Rokoni találkozokón vagy vendégségben hogyan osztódnak a költségek?
Mi az évi nagy összejövetelen, pl. Nagymama most volt 80 éves, mindenki hoz valamit: nyershúst pácolva a grillhez, salátákat, sütiket. Mindenki olyan italt IS hoz, amit ő szeret, plusz a gyerekeinek.
Van, amikor nagy bográcsozást rendezünk: pacal, csülök vagy bajainhallé. Ahhoz összedobjuk a hal árát. Öcsém főz, italt az előbbiek szerint.
Ilyenkor a szűk család unokákkal, dédunokákkal 30-35 fő.
Ha valahova meghívnak és nincs megbeszélve, hogy szétosztjátok a hozzávalókat vagy kifizetitek, akkor értelem szerűen semmit nem kell fizetned. Nem is értem hogy merült ez fel.
Max viszel egy üveg bort, rágcsát vagy sütit.
Nálam mondjuk rhadtul alap, hgoy nem én állom 100% a dolgot.
A húsok az enyémek, hogyha én szervezem, de amúgy minden meghívtott hoz magával valamit, pl saláta, sütemény, alkohol, üdítő.
Gyerekkoromban mindig az volt a módi, hogy aki meghívja a családot, az főz 20 emberre - na, ez volt a legelső, amin változtattam, miután külön költöztem.
Aki üres kézzel jön, az szépen megy is haza. Bocs, nem fogok ingyen etetni még 8 embert sem, nemhogy annál többet.
6
Ez esetében azt sem értem, miért hívsz egyáltalán vendegeket?
6
Ugyanígy gondolom, de nem is tartok összejöveteleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!