Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem dolgozni egy pár hónapig?

Nem dolgozni egy pár hónapig?

Figyelt kérdés

Ez a második hét, hogy több éves munkaviszony után nem dolgozom, felmondtam családi okok miatt.

A párom azt mondja, hogy pihenjek egy pár hónapig, sokat dolgoztam az utóbbi években, most csak lazítsak. Egy közeli rokonom szóvátette, hogy nem szabad elherdálni hónapokat ezekben az időkben magunka, és jobb lenne azonnal munkát keresni. De nagyon nem sürget az idő, pénzünk van, inkább kipihenném magam, és elkezdhetnénk a kisbabára felkészülni. Vagy felelőtlenség lenne tényleg most csak magamra koncentrálni? 28 éves vagyok, ideje van már a kicsinek is.

2014. jan. 8. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem pihenj :) Helyedben a gyermekvállaláson sem gondolkoznék, főleg amint írtad is, hogy megvan hozzá az anyagi háttér. :)
2014. jan. 8. 16:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz kapj gyed-et kell szülés pillanatában élő munkaviszony, szóval ha gyereket akarsz pont, hogy igaza van és minél előbb munkát kell találnod..
2014. jan. 8. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha még ma nekiállsz munkát keresni, akkor is jó eséllyel pihenhetsz pár hónapig. Gyereket meg biztos nem vállalnék úgy, hogy csak GYES járjon.
2014. jan. 8. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
28 évesen fáradt vagy, és pihenni akarsz? Fura...
2014. jan. 8. 16:31
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Ismerős helyzet.

Te leszel az otthon dekkolós, párod majd dolgozik, keres rátok, cserébe ha hazamegy le fog ülni a tévé elé és azt fogja üveges tekintettel egy sörrel a kezében bámulni, amíg te majd 2-3 gyerekkel hadakozol.

Bevacsoráztatod, aztán a köv. nap kezdődik elölről.

Neked is jó lesz mert kellőképpen szociálisan szegény környezetben leszel, elhagyod magadat, párodnak is jó lesz, mert lesz egy asszony aki felneveli a gyerekeit.

2014. jan. 8. 16:48
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

28 évesen úgy írod, hogy itt az ideje a pihenésnek, mintha lassan nyugdíjas lennél.

Olyan nincs nyugdíjig, hogy pihensz pár hónapot két munka között.

Nagy hülyeséget csinálnál, ha pár hónapig csak lógatnád a lábad és félvállról vennéd a dolgot. Nem lehet elherdálni semennyi megtakarított pénzt csak úgy. Azt valós szorult helyzetekre kell tartogatni. Ha meg van bőven pénz akkor meg nyaralásra költitek.

Nem tudom, honnan vetted, hogy teherbe esni otthonról kell, ha egyszer van más lehetőség.

Ha csak teheti az ember, munka mellett menjen el szülni, mert addig is gyűlik a pénz, és mert csak úgy kap támogatást. Majd pihensz, miután szültél. Babára munka mellett is fel lehet készülni.

2014. jan. 8. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem ha megteheted, akkor pihenj. Nem kell csak azért egy hulla fáradt idegroncsnak lenned, mert a sok ember irigykedik és pampog emiatt. Az ilyenekre ne is figyelj oda.
2014. jan. 8. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!