Mennyire érzi egy gyerek, ha az anyja valakit nem szívlel? Mit lehet tenni az ilyen rokonnal, mit mutassak a gyerek felé?
A kicsi megérzi, de meg kell neki magyarázni, hogy attól még, hogy anyu nem szereti, te szeretheted. mint az elvált szülőknél. Apa gyűlölte anyut finoman szólva, de egyik se szólt soha egy rossz szót előttem a másikra. A gyerek meg nem hülye, viszont igazságérzete nagyon van. Amikor kiderül, hogy valamivel megpróbált a gyerekednek besarazni, semmi pofavágás meg beszólás! csak meg kell neki mutatni, miért butaság, amit a keresztanya mondott. 3-4 ilyen, és simán csak hazugnak vagy butának fogja gondolni a gyerek. Erre pontosan emlékszem gyerek oldalról. Nálunk apám akart folyton válás után anya alá ásni, anya meg mindig valamivel rávezetett, hogy apa most butaságot mondott. Sose mondta ki, hogy át lettem verve, tudtam én azt magamtól is. 3-4 ilyen alkalom volt, utána soha többé semmit nem hittem el annak az embernek, azt se, amit kérdezett. Nem tudja egy kívülálló az anyja ellen nevelni a gyerekét.
Egyébként a gyerek apjával nem lehet ezt megbeszélni? Meg miért is olyan nagy dolog,ha nem látja a keresztanya a gyereket?
Akkor miért kérted fel kereszt szülőnek?
A keresztszülőség alapfeltétele, hogy a szülőkkel azonos szellemiségű legyen, hiszen ő is részt vállal a gyerek nevelésében, mint pl. a nagyszülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!