Másnál is romlik a kapcsolat a sógornővel, ha baba születik?
Nálunk is megromlott a sógornői kapcsolat, csak azért mert az én fiam 8 hónappal korábban született mint az ő lánya. Nem is jött el babalátogatóba, mondván terhesen nem szeret mozogni ( mindenhová eljárkált, csak hozzánk nem jött) Először a fiamat akkor látta amikor 7 hónapos volt..(akkor is csak azért jöttek hogy a bátyját a férjemet megkérjenek egy munkára) De engem ez nem igazán érdekelt. Amikor megszületett a lánya én meglátogattam őt, és ennyi. Nem mászkáltam hozzá, ő sem jött hozzánk. A közös nagy családi ünnepeken normálisan viselkedünk egymással, beszélgetünk, ilyenkor mindig felajánlom hogy látogasson meg ha akar, de rögtön rávágja, hogy inkább én látogassam meg. Erre én kedvesen mondom, hogy mivel mi többször voltunk náluk, úgy illene, hogy ő jöjjön hozzánk,Ígéri, de nem jön. De nem is igazán készülők rá...
Érdekes, hogy van még egy sógornőm, ő vele nagyon jóban vagyunk. Ők jönnek, mi megyünk. Hozzájuk sem jár, sőt a második lánya aki most 4 éves soha nem látta a sógornőm szintén 4 éves lányát. Nem is ismerik egymást az unokatestvérek..Ez van.. Ők sem erőltetik a találkozásokat..
A diploma megszerzése nem jár együtt az intelligenciával és sajnos hihető nem hihető az ésszel sem... :S
Mondd meg neki, hogy ezt úgy ahogy nálatok sem lehet, úgy nálunk se úgyhogy állítsa le magát! Vagy amikor náluk vagytok világíts rá, hogy: Ezt-és ezt ha itt nem lehet akkor nálunk, miért csinálod meg?
Nálunk ez épp ellenkezőleg volt! A sógornőm terhességeinél mondjuk én sokat nem tudtam hozzászólni a dologhoz, ő 6 évvel idősebb nálam. Viszont a baba, babák megszületése után csak jobb lett a viszony, eleinte ritkábban látogattak minket (még a várandósság előtt) és mi is őket, de azután egyre gyakrabban. Egyszerűen a gyerekek jobban összetartják a családot, plusz velük akkor is lehet foglalkozni, ha egyébként a sógornőm és a férjem nem jönnek ki mindig tökéletesen (emiatt nem is voltak olyan gyakoriak régebben a látogatások, mert sokszor nem tudtak kijönni egymással).
Az én várandósságaimnál pedig nagyon sok mindenben tudott nekem segíteni, tanácsot adni a sógornőm, és persze a baba születése után is! Arról nem is beszélve, hogy mindketten bármikor örömmel vigyázunk a másik gyermekeire.
Szóval nálunk csak szorosabb, jobb lett a viszony.
Nálatok egyedül a toleranciát tudnám javasolni, mindkettőtök részéről! Ha valaki egy javaslatot, ötletet dob be (akár doki, stb.) nem le kell állni rajta vitatkozni, hanem értelmesen beszélni róla! Ugyanígy a szoptatásról, egyéb témákról. Szerintem az a baj, hogy mindketten véresen komolyan veszitek a saját véleményeteket, és nem bírjátok elfogadni, hogy másnak máshogy a jó. Pedig ahány család, ahány baba, annyi szokás...
A mi kapcsolatunk korábban romlott meg, összeköltözés után, a sógornő (az egyik, most is itt eszi a rosseb) elkezdett hozzánk járni, volt hogy hetekig ott aludt, csak napközben ment el csavarogni (pedig van lakása).
Ez ment kb 2-3 hónapig, akkor páron kapcsolt, lerázta, de nem sokáig mert később ugyanúgy jött a lány...
Teherbe estem, elktöztünk, azt hittem, ez elég "indok" ahhoz hogy csökkentse a látogatások számát. Nem lett igazam.
Egész terhességem alatt járt, sőt, mikor hazajöttem a kórházból (császároztak) akkor is jött. És persze evett....
Elvártam volna egy idő után hogy neadjisten visszahív minket, vagy vásárol egyszer, de még tőlünk kéregetett. Egy kisgyerekes szülőpártól:D
Kb 5 hónapra rá kitalálta, hogy ideköltözik a házba!!! (Társasház). Most talált munkát, így csak akkor jön ha nincs pénze, de én nagyon megutáltam, nem bírom megérteni, hogy képey ilyen pofátlan sunyi módra tarhálni?!
Na igen, engem is így "nevelt" az anyám, de inkább idomított.....
Igy nehéz azt mondani hogy mondd meg neki a magadét, mikor én még a saját páromnak sem mertem, a közös pszichológusunk szólta el magát:D
Nekem mar elotte se volt valami fényes a párom nővérével a kapcsolatom. Kb olyan mintha ő lenne az anyósom... Anyóssal meg jól kijövök.
Sogornom meg kb azota meg hulyebb, miota kiderult hogy baba lesz.
De hálistennek ritkan látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!