Miért ilyen az Édesanyám? Ez valami betegség?
Édesanyám nagyon kiborít. 20 éves vagyok, biztos állásom van, 150.000 Ft-ot keresek egy hónapban nettót. Ebből hazaadok, és mindent saját magamnak veszek meg, kivéve az élelmiszereket. Azért élek velük, mert még 1 év mire a párom mal Budapestre szeretnénk költözni.
Én még élni akarok, saját magamra költeni, nem akarok még félre tenni.Úgy érzem ráérek. Nem bulizok, nem iszok, nem cigizek. Testépítéssel foglalkozom a munkám mellett. Ez elég sok pénzt elvesz. A probléma itt kezdődik:
Anyám megprobálja beosztani a pénzem, elmondja mire költsek mire ne, ha nem ugy van akkor ordít velem. Minek költök tápkieg.re meg miért akar nyáron nyaralni menni? Ordít velem, ha nem teszek félre annyit amennyit ő akar. Így is spórolok, van megtakarításom, megengedhetem magamnak amit teszek.
A másik probléma,hogy mindenben a negatívat látja,és mindent ugy ferdít hogy az rosszul nézzen ki. Keres egy hónapba x ezer forintot, akkor azt nézi, hogy mennyi a kiadás, nem azt hogy még így is marad annyi hogy nem kell szűkölködni. Ha van egy hónapba 200.000 Ft bevétel a vállalkozásból, abból kiadás 10-20 ezer akkor szerinte elvitte a kiadás az összes pénzt, éhen fogunk halni. Már beleőrülök, hogy mindenben irányítani akar, és mindenben a rosszat látja. Miért ilyen??
van a szegénység orientált gondolkodás (hú mindig spórolni, meg aggódni a pénz miatt) meg van a pozitív gondolkodás, akik lazán veszik, de ez utóbbinak lazán is jön a pénz.
még jó, hogy nem anyud látószöge rögzült beléd is.
20 évesen 150 ezer nettó? Ezt hogy csinálod? :)
Én a helyedben minél hamarabb elköltöznék. Anyukád biztosan jót akar, de ha ennyire rátelepszik az életedre most, akkor mi lesz később? Nem kellene hagyni.
Valószínűleg ő 20 évesen nem keresett ennyi pénzt,és sokáig nélkülöznie kellett...
Nem mondom, hogy szórd a pénzt, de biztos te is úgy érzed, hogy na most végre megveheted magadnak azokat a dolgokat,amiket mindig is szerettél volna.
Időnként lepd meg édesanyád takarítással,főzéssel,segítséggel a házimunkában és mond meg neki, ha kell,akkor adsz a rezsibe több pénzt,de ne ossza be a fizetésed.
Ja és még annyit hozzátennék, ha havi 500 ft-ot félretudsz tenni,az már nagy dolog manapság.
Szerintem nyiss egy megtakarítási számlát,oda vonass le a fizudból x ft-ot, hogy szépen gyűljön.
150 ropival havonta, mire vársz? Ketten a pároddal már szép kis albérletet tudnátok szerezni megfelezitek a rezsit és még mindig jól kijöhetsz.
Ha egyedül mész akkor 1 év társbérlet valahol annyit kibírsz de mégis nyugtod lenne.
Én ennyi lével már régen árkon-bokron túl lennék.
Testépítő porok ... ha tömöd magad minden izével akkor annál lehet jogos az ordibálás....Na jó...Nem jogos!
Nem értem!Mikor ordibál akkor miért nem gyújtasz meg egy cigit ordibálás közben? :)
Nincs mese!Vagy balhéznod kell vagy elköltözöl! Ez a két választásod van!Te hagyod hogy ordibáljon veled így fog is ordibálni!Ezt mindenki egyszer már megcsinálta szerintem,a szülőket is néha ki kell osztani,a határokat meg kell húzni!Az hogy mit csinálsz és a saját pénzed ami a zsebedben marad a rezsi után hogy azt mire költöd ehhez nincsen már köze,és ezt neked kell vele tudatosítani.Tehét csak azért is megveszed!Csak azért is elmész!Csak azért is stb!Tegyél rá még egy lapáttal is! :)
De hogy őszinte legyek,Én is ilyen voltam mint Te ,talán most is ilyen vagyok.De azért bánom hogy fiatalabb koromban nem tettem félre semmit,és nem is tudok felmutatni semmit a rengeteg pénzből amit akkor megkerestem a kezdetekben.Mindent eldorbézoltam,elbuliztam,elcsajoztam!Ilyenekre könnyen megy.Ha rám hallgatsz,aminek van is értelme,az hogy vegyél magadnak ingatlant!Ez még akkor is megéri ha nincsen rajta semmi,csak legyen.A másik az hogy érdemes mindig félretenni,mert az élet olyan hogy mindig hoz valami gebazt és simán kinullázod a pénztárcádat,sőt még adósságokba is keveredhetsz.
Szóval most vagy fiatal,most tudod alapozni a jövődet!Ha van valami amit szeretnél csinálni (maszekként)akkor havonta vegyél meg egy szerszámot,vegyél részletre egy garázsműhelyt,vagy egy helységet,ezeknek nagyon sok értelmük van és nem vesztesz velük semmit,és ha később lesz eszed ezekből profitálhatsz is.
És a helyedben megmondanám a muternak,hogy ez a mindenben csak a rosszat látja ez nagyon elront mindent! Ha te is mindenben csak a rosszat látnád akkor semmibe se kezdenél bele mert csak a rosszat látod benne!
Szóval most tudsz gondoskodni a saját jövődről mert később sokkal nehezebb lesz!Anyuddal meg szembe kell szállnod és húzd meg a határvonalakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!