Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Aki rokonnal dolgozik együtt,...

Aki rokonnal dolgozik együtt, milyen? Apja a főnöke?

Figyelt kérdés

Érdekelne nagyon. Hogy bánik veled, mennyire tudod a gondjaidat megbeszélni? Új ötletekre nyitott-e? Szigorúbb vagy lazább veled? stb.

KOnfliktusokat hogy kezelitek? Hogy befolyásolja a családi kapcsolataitokat?

2014. aug. 26. 20:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nekem is jobb a kapcsolatom anyámmal azóta. Ezt úgy kell érteni, hogy megszűnt a főnök-beosztott viszony, már nem függök tőle, így nincs alkalma a hatalmát gyakorolnia felettem. Nem vele élek persze. Valahogy azóta jobban tisztel, mert megtapasztalta, hogy többé nem hagyom magam.

Nehéz ez, mert ugye a szüleinknek igyekszünk megfelelni, meg tartozunk nekik, amiért felneveltek....., ezek az érzések miatt volt nekem is nehéz meghoznom a döntést, hogy felmondjak. Ezt helyre kellett tenni magamban, hogy ő sem tehetné azokat velem, amiket főnökként tett. Hogy nem teheti tönkre az életem, mert az anyám. Hónapokig vívódtam. Mióta eljöttem, kivirultam. Mint aki börtönből szabadult:)

2014. aug. 26. 22:56
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem is a szüleim a főnökeim, de néha borzasztó. Főleg apu, mert nagyon sokszor feszült, ideges, olykor mindent egyszerre akar megoldani aminek a vége az, hogy mindenkivel üvölt, mindenki hülye, csak ő nem. Ha hibázik akkor természetesen mindenki hibás, csak ő nem. Sokkal jobban kioszt mintha más lenne itt a helyemen, sokszor kiabál velem más alkalmazottak előtt is akár piti ügyek miatt, de olyan hangnemben, hogy nem 1x volt, hogy el tudtam volna magam bőgni, volt hogy összepakoltam és haza is mentem. De általában másnapra tiszta lappal indulunk, mondjuk ők sosem látják be ha tévednek. Valamint van olyan, hogy gondolnak egyet és 2-3 hétre elmennek nyaralni, ilyenkor egyedül maradok és vezetem a céget, elvégzem az ő munkájukat a sajátom mellett, katasztrófra..viszont pluszot ezért nem kapok, mert "cégérdek". Holott más ezért kap plusz 50%-ot a fizetése mellé, rendes helyeken. Valamint a fizetésem sem egy hű de nagy összeg, 90 ezer forint plusz bejárás pénz. Máshol ugyanezért a munkáért megkeresik a 120-150 ezer forintot, de ugye rajtam spórolnak, amit megint csak nem értek, hiszen ha a saját gyerekemről van szó, és tudom, hogy ebből a pénzből él meg, nem kicsinyeskednék...

Egyedül azért nem megyek el, mert nem akarom őket sz**ban hagyni, ugyanis ha elmennék akkor legalább fél évig mást kellene betanítanom a helyemre, és mellette még a pénzügyeket is én intézem, és nem szeretnék ha egy vadidegen belelátna ezekbe a dolgokba...

De hogy tömören válaszoljak a kérdésre: nem egy leányálom, és 2 hetente eljátszom az azonnali felmondás gondolatával.

2014. aug. 27. 08:01
 13/19 anonim ***** válasza:
12#, akkor lényegében beáldozod a saját életedet és boldogságodat a szüleid cégének érdekében, amiből te lényegében semmit nem profitálsz, sőt.... :( Szívből kívánom, hogy egyszer sikerüljön a saját lábadra állni, függetlenedni és boldognak lenni! :) És kívánom ezt mindenkinek, aki ebben a cipőben van! Nekem sikerült és azóta boldogabb az egész családom is, nem csak én, tehát tudom, mit jelent.
2014. aug. 27. 11:23
 14/19 anonim ***** válasza:

Az apámnak egy vasboltja van és ő volt a főnököm. Nála jobbat nem is nagyon kérhettem volna :) Egyszer 2 hetet kellett itthon lennem, egészségügyi probléma miatt. Én mentem volna dolgozni, de ő ezt nem engedte és ugyanúgy kifizette az egész hónapot.

80.000 ft-ot kerestem nála, plusz vele mentem dolgozni és egész hétre fizette a kajámat. Persze ha munkáról volt szó akkor tőlem sokkal többet várt el, mint bárki mástól. Konfliktusaink nem nagyon voltak, a kapcsolatunk pedig sokat javult :) 2 éve márciusban hagytam abba a munkát 7 hónapos terhesen és remélhetőleg jövőre mehetek vissza.

2014. aug. 27. 13:37
 15/19 anonim ***** válasza:

Utolsó szerencsés vagy. Én 1 évet úgy dolgoztam apám cégénél, hogy egy Ft-ot sem kaptam érte.

Szerinte a fiának nem kell fizetnie.

2014. aug. 27. 14:48
 16/19 anonim ***** válasza:

15-ös sajnálom h nálatok ez nem volt magától értődő, hiszen ugyanúgy megdolgoztál azért a pénzért.

Én tényleg szerencsésnek mondhatom magam, mert nála jobb főnököt senki sem kívánhatna magának :)

2014. aug. 27. 20:42
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát, nem lehetetlen, de nagyon ritka lehet a jó szájízű közös munka...
2014. aug. 27. 21:19
 18/19 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van kérdező. Sajnos sok ismerősöm mondta h soha nem dolgozna az apjának vagy anyjának. Alapjáraton az én apám is sokszor kibírhatatlan, de mivel hasonlítunk így egy húron tudtunk pendülni és nem volt gond a közös munka :)
2014. aug. 28. 20:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Rossz, ha van más megoldás, nem tanácsolom. Nálunk konkrétan havi több száz ezres ingyenszolgáltatást kapott a kedves rokon (másnak ennyibe került volna), de semmi nem volt elég jó, nem voltak elég gyorsak az eredmények, miért ő fizesse az én költségeimet is, aztán amikor azt is én fizettem, belekötött másba... soha.
2014. szept. 20. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!