Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha temetésre megyek a csokrot...

Ha temetésre megyek a csokrot amit készíttetek azt hova kell letenni és mikor?

Figyelt kérdés
Plusz kinek kell részvétet nyilvánítani és mikor?
2014. ápr. 13. 21:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Ezt már egyszer megkérdezted!
2014. ápr. 13. 21:15
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Miután vége a szertartásnak először a család megy oda és teszi le a virágát, majd sorba mindenki, oda ahol épp van még hely. Részvétet a családnak kell nyilvánítani, de ilyenkor ők mindig egy kupacban állnak. Az elhunyt felesége, gyerekei, unokái, dédunokái.
2014. ápr. 13. 21:21
 3/10 anonim válasza:
100%
A szertartás előtt kell a koszorúkat letenni a ravatalozóban.
2014. ápr. 13. 21:31
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
A helyzet majd adja magát. Figyeld a többieket, és te is tegyél úgy.
2014. ápr. 13. 21:34
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem kérdeztem még meg.

Akkor szertartás után vagy előtt? Mert látom megoszlanak a vélemények.

2014. ápr. 13. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Ravatalozóban leteszed oda ahol van hely,oda mész a családtaghoz részvétet nyilvánítasz.Majd mikor vége a temetésnek és a sírnál vagy még egyszer részvétet nyilvánítasz.Mert szerintem utána is illik nem pedig csak csöndbe lelépni....
2014. ápr. 13. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Na legyen egy sokadik, eltérő is:

-virágot a ravatalozóban a szertartás kezdete előtt a többi kupachoz,

-szertartás lemegy

-a menet kimegy a sírhoz, ott is lemegy a szertartás és

-nálunk EKKOR szokás szépen sorba állni és megy mindenki részvétet nyilvánítani. Azért csak ekkor, mert a ravatalozóban a tömegen át nehéz megközelíteni a gyászoló családot.

2014. ápr. 13. 21:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez is eltérő lehet ezek szerint. Azért írtam, hogy után, mert mikor a dédimet temettük, nálunk a szertartás a sír mellett olt szabadtéren, leeresztették a koporsót. rádobtunk 1-1 rózsát, mi a család, majd ment rá a föld és a földre tették utána a virágokat. De biztosan ez is szervezés kérdése, és úgyis mondani fogják, hogy mikor mit kell csinálni. De ha bizonytalan vagy, kérdezni sem ciki. Azért temetésre szerencsére nem jr naponta az ember.
2014. ápr. 13. 22:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Nagymamám temetésén a ravatalozó előtt fogadtuk a megjelenteket, mindenki odajött, köszönt, részvétet nyilvánított, majd lerakta a koszorút, csokrot a többihez. A sírhoz a virágokat a temetői alkalmazottak vitték el, miután beásták az urnát, ők is helyezték el rajta a virágokat. Mi a sírnál álltunk, mindenki odajött mégegyszer részvétet nyilvánítani (csak a szűk családnak tartottunk tort, a többiek a sírnál el is köszöntek).

Nagymamám testvéreinek és is mondtam, hogy részvétem, hiszen az ő fájdalmuk legalább akkora volt, mint az enyém. A többieknek csak megköszöntem.

2014. ápr. 14. 08:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Felém úgy van,a ravatalozó előtt állnak a sírások és elkérik a csokrokat koszorúkat.Ők rendezik sorba majd a sírra.Igy nem szerencsétlenkedik senki hová tegye.
2014. ápr. 14. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!