Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Másnál is romlik a kapcsolat...

Másnál is romlik a kapcsolat a sógornővel, ha baba születik?

Figyelt kérdés
Nálunk viszonylag jó volt a kapcsolat, de minél több a gyerek, valahogy annál rosszabb lesz. Nálunk 3 gyerkőc van, náluk 2 (most jön a 3.). Valahogy azt vettem észre, hogy amikor én babát várok, ő kerül minket, nem vesz rólunk tudomást, de ha ő terhes, mindenki ugrálja körbe, naponta hívogat, és folyton panaszkodik. Ha babalátogatóba jönnek mindig kiakadok valamitől, mert a tisztaság meg a odafigyelés csak addig fontos, amíg náluk van baba. Nálunk lehet a kicsi cumiját fogdosni, a rágókáját nyalogatni, és ha szólok nekik megsértődnek, hogy én kényes vagyok. Ti hogy oldjátok ezeket meg? Én a viták elkerülése végett ritkítom a találkozásokat, de ez sem jó megoldás, mert mégis csak a családunkról van szó. Az ő dokija a legjobb, az ő kórháza, a szülésznője, és én ősanya vagyok, amiért szoptatok, stb, stb, és hatalmas viták alakulnak ki köztünk, amiket én már nagyon unok. Hozzáteszem, intelligens, okos, tanult, diplomás emberekről van szó. Tavaly egyszer leültünk, és megbeszéltük a problémákat, de úgy látom, nem sok minden változott. Kinél hogy működik ez?

2013. dec. 1. 13:06
 1/10 anonim ***** válasza:
36%

Nálunk is megromlott a sógornői kapcsolat, csak azért mert az én fiam 8 hónappal korábban született mint az ő lánya. Nem is jött el babalátogatóba, mondván terhesen nem szeret mozogni ( mindenhová eljárkált, csak hozzánk nem jött) Először a fiamat akkor látta amikor 7 hónapos volt..(akkor is csak azért jöttek hogy a bátyját a férjemet megkérjenek egy munkára) De engem ez nem igazán érdekelt. Amikor megszületett a lánya én meglátogattam őt, és ennyi. Nem mászkáltam hozzá, ő sem jött hozzánk. A közös nagy családi ünnepeken normálisan viselkedünk egymással, beszélgetünk, ilyenkor mindig felajánlom hogy látogasson meg ha akar, de rögtön rávágja, hogy inkább én látogassam meg. Erre én kedvesen mondom, hogy mivel mi többször voltunk náluk, úgy illene, hogy ő jöjjön hozzánk,Ígéri, de nem jön. De nem is igazán készülők rá...

Érdekes, hogy van még egy sógornőm, ő vele nagyon jóban vagyunk. Ők jönnek, mi megyünk. Hozzájuk sem jár, sőt a második lánya aki most 4 éves soha nem látta a sógornőm szintén 4 éves lányát. Nem is ismerik egymást az unokatestvérek..Ez van.. Ők sem erőltetik a találkozásokat..

2013. dec. 1. 13:17
 2/10 anonim ***** válasza:
48%

A diploma megszerzése nem jár együtt az intelligenciával és sajnos hihető nem hihető az ésszel sem... :S

Mondd meg neki, hogy ezt úgy ahogy nálatok sem lehet, úgy nálunk se úgyhogy állítsa le magát! Vagy amikor náluk vagytok világíts rá, hogy: Ezt-és ezt ha itt nem lehet akkor nálunk, miért csinálod meg?

2013. dec. 1. 13:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen sajnos látom, hogy a diploma nem jár együtt minden esetben az intelligenciával, sajnos. Anyósom, akit egyébként nagyon szeretek is elég lökött tud lenni, és valahogy mindig az ő pártjukra áll. Pl a bébihordozóba mikor beleült a 2 éves lánya, nem tetszett nekem, vagy a pelenkázónkon, mikor tisztába tette, odaadta neki a 3 hónapos babám szundikendőjét, amivel elalszik a kicsi, és a kislány rátette a cuncijára pelenkázás közben. Amikor elvettem megsértődtek, hogy miért nem játszhat vele? Hiszen ő is kicsi? Apósom kért egy felállót, mert a 2 éves nem lát bele jól a kiságyba, és amikor senki nem adott neki, kiment a fürdőbe, és behozta. Szóltam neki, hogy ne álljon oda, mert a pici ujjait simogatja, és nem mosott kezet. Biztosan kényes vagyok, de ezek a dolgok kiakasztanak. Értem én, hogy ő is kicsi, az enyém is volt az, de mindig kezet mostunk, figyeltem rá, elhoztam onnan, vagy elmagyaráztam a most 3 évesemnek, hogy a pici baba különleges figyelmet érdemel. Ők meg nem teszik, mert az ő gyerekeik azt csinálhatnak, amit csak akarnak, semmiért nem szólnak nekik.
2013. dec. 1. 13:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ez épp ellenkezőleg volt! A sógornőm terhességeinél mondjuk én sokat nem tudtam hozzászólni a dologhoz, ő 6 évvel idősebb nálam. Viszont a baba, babák megszületése után csak jobb lett a viszony, eleinte ritkábban látogattak minket (még a várandósság előtt) és mi is őket, de azután egyre gyakrabban. Egyszerűen a gyerekek jobban összetartják a családot, plusz velük akkor is lehet foglalkozni, ha egyébként a sógornőm és a férjem nem jönnek ki mindig tökéletesen (emiatt nem is voltak olyan gyakoriak régebben a látogatások, mert sokszor nem tudtak kijönni egymással).

Az én várandósságaimnál pedig nagyon sok mindenben tudott nekem segíteni, tanácsot adni a sógornőm, és persze a baba születése után is! Arról nem is beszélve, hogy mindketten bármikor örömmel vigyázunk a másik gyermekeire.

Szóval nálunk csak szorosabb, jobb lett a viszony.

Nálatok egyedül a toleranciát tudnám javasolni, mindkettőtök részéről! Ha valaki egy javaslatot, ötletet dob be (akár doki, stb.) nem le kell állni rajta vitatkozni, hanem értelmesen beszélni róla! Ugyanígy a szoptatásról, egyéb témákról. Szerintem az a baj, hogy mindketten véresen komolyan veszitek a saját véleményeteket, és nem bírjátok elfogadni, hogy másnak máshogy a jó. Pedig ahány család, ahány baba, annyi szokás...

2013. dec. 1. 13:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazad van, kedves utolsó, de kicsit más a helyzet. Én 9 évvel vagyok idősebb a sógornőmnél, és 13 éve vagyok anya. Ő meg 4 éve. Ehhez képest, és soha nem oktattam ki, próbáltam segíteni, ha elakadt valahol, de mostanára annyira pökhendi lett, hogy kicsit úgy érzem, elszaladt vele a ló. Kerülöm a vitákat, de sajnos ő folyton felhozza. Pl tegnap a középsőm szülinapján újra felhozta az orvos témát, ami azért fáj neki, mert a középső fiam koraszülött lett. A szülésem napján felkerestem a dokit (az ő orvosát, ő ajánlotta, és én elfogadtam), és kértem, segítsen, mert baj van a babával, iszonyatosan keményedek. Hazaküldött, hogy minden oké. Pár órára rá elfolyt a víz, és rohantunk szülni. Mivel idő előtt jött, egy idegen kórházban fogadtak csak, idegen orvosnál kellett szülnöm. Ezért a következő babámat nem akartam ennél az orvosnál szülni, aki még csak annyit sem mondott a szülés után, hogy jaj, bárcsak befektettem volna, vagy sajnálom, vagy bármit. És ez neki nem tetszett, hogy én így döntöttem, ezért minden alkalmat megragadott, hogy tegyen valami megjegyzést az új orvosomra. Egyébként pont tegnap posztolt ki egy cikket a facebookra, hogy kérjek tőle bátran gyereknevelési tanácsot, mert ő annyira profi. Na, ezekből van kicsit elegem, ezen szeretnék változtatni, de úgy érzem, már szépen nem lehet, csak haraggal.
2013. dec. 1. 13:53
 6/10 anonim ***** válasza:
27%

A mi kapcsolatunk korábban romlott meg, összeköltözés után, a sógornő (az egyik, most is itt eszi a rosseb) elkezdett hozzánk járni, volt hogy hetekig ott aludt, csak napközben ment el csavarogni (pedig van lakása).

Ez ment kb 2-3 hónapig, akkor páron kapcsolt, lerázta, de nem sokáig mert később ugyanúgy jött a lány...

Teherbe estem, elktöztünk, azt hittem, ez elég "indok" ahhoz hogy csökkentse a látogatások számát. Nem lett igazam.

Egész terhességem alatt járt, sőt, mikor hazajöttem a kórházból (császároztak) akkor is jött. És persze evett....

Elvártam volna egy idő után hogy neadjisten visszahív minket, vagy vásárol egyszer, de még tőlünk kéregetett. Egy kisgyerekes szülőpártól:D

Kb 5 hónapra rá kitalálta, hogy ideköltözik a házba!!! (Társasház). Most talált munkát, így csak akkor jön ha nincs pénze, de én nagyon megutáltam, nem bírom megérteni, hogy képey ilyen pofátlan sunyi módra tarhálni?!

2013. dec. 1. 14:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére nálunk nem ilyen jellegű problémák vannak, kihasználni nem szokott, sőt, nagyon segítőkész. Csak másként lettünk nevelve, ők nagyon szókimondóak, engem meg arra neveltek a szüleim, hogy a negatív dolgokat nem kell mindig kimondani! Ezért sokáig én magamban is tartottam a negatív véleményemet, de mostanában már én is kinyitom a szám, mert kezd elfogyni a türelmem, hogy mindig csak én hallgassam a kritikát. Meg a gyereknevelésben vannak eltérő gondolataink :)
2013. dec. 1. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:
27%

Na igen, engem is így "nevelt" az anyám, de inkább idomított.....

Igy nehéz azt mondani hogy mondd meg neki a magadét, mikor én még a saját páromnak sem mertem, a közös pszichológusunk szólta el magát:D

2013. dec. 1. 17:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Na azért nálam nem ennyire durva a helyzet, én a páromnak nagyon is, hogy megmondom a véleményem. A sógornőmnek is, de próbálom szépen, hogy a vitát elkerüljem. Csak nagyon idegesítő, fennhéjázó stílusa tud lenni, és mindig az övé kell, hogy az utolsó szó legyen. Azért kérdezgetem, máshol hogy mennek ezek a dolgok?
2013. dec. 1. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem mar elotte se volt valami fényes a párom nővérével a kapcsolatom. Kb olyan mintha ő lenne az anyósom... Anyóssal meg jól kijövök.

Sogornom meg kb azota meg hulyebb, miota kiderult hogy baba lesz.

De hálistennek ritkan látom.

2015. jún. 17. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!