kapnak semmilyen munkát? Kinek van igaza?
Kifestettük a nagyszobát, de kifestetés előtt az egyik rokonunk mondta, hogy a fia festő (aki kb 30 éves), és szívesen megcsinálja. Örültem neki. Megbeszéltünk egy időpontot, de nem jött. Más dolga volt, mondom oké megértem. (azt hittem munkája volt, és nem ért volna ide)
Következő alkalomra azért nem jött, mert most nincs kedve, harmadik alkalomnál pedig mondta, hogy "jövő héten meglesz" (szerdai nap volt).
Na erre a telefon letevése után felhívtam egy másik festőt, aki már másnap ki is jött, meg is csinálta, és lerendeztük.
Majd mikor az ismerősöm (akinek a fia nem jött ki) felhívott, hogy mikor lenne jó, mondtam neki, hogy már megcsináltattam. Erre nekiállt velem kiabálni, hogy miért nem tudtam a fiát megvárni, annyira készült, stb.
Mondtam neki, hogy nekem a festés most kellett, mert nem tudunk helyrepakolni, és nem akarok rá hónapokat várni, mire a drága fia kedvet kap hozzá. Erre megsértődött és letette.
Tényleg várnom kellett volna? Kinek van igaza?
Mit gondoltok? A fiának nemigen vannak megbízásai (tudom, mondták másik ismerősök), mert sosem csinálja meg a dolgokat időben, mindig húzza-halasztja. Mégis picit bűntudatom van.
Mit gondoltok az ilyenekről? Ismertek hasonló eseteket? Történt veletek ilyesmi?
örülj neki, hogy megsértődött az ismerősöd. legalább nem fáraszt többé a hülyeségeivel.
Nem véletlen, hogy nem talál munkát a fia.
Barátok, rokonok a legdrágább és legrosszabb munkaerők.
Volt egy ács "barátja" apámnak aki elvállat az oldaltetőnk elkészítését. Hoztuk-vittük minden nap és ebédet is adtunk neki+kávé egyéb apróságok. Csak a munkadíjat kellett kifizetni (órában elszámoltunk). A végén még az ebédidőt, kávézását és az utazási idejét is beleszámolta a munkaidejébe:)ja és még ketten apámmal a keze alá dolgoztunk emeltünk helyette stb. Soha többet ilyet. Ajánlatkérés és a végén pontos elszámolás.
Sokan egyszerűen baromi lusták, és nem is értem, hogy mit várnak ezek az élettől.
Mi a lakást alakítottuk át, és pl a tapétázó is állandóan morgott, hogy mennyi a munka, meg stb. Hát de basszus, ő ebből él...akkor miért nem mondja azt, hogy NEM? Baromi nehéz manapság megbízható munkást találni, aki normálisan megcsinálja, és nem a kifogásokat keresi, vagy fel se veszi a telefont. Legszívesebben némelyiknek már a telefonba mondtam volna, hogy köszi, akkor maradj otthon.de mivel erre felé nagyon nehéz ilyeneket találni, sajnos muszáj volt várnom, de végül meglett. pedig manapság mindenki agyondicséri a szakmunkásokat, hogy az mennyivel jobb, mint a diploma...hát nem. Voltak persze olyanok, akik nálunk is lelkiismeretesen dolgoztak, de a többség arcán látszott a "már megint munka a k...vaéletbe" felállás. Az ilyen akkor egyszerűen ne dolgozzon, és nem is adnék neki semmilyen megbízást, mert kontár, meg összecsapott munka senkinek sem kell. Ha valaki fel meri emelni a szavát, és megmondja, hogy ezért a kontár, sz@r munkáért nem fizetek, akkor még ő van felháborodva.
Kérdező, amúgy neked volt igazad. Ilyeneket rokontól nem is szabad kérni, mert "úgyis rokon" címen majd jó kontár, és semmirekellő munkát fog csinálni, mert "úgysem mer szólni". Persze ha valaki szólni mer, még ők vannak megsértve.
Szerintem is tök igazad volt. Ha nincs kedve megcsinálni, nem kell, de akkor mondja meg, és ne húzza az idődet. Esze ágában nem volt ennek dolgozni, csak gondolom az apja cseszegette (jogosan), hogy csináljon valamit, azért vállalta el.
Én is tapasztaltam már párszor, hogy a barátok, ismerősök ismerősei, rokonai nem megbízhatók ezen a téren. Vagy tré munkát végeznek, vagy hónapokig tökölnek, mert úgyis áron alul/ingyen csinálják, úgyhogy szerintük ráér, meg jó lesz a szar is, örülj, hogy megcsinálja... marha nagy öröm az ilyen hozzáállással elvégzett munka eredménye, tényleg...
Nálunk mondjuk akad a családban kivétel, van egy kőműves unokatesó, aki mindig szívesen segít, jön, amint tud, és nagyon igényes munkát végez, kávén és kaján kívül semmit nem kér érte. A másik az apósom, aki asztalos, de sokáig volt szobafestő is. Ő is mindig segít, bármi van, leglettelte, kifestette a lakásunkat, és csinált nekünk egy komplett konyhabútort, asztallal, székekkel, ami gyönyörű, igényes munka, rengeteget segített a tervezéskor is abban, hogy mivel járnánk jobban, hogy lenne praktikusabb. Mindemellett rá sem kellett hónapokig várni, csinálta, amint tudta, természetesen ingyen, csak az anyagokért fizettünk, és még abban is segített, hogy hol kapjuk meg ezeket a legolcsóbban. Most a szobabútor cseréjét tervezzük, egyből fölajánlotta, hogy majd ő megcsinálja, úgy tényleg olyan lesz, amilyet akarunk, és feleannyiba fog kerülni, mintha megvennénk boltban. Persze ez kicsit más, mert a saját fiát és menyét nyilván nem fogja szívatni, bár ilyenre is láttam már példát.
Az előttem szólókkal értek egyet.
" A végén még az ebédidőt, kávézását és az utazási idejét is beleszámolta a munkaidejébe:)ja és még ketten apámmal a keze alá dolgoztunk emeltünk helyette stb. Soha többet ilyet. Ajánlatkérés és a végén pontos elszámolás."
Na ez már tényleg durva, és ehhez már iszonyú pofátlanság kell. Ha ezt velünk valaki meg merte volna csinálni, tuti kivágom az utcára, és a felét fizetem ki annak, ami a normális ár lett volna. Azért van egy határ. Persze sokan azért merik ezt megcsinálni, mert tudják, hogy nem fognak érte semmit sem szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!