Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Féltékeny sógornön, mit...

Féltékeny sógornön, mit tennétek ti?

Figyelt kérdés

sogornöm 2 km-re lakik anyóstol, mi 6 utcára. majdnem minden nap megyünk anyosékhoz, egyrészt mert idősek és elkél a segítség másrészt mert minden nap telefonál, szereti a társaságunkat.nem kérünk se pénzt se ételt tőlük mivel mindketten nyugdijasok, ugy gondolom miért kéne kihasznàlni őket ha egyszer mi is megbirjuk oldani a saját költségeinket. itt jön a képbe a sógornö.ő szeret pénzt kéregetni, "bevàsàrolni" anyosnàl. most épp azért húzza a száját és úgymond eltiltotta tőlünk anyosékat és a velük lako fiatalabb testvérét mert szerinte túl szoros a kapcsolatunk, és ő miért marad ki a jóból.(ez alatt nem tudom mit ért, mivel nem anyagi megfontolàsbol járunk anyosekhoz hanem mert nincs aki leszedje a függönyt, nincs aki elvigye őket a boltba kocsival, a gyógyszertárba stb)

nem tudom hogyan kéne reagálni, persze nem mondta a szemünkbe csak anyos mondta meg a fiatalabb sógor hogy nem tudjàk mit tegyenek , persze nem szeretnének vitát. de ez annyira dühítő, a 2 éves gyerekre féltékeny hogy a nagymamàval játszik. neki is van kocsija, mehetne bármikor, nem csak amikor pénz kell. megy a műmosoly, mert nem vagyok egy beszologatos fajta de most valamiért ez nem megy le. mit kéne tegyek azon kívül hogy tájékoztatom hogy a dolgok nem ugy vannak ahogy ő gondolja.(már próbáltam vele beszélni, mint anya az anyàval de semmi hatása, a szokásos hárítàs hofy ő nem ugy gondolta.

2014. jún. 26. 13:20
 1/7 A kérdező kommentje:

* hogy.

lemaradt a férjemnek a nővére, a férjem nem igazán beszél vele mert nem akarja hogy a dolog anyosékon csattanjon.

2014. jún. 26. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha sogorno nem mond semmit akkor tovabb jartok es kesz. Nektek nem kell tudni arrol hogy mit duruzsol anyoseknak. Vagy, uzente veluk? Ha uzente is, nem kell tudomast venni rola, majd akkor ha o mondja a sszemetekbe.
2014. jún. 26. 13:26
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Ha sógornő 2 km (5 perc séta!!!) távolságból úgy érzi kimarad a jóból, akkor csak magára vessen. emelje meg a valagát!

Szerintem nyugodtan mond meg neki, hogy ha úgy érzi kevésszer találkozik az anyósával, akkor emelje fel a seggét és tegye meg azt a megerőltető 2 kilométeres távot.

2014. jún. 26. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell vele foglalkozni. A történetben mindenki felnőtt ember, tehát el tudja dönteni kivel "barátkozik", kitől milyen segítséget fogad el, vagy melyik rokonnal milyen viszonyt ápol. Ebbe nem igazán szólhat bele más. Tehát a ti kapcsolatotokba az anyósoddal sem szólhat bele a sógornő, akármennyire akar is. Mi az hogy eltilt onnan titeket? Hát ki ő ott? A másik meg, hogy az ajtó előtte is nyitva áll, lehet menni rendszeresen anyuhoz segíteni neki, időt tölteni vele és akkor nem marad ki a jóból ő sem.
2014. jún. 26. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

OFF: 3-as, szeretném megnézni azt, aki 2 km-t 5 perc alatt lesétál... Az ember átlagos sebessége (kényelmes, nem rohanós sétáról beszélek) 4km/h. Ebből könnyen kiszá,ítható, hogy 2 km kb. fél óra alatt tehető meg gyalog ;)

És hogy a kérdésre is válaszoljak: én magas ívből lesz...nám, hogy sógornő mit gondol/mond.

2014. jún. 26. 14:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.(ment a zöld pacsi mindenkinek).

én is igy voltam vele, pont nem érdekel hogy neki feltünési viszketegsége van, szeret a középpontban lenni. csak az bánt hogy ennyire lealacsonyodik hogy az idős szüleit piszkálja, ahelyett hogy segitene nekik.

2014. jún. 26. 14:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

5

igen később rájöttem, hogy kicsit elszámoltam, de csak arra akartam utalni, hogy az nem távolság. (én még a buszmegállóig is többet megyek)

2014. jún. 26. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!