Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezt ti nem találnátok furcsának?

Ezt ti nem találnátok furcsának?

Figyelt kérdés
Rokonoknál voltam látogatóban. Két kislányuk van. Az egyik 13 éves a másik 8. A nappaliban azt vettem észre, hogy csak a kisebbikről van kép. A nagyobbikról nem. De azt is megfigyeltem, hogy a kicsit mindig dicsérik, áradoznak róla míg a másik gyerekükről nem. Pedig a nagyobb sokkal tisztelet tudóbb, kedves, visszahúzódóbb. Mintha őt nem is szeretnék vagy nem tudom. Szerintetek?

2013. aug. 22. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt. Én nem furcsállnám, hanem sajnálnám.
2013. aug. 22. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:
25%
Ki nem szarja le a rokonokat.
2013. aug. 22. 12:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Én annyira sajnálom. Mindig engedelmeskedik, jól tanul stb. Még is így bánnak vele. Nagyon szeretem mert rokongyerek és sokat szokott nyáron nálunk lenni, játszani az én gyerekeimmel. Gondolkoztam már rajta, hogy rákérdezek dolgokra de ez akkor sem az én dolgom. :(
2013. aug. 22. 12:43
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Ne kérdezz rá a dolgokra, mert az beavatkozás. Viszont én a gyereket mindig dicsérném, sokat beszélgetnék vele, hogy egyensúlyozzam a szüleinek az ostobaságát. Valószínűleg nem túl intelligensek, de hát a rokonainkat készen kapjuk, nem válogathatjuk meg. Amikor a kicsit dicsérik, akkor vágj a közepibe, és kérdezd meg, hogy a nagyobbik miben ügyes, hogyan tanul, hogy halad, milyen eredményei vannak, mire készül. Dicsérd út sokat. Meglásd, meg fog nyílni, s talán a szüleinek is feltűnik, hogy van egy másik okos, értelmes gyerekük is, akinek örülni lehet.
2013. aug. 22. 13:19
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezz rá a dologra, mert az egyáltalán nem beavatkozás! Az érdeklődés. Ha pedig válaszképpen elmondod, hogy ez neked meg nem tetszik, az pedig vélemény. Ha elkezdesz szaladgálni a gyámhatósághoz és a gyermekvédelmisekhez, hogy te milyen szörnyű állapotokat tapasztalsz: az beavatkozás.

Ha rákérdezel és megmondják, hogy szerintük hogy fordulhat ez elő, akkor máris előrébb vagy, mint ha itt válaszokra vársz.

2013. aug. 22. 13:32
 6/6 Tallinn válasza:
Ez volt velem meg a tesóimmal de nem érdekelt elköltöztek és minden jó lett :D
2013. aug. 27. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!