Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokoni találkozokón vagy...

Rokoni találkozokón vagy vendégségben hogyan osztódnak a költségek?

Figyelt kérdés
Nekem a rokonságomban sokszor van ilyen grillezés, borácsozás és amíg a nagyszüleim éltek addig valahogy természetes, hogy ők fizették az ilyesmit, mert ők is szervezték. Viszont miután ők meghaltak nem tudom mik az illemszabályok ilyen helyzetekben, ha mondjuk nagynéni, nagybácsihoz mész vendégségbe vagy akár több napra. Amíg gyerek vagy diák valaki nem gond, ha úgy mindent állnak, de felnőtt, dolgozó emberként ez már kicsit más szerintem. Egyik évben voltam egyik nagynénémnél Ausztriában, kimentünk a városba, beültünk egy étterembe, de egy kicsit rosszul esett nekem, hogy ő fizesse ki a kajámat, mikor nekem is van rá pénzem. Vagy ha szerveznek egy ilyen nagyobb találkozót, akkor is gondolom mindenki viszi a részét meg a sütiket, nem állítunk be csak úgy üres kézzel, jöttem egyet kajálni. De az is tény, hogy nem mindig egyenlően osztódnak el ezek, meg akinél szervezik, annak alapból sokkal több energiája megy az egészbe.

aug. 4. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi az évi nagy összejövetelen, pl. Nagymama most volt 80 éves, mindenki hoz valamit: nyershúst pácolva a grillhez, salátákat, sütiket. Mindenki olyan italt IS hoz, amit ő szeret, plusz a gyerekeinek.

Van, amikor nagy bográcsozást rendezünk: pacal, csülök vagy bajainhallé. Ahhoz összedobjuk a hal árát. Öcsém főz, italt az előbbiek szerint.

Ilyenkor a szűk család unokákkal, dédunokákkal 30-35 fő.

aug. 4. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Ha meghívok valakit, evidensen én fizetek. A férjem nagynénje szokott össznépi összejöveteleket szervezni 5-10 évente, kisebb lakodalom mennyiségű meghívottal-minden létező csaladtag- ott össze szoktuk dobni a költségeket. Helység bérlet, étel, ital, stb.
aug. 4. 13:20
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Ha valahova meghívnak és nincs megbeszélve, hogy szétosztjátok a hozzávalókat vagy kifizetitek, akkor értelem szerűen semmit nem kell fizetned. Nem is értem hogy merült ez fel.

Max viszel egy üveg bort, rágcsát vagy sütit.

aug. 4. 16:12
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha meghívok valakit hozzám vendégségbe, egyértelműen én fizetek. Mondjuk mindenki szokott hozni valami apróságot, mi is mindig viszünk, valami kis salátát, de ez inkább csak ilyen jelképes.
aug. 4. 16:18
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Éttermi családi összejövetelen mindenki fizeti a saját fogyasztását. Ha otthoni van, akkor mindenki hoz valamit az előzetesen megbeszéltek szerint, vagy visszahívjuk magunkhoz azt, akinél előzőleg voltunk.
aug. 4. 19:10
 6/8 anonim ***** válasza:
18%

Nálam mondjuk rhadtul alap, hgoy nem én állom 100% a dolgot.

A húsok az enyémek, hogyha én szervezem, de amúgy minden meghívtott hoz magával valamit, pl saláta, sütemény, alkohol, üdítő.

Gyerekkoromban mindig az volt a módi, hogy aki meghívja a családot, az főz 20 emberre - na, ez volt a legelső, amin változtattam, miután külön költöztem.

Aki üres kézzel jön, az szépen megy is haza. Bocs, nem fogok ingyen etetni még 8 embert sem, nemhogy annál többet.

aug. 5. 07:53
 7/8 anonim ***** válasza:
61%

6

Ez esetében azt sem értem, miért hívsz egyáltalán vendegeket?

aug. 5. 07:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

6

Ugyanígy gondolom, de nem is tartok összejöveteleket.

aug. 5. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!