Van itt olyan, akit nem segített a családja? Hogyan alakult az életük?
Nem arról beszélek, hogy nem tudtak segíteni, hanem “megúszós” alapon neveltek, “ridegtartásban”.
Amikor egyetemre mentem, igyekeztek a helyi egyetemre rábeszélni, olyan szakra, ami nem érdekel, mert akkor nem kell költöztetni természetesen nem akartak segíteni. Albérletbe mentem, akkor hirtelen a másik véglet lett, “púp” lettem a hátukon, ha hazamentem, mert rájöttek, hogy egy gyerekkel könnyebb otthon, mint kettõvel.
Egyetem után próbáltak hazacsalogatni, mert a diplomámmal el tudok hekyezkedni ott is, de haza már nem akartak engedni, mert felnõtt dolgozó ember ne a szüleinél lakjon. Nagyszülõk robbannak le, ha kerestek, csak amiatt, hogy be kéne vásárolni, kórházba kéne vinni a nagyszülõt, le kéne nyírni a füvet.
Nagyszüleim is csak akkor kerestak, ha meg kellett valamit csinálni, és kaptam a spanyol inkvizíciót, hogy hány éves vagyok, és miért nincs családom.
Áthelyeznének az anyacéghez a munkahelyemen, mindenkit csak a saját érdeke érdekel, hogy repülõre kell ülni, ha meglátogatnak, nem tudnak befogni dolgozni, nem lesznek együtt az unokákkal, tehát es NEKIK miért nem jó.
Hát nem lehetett egyszerű!
Vannak emberek akik nem easy- beálítással tolják az élet nevű játékot.
Nézd pozitívan, neked legalább van sok végzettséged és papírod ,mégha kényszerből is jött létre. Én ugyanezt kellett hogy végigcsináljam csak olyan papírokkal amivel a seggem kitörölhettem.
Ált 4.osztálytól a környék legrosszabb iskolájába kellett járnom, mert az volt közel. Én voltam az idegen gyerek ,ritka volt az olyan nap mikor nem vertek el. Emiatt nem igazán foglalkoztam a tanulással sem. Mindenki bekategórizált egy figyelemzavaros rosz tanuló gyereknek. Volt tanár aki azt állította valószínű drogozom is. -Pedig sokszor csak azon merengtem ,hogy juthatnék ki onnan? Hogy kerülhetem el hogy megverjenek ma? Rettegtem a szünetektől. És tanítás végén milyen taktikát vagy útvonalat használjak hazafelé hogy ne legyen baj. Mert volt hogy osztálytársak nagyobb testvérei kerékpárral és hamis kutyákkal jöttek vitás napokon pusztán félemlíteni,a többit kutyasétáltatás címén.
A középsuli ugyanilyen volt ,sőt talán még rosszabb. Ott még nagyobb gangsztát és galeryt alakítottak a harmad és negyedévesek.
Úgyhogy szakmunkásként befejeztem minél hamarabb az egésszet. Csak szabaduljak.
Mai napig nem felejtem el az érzést mikor kiléptem az utolsó napon.
Mintha a börtönből szabadultam volna!
Utánna elkezdtem dolgozni ,de csak himi humi munkáim voltak.
Aztán rájöttem nem vagyok én annyira hülye, csak azért voltam rosz tanuló mert órán a leadott anyagból és hallomásból meg tudtam írni 0 ráfordítással is egy dogát 2-3 masra. Elkezdtem tanulni és megcsinálni minden olyan szakot ami érdekelt vagy amire támogatást lehetett fölvenni.
24 éves koromig csak kinlódtam magyarországon munka terén.
Aztán a 2012 es gazdasági válság már annyira ellehetetlenített hogy nem volt mese kikényszerültem külföldre ,dolgozni.
Vot fix munkám, és öszehasonlíthatatlan volt a fizetés.
Azóta van ,lakás ,feleség ,autó saját vállalkozás. "Bár életem alatt sokszor ért veszteség.
Ami nem lett sajnos az gyerekek és teljes család. Valószínű a fent említett okokból kifolyólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!