Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mindkét névnapján köszöntitek...

Mindkét névnapján köszöntitek a másikat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha van a családotokban olyan, akinek két keresztneve van, mindkettőn felköszöntitek vagy mindkettőre vesztek ajándékot?

Szerintetek bunkósság, ha csak arra veszek valamit, amelyiket használja is?

Nálatok hogy szokás?

2013. aug. 5. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a másodikat csak viccesen szoktuk emlegetni, nálunk senkisem használja
2013. aug. 5. 21:13
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem,csak a fő-névre természetesen
2013. aug. 5. 21:41
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Engem mindkét László napon köszöntenek :-)
2013. aug. 5. 21:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Van egy barátom akit Zsoltnak hívnak. Már vagy 15 éves ráragadt az a becenév, hogy Jóska:) A baráti társaságban mindenki így hívja. És mindkét névnapján felköszöntjük:)

Hogy a kérdésre is válaszoljak nem kell felköszönteni mindkét névnapján. Ajándékot venni meg pláne nem kell mindkettőre. Bőven elég ha azon a névnapján felköszöntöd amelyiket használja.

A másikon esetleg elég megemlíteni, hogy boldog névnapot vagy valami, de nem kell túlzásba esni:)

2013. aug. 5. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a főnévnapot ünnepeljük, a másodnevet picit bohóckodással kezeljük, és csak szavakkal emlékezünk meg:D
2013. aug. 5. 22:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pl. az a helyzet, hogy a férjem akarta, hogy a nevét kapja a fiúnk. Én közöltem, hogy nincs azt az isten :), még második névnek sem. Viszont a névnapján van egy másik névnap is, ami tetszett második névnek, így az is lett, hogy legyen közös névnapjuk :). Még így is az elő neve az igazi névnapja, a második nevére pedig aznap kap egy kis édességet, valamit és együtt ünnepelnek.

Amúgy meg ezt neked kellene tudnod, hogy a ti családotokon belül mi a szokás. Eddig hogy volt? mások felköszöntik? Ki ez a rokonod?

2013. aug. 5. 22:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a második keresztnevet senki nem használja, emiatt nem is ünnepeljük.
2013. aug. 5. 22:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjemnek két keresztneve van, az első nevén "rendesen" felköszöntjük, a másodikat meg elpoénkodjunk és kap egy cuppanós puszit. Nagyjából ennyi. A másodikat egyáltalán nem használja, nem is hallgat rá.
2013. aug. 5. 23:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Én sosem tudom, hogy kinek mikor van, mert egy évben néha többször is van ugyanaz a név, és soha nem nézegetem a neveket. Ha valaki azt mondja nekem, hogy ma névnapja van, vagy kiderül, hogy holnap lesz, akkor gyorsan elrohanok venni valami kis ajándékot neki és felköszöntöm.
2013. aug. 7. 04:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!