Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Itt tényleg mindenki minden...

Itt tényleg mindenki minden kérdést végül a pénz szemszögéből magyaráz meg?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok

-sok fiatal tinédzser tanácsot kér, amely esetben a válaszolók egyáltalán nem tanácsolnak semmit, csak kifordítják, hogy nem a saját pénzeden élsz "ezért nem lehet igazad"

-rendszeresen visszatér a fiataloknak írt válaszokban, h menj el dolgozni--itt sokszor tényleg nagyon fiatal emberekről beszélünk, akiknek többsége lehet vidéken l ahol egy tinédzser kb SEMMILYEN munkát nem vállalhat

-ha vki együttéléshez kér tanácsot senki nem a konfliktus oldaláról közelíti meg, hanem h ki fizeti a rezsit.

Minden feltett kérdésnél az akármilyen pszihológiai tartalmú, előkerül a válaszok közt a pénz kérdése.

Én nagyon jól tudom, hogy mindenki a megélhetésért küzd de nem érzitek Janus-arcúnak amikor 14 éveseket személyes ismeret nélkül dolgozni küldtök?Nem ők akartak megszületni, szüleik vállalták hogy felnevelik őket.Ha nem dolgoznak nem illeti meg őket a méltóság?

Miért merül fel a válaszok 80%-ban a pénz pszihés természetű kérdéseknél?

30/nő

2014. jan. 17. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Én is sokszor látom, hogy itt elkussoltatják az embert, ha például egyetemista, de nem dolgozik. Én is tanulok, 19 éves vagyok, de nem tudok dolgozni menni, mert több a gyakorlatom, mint az elméletem, hétfőtől-szombatig, szóval ezzel az erővel nekem ruhát se kellene venniük a szüleimnek, mert az nekem már nem jár.

Amúgy sok okoskodó maximum csak kívülről látott egyetemet, belülről még soha.

Nem azt mondom, hogy 25-26 éves kor felett egészséges, ha a szülők pénzelik a gyereket, de most nem erről a korosztályról beszélünk. Nyilvánvalóan nekem is az a célom, hogy minél előbb befejezzem a tanulmányaimat, és minél előbb dolgozhassak. Akkor meg én fogom támogatni a szüleimet, mert messze nem vagyunk gazdagok. Na puff.

2014. jan. 17. 20:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Nagyon egyetértek.Végigcsináltam az egyetemet,szüleim végig támogattak anyagilag, igaz dolgoztam is, de bármit megadtak.Nagyvonalúan igyekszem visszadni és ezt a szemléletet adom tovább az én gyerekemnek.

KOmolyan őrület.

2014. jan. 17. 20:27
 3/11 anonim ***** válasza:
45%

Nos, ha már azt állítod, "végigcsináltad" az egyetemet, illene tudnod, hogy a

pszihés = pszichés

pszihológiai = pszichológiai

h = hogy

Szóval pontosan úgy írsz, mint egy mai divathóbortban szenvedő tinilány, tudod, akik szerint "ciki" ha valaki tud helyesen írni.

Egyébként a gondolkodásod is pontosan olyan, ugyanis tudod, a pszichológia valóban szép dolog, lehet fejtegetni, elemezgetni, meg konfliktuskezelni, de mindezt egy korgó gyomor igencsak felül tudja írni... A fennkölt elvek remek dolgok, amíg az étellel teli hűtő mellől, a fűtött szobád biztonságából gyártod őket.

Röviden: te milyen magasztos viselkedést tanácsolnál egy tinédzsernek, akivel az apja/anyja közölte, hogy "ha nem csinálod ezt vagy azt, nem kapsz vacsorát"? Nos?

2014. jan. 17. 21:54
 4/11 A kérdező kommentje:

A helyesírás kérdés jogos. A rövídítési problémád nem.

És az sem, h (!) ebből ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le.Nem csodálkozom, te biztos h az a fajta vagy aki kiírja ha vkinek lelki problémája van, h szerezzen pénzt, dolgozzon.

Azt te nem tudhatod h hány fok a lakásban és mennyire van tele a gyomrom....de hagyjuk a személyeskedést.

Te célközönsége vagy a kiírt kérdésnek.És ezzel választ is kaptam.A végtelen életgyűlölet és mély fájdalom iratja ezt tehát az emberekkel......köszönöm a választ.Csak féltékeny ember tud ilyen közel sem releváns, érzelmi túlfűtöttségtő

hangos választ adni.Gondolom a többséget képviseled.....bár kicsit mégis remélem, hogy nem.

2014. jan. 17. 22:28
 5/11 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező :DDDD

Köszi, eddig is jól telt az estém, de ezzel most még inkább feldobtad :)

Jót nevettem :D

(előző voltam)

2014. jan. 17. 22:35
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Mi volt olyan mókás a kérdező válaszán, hogy ennyire röhögsz? :D Látszik, hogy csak görcsösen nyögted ezt be, mert azt hiszed, ezzel érvényesíteni tudod, hogy te mennyire feljebbvaló vagy. Ja bocs, inkább "fennkölt".

Inkább a te válaszod volt annyira értelmetlen, hogy másodszori nekifutásra sem tudtam normálisan megemészteni, mert se eleje, se közepe, se vége. Nagyon belementél a filozofálgatásba, csak sajnos láthatólag köszönőviszonyban sem vagy vele...

Ha egy tizenévesnek meg a családjának korog a gyomra, akkor az a szülők felelőssége. Ez az én véleményem. Ezt akartad kihozni az egészből? Mert komolyan nem tudom megemészteni azóta sem az értelmetlen értekezésedet a semmiről.

2014. jan. 17. 22:58
 7/11 anonim ***** válasza:
27%

Az előbb valahol egy kérdező írta, hogy elképesztően nagyot zuhant ennek az oldalnak a színvonala, be kell látnom, igaza van... Tolong itt a sok testileg és/vagy szellemileg tizenéves, nem győznek egymásra tromfolni, ki tud primitívebb zöldséget írni.

(Aki nem érti, amit írtam, ismerkedjen az Értelmező Kéziszótárral. 3-as voltam)

2014. jan. 17. 23:15
 8/11 anonim ***** válasza:
63%

22:28

Én értem a hármas válaszló mondanivalóját. A lényeg, hogy sokszor olyan helyzetekben adják az általad tanácsoltakat, ahol a szülőkkel nem lehet mit kezdeni. Tehát ha egy 16 évest totál kikészítenek a szülei, mert verik, alkoholisták, vagy nem foglalkoznak vele, vagy túlzottan, betegesen korlátozzák, nem lehet mást mondani, minthogy keressen munkát, akár feketén is, és minél előbb álljon saját lábra.

És személy szerint teljesen jogosnak tartom, hogy a kis tizenévesek ne ácsingózzanak addig semmi extra után (normális szeretet, törődés, alapvető szükségletek kielégítésén kívül), amíg legalább jól nem tanulnak, és házimunkát nem végeznek. Ilyenkor igenis fontos, hogy ki tartja el-pénzeli őket.

Az meg másik kérdés, hogy sokan el sem olvassák, hogy az illető 14 éves, akkor még nem valószínű, hogy dolgozni fog...

És nagyon szép dolog arról gondolkodni, hogy mikor mi lenne a helyes, de az alapvető szükségletek az elsők (biztonság, megfelelő minőségű-mennyiségű étel, stb)

Sok helyzetet nem lehet konfliktus oldalról megközelíteni:pl ha valakit vernek. Odamész és megmondod a szüleinek, hogy ejnye, milyen nevelési módszer ez? Dehogy, megmondod a kérdezőnek, hogy rossz helyzetben van, amint tud, önállósodjon, dolgozzon, és költözzön el.

2014. jan. 18. 02:15
 9/11 A kérdező kommentje:

Utolsó!Nagyon szépen köszönöm, ez teljesen korrekt válasz volt.Én teljesen tisztában vagyok ezzel, de a kérdésem lényege ki lett sarkítva arra, h tizenévesek "piti" dolgairól van szó.Számomra pont a kettes válaszokó a tipikus aki fröcsög a rosszindulattól.

Kelet-Magyarország az ország legmegnyomorítottabb részén nőttem fel és élek.Kevesen érthetik nálam jobban mi a mélyszegénység.Ennek ellenére nem értem, miért éleződik minden lelki kérdés a pénzre.Nem csoda h ennyire boldogtalan a társadalmunk, ha nincs olyan terület ahol ettől el tudnának az emberek szakadni.De akkor sem értem......és nem is fogom.

A válaszodat köszönöm!ment a zöld pacsi!

2014. jan. 18. 13:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Baromi jó kérdés. Mert aki nem tud érvelni az jön egyből a pénzzel. Az a Jolly Jokere. Meg nyilván ővele is ezt csinálták a szülei gyerekkorába, és ezt viszi tovább a saját gyerekére. Mert ezt ő nem tudta a szüleivel lerendezni.
2014. jan. 30. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!