Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire érzi egy gyerek, ha...

Mennyire érzi egy gyerek, ha az anyja valakit nem szívlel? Mit lehet tenni az ilyen rokonnal, mit mutassak a gyerek felé?

Figyelt kérdés
Nagyon nehezen tudom az érzelmeimet befolyásolni, simán összeveszek valakivel, ha éppen úgy van, még akkor is ha ott van a pici gyerekem, és hajlamos vagyok arra is, hogy neki is megmondjam, hogy mit tehet és mit nem, és arra is, hogy ne engedjem túl közel az ilyen emberhez. De elzárni sajnos a párom miatt nem zárhatom el tőlük.Hogy viszonyulsz egy olyan rokonhoz, akit te nagyon nem szeretsz és a gyerekednek ajándékot vesz? Hogy tudod elkülöníteni azt, hogy a pici gyerekedet ne hangold ellene, de mégis érezze, hogy anya nem szereti?Van egy nagyon gonosz személy,akit nagyon nem szeretek,a párom testvére,aki a gyerekem keresztanyja. Rosszul leszek,ha csak a gyereknek is vesz valamit,mert nagyon szemét húzásai voltak,mikor pici volt a babám,meg előtte is..Nem szeretném a gyereket befolyásolni,de ő a gyerekét folyamatosan hangolja ellenem,és persze nem akarok lesüllyedni az ő szintjére,de nagyon rossz lenne látnom,ha az én gyerekem őt istenítené..kiráz a hideg,ha az ő gyerekével vagy vele van a gyerekem..de nem tudok mit tenni,mert a párom testvére..

2014. jan. 24. 12:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Eleve nem lenne a gyerekem keresztanyja. Ha a terhesség előtt es után paraszt volt akkor nem értem miért ennyire szoros a kapcsolat. Párom nagynénikéje ilyen. Az első években folyton huzta a száját rám, azt akarta hogy a párom hagyjon el stb. A két fiamat le se xarta, a lányomat meg patyulgatta öltöztette pénzelte volna ha hagyom.1 utcára lakik, 2 szer volt itt az elmúlt években. Szeretett volna a keresztanyja lenni, de kijelentettem hogy szó se lehet róla. Engem nem hat meg hogy most jopofizik, sajnos a múltban számomra megbocsàjthatatlan hibákat vétett ellenem/ ellenünk. Férjem elég gyenge ember ilyen téren, én nem. Itt ebben a helyzetben az én szavam volt az utolsó.
2014. jan. 24. 13:15
 12/13 anonim ***** válasza:

A kicsi megérzi, de meg kell neki magyarázni, hogy attól még, hogy anyu nem szereti, te szeretheted. mint az elvált szülőknél. Apa gyűlölte anyut finoman szólva, de egyik se szólt soha egy rossz szót előttem a másikra. A gyerek meg nem hülye, viszont igazságérzete nagyon van. Amikor kiderül, hogy valamivel megpróbált a gyerekednek besarazni, semmi pofavágás meg beszólás! csak meg kell neki mutatni, miért butaság, amit a keresztanya mondott. 3-4 ilyen, és simán csak hazugnak vagy butának fogja gondolni a gyerek. Erre pontosan emlékszem gyerek oldalról. Nálunk apám akart folyton válás után anya alá ásni, anya meg mindig valamivel rávezetett, hogy apa most butaságot mondott. Sose mondta ki, hogy át lettem verve, tudtam én azt magamtól is. 3-4 ilyen alkalom volt, utána soha többé semmit nem hittem el annak az embernek, azt se, amit kérdezett. Nem tudja egy kívülálló az anyja ellen nevelni a gyerekét.

Egyébként a gyerek apjával nem lehet ezt megbeszélni? Meg miért is olyan nagy dolog,ha nem látja a keresztanya a gyereket?

2014. jan. 24. 19:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Akkor miért kérted fel kereszt szülőnek?

A keresztszülőség alapfeltétele, hogy a szülőkkel azonos szellemiségű legyen, hiszen ő is részt vállal a gyerek nevelésében, mint pl. a nagyszülők.

2014. jan. 25. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!