Szerintetek mi a jobb: hitelt felvenni (nem a teljes házra, legfeljebb a felére) vagy szülőkkel élni, oda szülni gyereket, folyamatosan konfliktusban élni?
ha a szülőkkel véres verejték árán sem sikerül jó viszonyt kialakítani, akkor nem költöznék oda. pláne nem szülnék a házukba.
spórolás a lehető legnagyobb erőfeszítéssel, és utána egy minimális ft.hitel. nem muszáj kacsalábon forgó palotát venni, először elég egy kétszobás kis lakás, mellette pedig további félretevés a nagyobb kéglire.
addig pedig fogat összeszorítva tűrni az ősök rigolyáit.
nem muszáj 20 évesen szülni, 30 felett is lehet, pláne manapság. az a fontos, h biztos, nyugodt környezetbe érkezzen a picúr.
Inkább hitelt felvenni, de a folyamatos konfliktust semmiképp nem vállalnám. Nekem erre fog rámenni a kapcsolatom. Feltűnt, hogy amikor pár napig kettesben voltunk, mennyivel jobban kijöttünk... de már olyan mélyen meggyengült a kapcsolat a konfliktusok miatt, hogy szinte kizárt, hogy megmaradjon.
Egyébként vannak egyéb módszerek is: pl. elvégezni egy tanfolyamot, amivel jobban lehet keresni. Nekem ilyen volt egy időben a webfejlesztés: tök egyszerű betanított munka, 2-5 délután alatt megvan egy oldal, amiért 20-40 ezret elkértem. Csak mondjuk elég uncsi.
Vagy fiatal párként ki lehet menni egy-két évre külföldre dolgozni, olyan helyre, ahol bőven lehet félretenni. Szóval mindig van más lehetőség :)
ÉN is szülnék már, de sem albérletbe , sem szülőkhöz nem szeretnénk. Ezért külföldön dolgozok, napi ingázással minden nap hajnali 4 kor kelek és jobb esetben este 7 kor, rosszabb esetben este 9kor érek haza. A kezdetben szerencsém volt, mert akkor még nem tudtam németül, és úgy is felvetek :D. Sajnos kevesebbet keresek, mint kint a minimálbér, de igy is sokkal több, mint itthon! Keressetek pároddal egy "olcsó albérletet" ausztriában 500 euro/ hónap (már ki lehet fogni). KINTI BEJELENTETT LAKCIMED LESZ!!!!! 2-3 évet lenyomtok, nagyon húzós, de megéri, mert: 1: tudtok sporolni 2. nézz csak annyit ,h évente 2x dupla fizetés 3: külön éltek 3. kintről kapod majd gyes, családi... és amennyiben a gyerek 26éves koráig tanul abban az esetben 26éves koráig kapod utána a családit (minél idősebb annál több)
Sok sikert!
20/L :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!