A keresztapám ittasságában megütött az arcomon, de én megkegyelmeztem Neki. Jól tettem?
Ne viselkedj vele ugyanolyan közvetlenül mint eddig. Változtasd meg vele a kapcsolatodat. Ne legyen tabu a téma. Ha úgy érzed van kinek elmondanod a családból, mondd el. Ne érezze, hogy mellé állsz azzal, hogy nem szólsz és így nem kell számolnia a jogos következményekkel, a többiek véleményével.
Ha tehetném, ezt tettem volna én is korábban. Ezzel a saját értékedet véded meg és tanítod magadat is a hasonló helyzetekhez.
Nemtudom itt az okát kellene tudni, hogy miért kaptad
Általában nem szoktak visszaütni mert ugye szülő néha nyakonvágja a gyerekét annak oka van és ugye régen a testi fenyítés áltlános bevett dolog volt
(de ez idővel enyhült az elején még kukoricacsutkán a sarokban térdeltették le a gyereket vagy bőrszíjjal verték el a seggüket ez például egy gyakori bevett büntetési forma volt a századforduló elején közepén utána ez már csak egy két pofonig vagy nyakon vágágig enyhült legvégsőbb esetben)
De hallani kirívó eseteket is amikor ököllel ütött az apa a fiára vagy súlyosan és brutálisan elverték a gyereket aminek ugye sok értelme nincs
Itt ez helyzetfüggő ki miért kapott a saját apjától és annak foka, hogy mekkora milyen jellegű fizikális fenyítést kapott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!