Van egy rokonom aki egy kunyhóban él nem messze tőlünk. Én szivesen adnék neki kaját, de ő inkább a romákhoz jár enni. A faluban pedig azt beszélik, hogy én nem akarok neki segíteni. Mit tegyek?
A pletykák ellen nem tudsz mit tenni.
Egyik ismerősünknél is hasonló a helyzet. Az ismerősünknek van munkája, családja, háza..stb. Az anyukája viszont hát.. problémás. Az utcán él, cigányokkal van, hozzájuk jár. Mindenki azt hiszi/hitte hogy nem foglalkozik az anyukájával. Sokáig én is. Aztán kiderült hogy az anyukája szellemileg nem teljesen ép, de beszámítható. Nem akar a lányánál maradni, ő elfogad minden segítséget de viszi a cigányokhoz. A lánya kezeli a nyugdíját, abból minden nap vesz neki kaját, cigit. De a nő viszi is el. Befogadta már sokszor az az anyukáját, de egyszerűen megszökik tőle, és visz mindent ami mozdítható.
Nem tud vele sokat kezdeni.
A faluban pedig ugye megy a pletyka, hogy nem törődik az anyjával ezért ilyen.
Tehát a pletykákkal ne foglalkozz.
Amikor válaszút elé kerül, mindenki maga dönti el, hogy merre indul el.
A rokonodnak ez a jó, erre van szüksége.
Te megtetted, amit megtehetsz: felajánlottad a lehetőségeid szerinti segítségedet.
A többi az ő magánügye.
Mi az amit a ciganyoknal megkap ?szeretik ot ugy ahogy van?jol fozneek kedvesek befogadoak?
ezen gondolkodj el de komolyan
Semmit. Ne beszéld rá, hogy fogadja el a segítségét, csak azért, mert te jókislény vagy jófiú akarsz lenni a FALU szemében.
Nem veszed észre, hogy ez milyen mélyen megalázó?
A faluban azt beszélnek, amit akarnak, sok a buta ember, aki öszehord tücsköt-bogarat unalmában és kéretlenül vájkál mások életében.
Menj el, AJÁNLD FEL a segítségedet egyszer a rokonnak, és ha elutasítja, akkor azt vedd tudomásul. Az az ő döntése. Innentől kezdve tessék csak emelt fővel járni a faluban és mélyen tenni arra, hogy ki mit locsog a hátad mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!