Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Örökölt lakásba költözés: ti...

Örökölt lakásba költözés: ti így belemennétek? Tényleg csak hisztizek?

Figyelt kérdés

Férjem nagymamája elhunyt. Nagyon szerettük, sokat jártunk hozzá, én főztem rá és takarítottam, ő addig mesélt meg énekelt a lányunknak, nagyon szerette ő is.

A házat apósom örökölte, aki felajánlotta hogy költözzünk oda. De azt kikötötte, hogy semmit nem változtathatunk meg, nem cserélhetjük le a bútorokat, a fürdőszobát-konyhát sem újíthatjuk fel.

Mivel nem átmeneti állapot lenne, hanem kb 6-8 évet élnénk ott, én így nem szeretnék menni.

Ti mit gondoltok?

2013. máj. 21. 12:41
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Még jó, hogy minden magyar háztartásban milliókat raknak félre a gyerek egyetemi éveire, kivéve minket, önző dögöket. Ugyan már....

A pénz nem minden.

2013. máj. 21. 13:56
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék.Mi is igy költöztünk de nekünk minden meg volt engedve.Alig vártam hogy lekerüljenek a régi tapéták,kidobjuk a régi szőnyeget.Nem tudtam volna úgy élni benne ahogy volt mert nem érzetem volna jól magam.
2013. máj. 21. 13:57
 33/48 anonim ***** válasza:
43%
Nem nem ezt mondtam, de mondjuk ha nem lenne lakáshiteletek akkor csak könnyebb lenne a tandíját vagy plusz órákat is fizetni.
2013. máj. 21. 13:57
 34/48 anonim ***** válasza:
43%
Meg egyébként reméljük, hogy ha orbán végre diliházba kerül, a következő kormány visszaállítja az ingyenes szakokat, aztán akkor nem fog egy fél életnyi pénzbe kerülni az egyetemi képzés...
2013. máj. 21. 13:58
 35/48 A kérdező kommentje:
Addigra nem lesz hitelünk.
2013. máj. 21. 14:02
 36/48 anonim ***** válasza:
68%
Miért kell így hagyni? Annyira ragaszkodik az anyja emlékeihez? Akkor mit ér az egész ingatlan, ha meghagyja lényegében egy múzeumnak?
2013. máj. 21. 14:08
 37/48 anonim ***** válasza:
Szerintem én sem mennék....
2013. máj. 21. 14:35
 38/48 anonim ***** válasza:
87%
Én rábeszélném, hogy át lehessen alakítani. Nekem két éve halt meg a nagymamám és miután meghalt, le kellett menni pár napra a vidéki házába, hogy ne törjenek be és ne fosszanak ki mindent. Az elején nyomasztó volt ott lenni, de ha olyan emberek vesznek körül, akik támogatnak lelkileg, akkor túl lehet élni, erről a pár napról nekem tök jó emlékeim vannak. Amúgy ebben a mai világban nem tanácsos elhalasztani egy olyan lehetőséget, hogy lakásod legyen.
2013. máj. 21. 14:41
 39/48 anonim ***** válasza:
90%
Úristen itt mennyi idióta van... Inkább fizetem a saját lakásom törlesztőjét, mint hogy meg legyek tűrve valahol, ahol nem élhetek úgy, mint ahogy a saját otthonomban szeretnék. Milyen jó, hogy itt mindenki így ellenzi a hitelt, ezek szerint mindenkinek saját önerőből van egy hitelmentes saját lakása. Ezért nem fogy egyetemre menni a gyerek? Az én anyámnak még a kérdezőéknél is jóval magasabb volt a havi lakáshitel-törlesztője, mégis diplomám van... Szóval, ilyen feltételek mellett nem költöznék. Viszont nem értem miért nem engedi apósod a felújítást, hiszen a ház csak romlani fog, ha sosincs karban tartva.
2013. máj. 21. 14:59
 40/48 anonim ***** válasza:
100%
Egy régi házba beköltözni úgy, hogy nem újíthatom fel? Mintha börtönben lennék a saját otthonomban, biztos, hogy felejtős lenne. Csak azért költözz oda, hogy legyen aki takarít...
2013. máj. 21. 15:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!