Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a nem szokványos a te...

Mi a nem szokványos a te családodban?

Figyelt kérdés

Nem olyan (sajnos) hétköznapi dologra gondolok, hogy elvaltak a szülők, hanem ami ritka, nem mindennapi.

Én egyszer leirtam itt nagyvonalakban az enyémet és megkaptam, hogy biztos a Mónika show egyik epizodjabol inspiralodtam :D

Szóval kíváncsi vagyok nálatok mi a helyzet

2024. júl. 29. 14:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

Hát, a tágabb családban (unokatestvérekig bővítve a kört) van minden:

van olyan, aki fekete-afrikaihoz ment feleségül és boldogan élnek évtizedek óta,

van aki közel-keletihez ment hozzá és áttért az iszlámra, aztán elváltak és hozzáment egy másik muzulmánhoz, Magyarországon élnek, jól megvannak

van, akinek nem lett párja, de gyereket szeretett volna, ezért spermabank segítségével lett babája

van, aki a saját neméhez vonzódik

van, akiről csak felnőtt korunkban tudtuk meg, hogy létezik (balkézről született gyerek)

És a legjobb, hogy tulajdonképpen mindenkivel jól megvagyunk. Van, akivel szorosabb, van akivel lazább a kapcsolat, de nincs utálkozás.

2024. júl. 29. 17:04
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Az oseimet az egyik agon az 1400evekig vissza lehet vezetni nemet nemesi vonalon

Volt orvos osom aki konyvet is irt (megvan a konyv) es aztan ongyilkosn lett.

Apai agon van egy pasi aki a elvett egy not, lett gyerekuk majd elvaltak elvette az elso felesege noveret tole is lett gyereke de ettol is elvalt. Majd elvette az anyosat akotol szinten lett gyereke. Azt nem tudom milyen volt a kapcsolata a aok gyereknel egymassal es a noknek.

2024. júl. 29. 21:07
 13/21 anonim ***** válasza:
71%

Egzotikus országból származik az apám, emiatt gyerekként kisvárosban nálunk én "furanak" számítottam, de budapesti viszonylatban is mindig érdeklődnek a szarmazasomrol és a történetemről. Az ő családjának is érdekes a története, nyilván nem úgy élnek, mint egy átlag magyar család, sok olyan sztori van nagyszüleim részéről, ami izgalmas.

Emellett művészi pályán vannak sokan a családban, ami magával hoz egy kreatív szemléletet, nem az a 8-16.00ig irodában ülő polgári élet jellemző, mint az átlagnál.

Sok olyan történet, találkozás, nemesi vérvonal van a családunkban, amire sokan kíváncsiak, akikkel beszélünk.

2024. júl. 29. 23:40
 14/21 anonim ***** válasza:
81%
Egyik rokon az anyjával szült, a másiknak a gyereke ténylegesen egy Ted Bundy-palánta, akinél le van tudva annyival a nevelés, hogy alternatív suliba járatják.
2024. júl. 30. 11:24
 15/21 anonim ***** válasza:
85%
Csaladban nem. De a kollegam egyutt el az ex es a jellenlegi felesegevel es az 5 gyerekukkel. Mind a ket csajjal van szexualis aktus. Kvazi ok harman egy par.
2024. júl. 30. 13:43
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

A négyes válaszoló istenkirály, nálunk szintén jellemző ez, plusz a BRUTÁL őszinteség. Tehát igen, ha megkérdezed, hogy szarul festesz-e aznap és csakugyan szarul nézel ki, akkor meg fogom mondani a szemedbe. Nem vagyunk people pleaserek, cserébe bármikor lehet ránk számítani.

Emellett anyámmal nem tartom a kapcsolatot, ahogyan az öcsémmel sem, de velük kb senki, apu is csak sajnálatból. Narkósok, toxikusak.

Az egyik testvérem középsúlyos autista, több kiállítása is volt az elmúlt 15 évben, mint grafikus.

A tesóm révén kb az egész gyerekkoromat neurodivergens gyerekekkel és felnőttekkel töltöttem, mert mentem én is a fejlesztő foglalkozásokra. Szóval vannak nekem is autisztikus tüneteim, de nem vagyok autista, csupán ennyire alkalmazkodtam hozzájuk.

2024. júl. 30. 13:59
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Az előző komment alapján elolvastam még egyszer a 4-es választ.

Ki tudja pontosan megnevezni, hogy hívják a pszichológiában azt a módszert vagy technikát, amit ő alkalmazott a válaszában? Mi a pontos megnevezése ennek? Szívesen olvasnék többet róla, érdekes "jelenségnek" vagy technikának tartom.

Nekem ahhoz hasonlít egy picit, amint pl. amikor a homofób, rasszista emberek olyanokat mondanak, hogy "fehérbőrű, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok, lassan már én vagyok kisebbségben, én vagyok elnyomva ezekkel a tulajdonságaimmal, mert divat ma keresztényellenes, "fehérellenes" melegnek lenni.

Semmilyen módon nem akarom a 4-es válaszadót negatív színben feltüntetni, csak az általa alkalmazott fordított pszichológiai módszer érdekelne, ha valaki meg akarná mondani, hogy mi ennek a neve.

Amúgy egyetértek vele, tök jó, ha valakinek ilyen rendes, normális családja van, csak úgy van beállítva a történet, mintha rajtuk kívül kivétel nélkül 'mindenki másnak'(!) szándékosan rossz családja lenne. Ez nyilvánvalóan nem igaz. Természetesen sok diszfunkcionális család van, de legalább annyi jólműködő is.

Szóval a válasz mögötti fordított pszichológiai módszer érdekelne, pusztán kíváncsiságból. Köszi, ha tudod a pontos megnevezését a jelenségnek! :)

2024. júl. 30. 14:32
 18/21 Senior Séf ***** válasza:
100%
Minálunk az a szokás, hogy előbb-utóbb mindenki meghal. Azt hiszem, ezt a hajlamot én is örököltem.
2024. júl. 30. 15:20
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudhatod biztosan, amíg nincs rá bizonyíték. Az "Azt hiszem" az nem bizonyíték, csak sejtés, vélelem. Úgyhogy még bármi lehet. Ne add fel a reményt! :)

De amúgy az volt a kérdés, hogy mi a "nem szokványos"? Nem pedig a szokványos. Azzal, hogy előbb-utóbb mindenki meghal, nem lógtok ki a sorból. Pont az a kérdés, hogy mivel lógtok ki a sorból a többiek közül?

Amúgy tetszik a válaszod. Én értékelem. :)

2024. júl. 30. 15:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Dédnagymamám elvált, hazaköltözött és ott megismerkedett valakivel, akitől megszületett a nagymamám. A dédnagypapám meghalt a háborúban, ekkor visszament a volt férjéhez akitől lett két gyerek. Ha dédnagymamám soha nem veszik össze a férjével akkor én most nem lennék itt :D
júl. 31. 03:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!