Az unokatestvérem azért utál engem, mert a szülei elváltak, és az apjának vagyok a rokona, én ezt képtelen vagyok megérteni, és szeretnék vele kibékülni, mit csináljak?
A dolog épp olyan abszurd, mint ahogy leírtam.
Attól a naptól kezdve, hogy a szülei elváltak, az egész családunkat, az apjának minden rokonát gyűlöli, köp mellettünk, ha lát az utcán, jelzem, felnőtt emberről beszélünk, aki már 30 évesnél is több.
Annál érthetetlenebb, mivel semmilyen mértékben nem voltunk érintettek, mi nem tehettünk arról, hogy az anyja bunkó volt az apjával, és az apja másnál keresett vigaszt - ezt kellett volna hogy ők megoldják, de ebbe ne menjünk bele. Nem szeretjük a nőt, akivel az apjuk most együtt van, sajnáljuk, hogy a családjuk szétment, és nagyon hiányoznak nekünk ők, akik attól a naptól kezdve teljesen meggyűlöltek minket.
Értem a pszichológiai részét, hogy valójában nem ránk haragszanak, de akkor is.
Nekem hiányzik ő, olyan jóban voltunk, annyira felnéztünk rá, nagyon gáz, hogy azért utál, mert az apjának a rokona vagyok - hogy tudta elfelejteni mindazt a sok jót, amit együtt megéltünk, és sose veszekedtünk, mindig jó unokatestvérek voltunk, nekünk ő olyan volt mint egy idősebb testvér.
Szerintetek mit lehet ilyen esetben tenni?
Hát... ha beszélgetni sem hajlandó veled, akkor nincs mit tenni. Legalábbis szerintem - ha egyáltalán szóba se áll veletek, akkor minek?
Vagy esetleg valahogy kényszeríteni rá, de nem hiszem hogy ez jobb megoldás lenne...
"mi nem tehettünk arról, hogy az anyja bunkó volt az apjával, és az apja másnál keresett vigaszt"
Itt a valasz. Unokatesod tobbszor hallotta ezt a velemeny az apja rokonaitol.
Hát dehogyis hallotta, hogy mondhatsz már ilyet.
Soha nem beszéltünk velük ilyenről.
Amúgy bírom az ilyen kis önkéntes opponenseket, akik minden kérdésnél leírják a kérdezőnek, hogy miért ő a hibás - fuss neki mégegyszer, ez a válasz értékelhetetlen volt.
Mert az illletö ennyire primitiv.
Egy ismerös beadta a válópert és közölte a családtagjaival meg a gyerekeivel, hogy "mától kezdve KÖTELESSÉGÜK a másik felet meg annak az összes rokonát GYÜLÖLNI", és ebbe beleérti a volt férjét, a másik oldali nagyszülöket és unokatestvéreket is.
Itt a valasz. Unokatesod tobbszor hallotta ezt a velemeny az apja rokonaitol.
Kérdező nem tőletek hanem az anyjától.
Szerintem egy-két kisebb kedves gesztus megtörheti a jeget, de ha nagyon makacs emberről van szó, akkor sajnos ez sem használ.
Őt anno érhette valami lelki trauma az üggyel kapcsolatban és ezt nem tudta kiheverni a mai napig.
Másik tanácsom talán az lenne, hogy egy találkozás alkalmával lekötni a figyelmét egy kiadósabb kiabálással, hátha magába száll és magától kiönti bánatát és elmondja, hogy mi a baja mindenkivel. -Vannak olyan emberek akiknek pont ez kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!