Szerintetek mi vagyunk a hibásak vagy apukám nagyon
egyoldalú?
Figyelt kérdés
Apukám testvérével sosem volt túl fényes a kapcsolat, anyukámat mindig mintha alsóbbrendűnek tekintette volna magánál.. Anyukám nagyon jó ember, akár milyen leszarom volt meg semmibe nézte anyukámat, ő mindig kedves volt! Apukám testvérinél ha szülinap van, mi mindig kedvesen jókedvvel ülünk eszünk, hülyéskedünk! De ő nálunk szó szerint olyan mint aki utál itt lenni… rá van írva az arcára, rendesen mérgesen néz alig szól 2 szót enni ép bele túr a tortába azt is idegesen..apukámnak megemlítettem, hogy miért ilyen velünk.. (mert régen a párom anyját is elmondta mindennek apukámnak, ezt is megemlítettem) ki akadt rám, hogy “miért hozom fel őket, nekünk csak ők vannak” s mondtam, hogy igen de mi húzunk hozzájuk jobban, mi vagyunk kedvesek anya is mindig kedves szépen beszél, kérdez, hülyéskedik, de csak leszarást kapunk vissza…. Nem tudom apukámnak hogy magyarázzam el, hogy nem támadni akarom de nekem , s anyukámnak is rosszul esik, hogy ilyenek.. mi ként kellene le kommunikáljam apukámmal, hogy nem támadni akarom csak rosszul esik?
febr. 11. 22:55
1/7 A kérdező kommentje:
Hozzá tenném, hogy apa azt hiszi hogy olyan amilyen képet ő kialakított róla gyermekkorban.. de nem
febr. 11. 22:55
2/7 anonim válasza:
Anyukáddal menjetek el otthonról olyankor, vagy menjetek másik szobába. Ez egyszerűen tahóság, és nektek azt nem kell eltűrni. Kultúrember vendégségben nem sértegeti a háziakat.
febr. 11. 23:50
3/7 anonim válasza:
Szerintem apukád nagyon egyoldalú, sajnos az én apukám is ilyen, többször kötott bele a testvére a páromba teljesen jogtalanul igazat is adott nekünk elsőnek, aztán addig mondta a testvére neki ameddig ő is a párom ellen fordult. Igazából ez minket nem érdekelt és apa testvére csak idegesíteni szeretett volna minket, látta hogy ez minket nem érdekel egyszercsak megunta és már hálistennek apukám is megunta. Apa testvére még mindig lenézően néz ránk de ő sajnos ilyen, mindenkiben talál fogást.
Ha tudtok próbáljátok meg nem foglalkozni vele, apukádnak pedig mondd el,hogy nagyon rosszul esik neked/nektek hogy még ő akad ki és nem próbal meg megérteni titeket. Biztosan ő sem örülne ha más így bánna vele.
febr. 11. 23:54
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! 3. sajnálom hogy ti is ilyen helyzetben voltatok! Apukám nagyon jó ember úgy nem bántana senkit.. az a baj ő azt hiszi hogy a testvére is olyan jó mint ő.. nem néz ki belőle semmi rosszindulatot
febr. 12. 00:08
5/7 anonim válasza:
Apád vele együtt nőtt fel, nyilván kötődik hozzá érzelmileg. Nehéz neki elfogadni, hogy nektek ő nem szimpatikus. Próbáljátok meg elviselni. Megváltoztatni nem fogjátok tudni.
(Ez persze nem azt jelenti, hogy ha szidja a párod édesanyját, akkor azt hagyni kell)
febr. 12. 08:07
6/7 anonim válasza:
Remélem, nem sértelek meg, nem az a szándékom. Apukád nem annyira jó ember, sokkal inkább gyáva. Rád ki mer akadni, tesójával viszont nem mer szembeszállni értetek. Gyerekként is ő lehetett a behódoló testvér "a békesség kedvéért". Az ilyenek minden külsősnek szalutálnak, saját családjuktól ugyanezt elvárják. Ha ti lázadozni mertek, akkor viszont kitör a sok elfojtott frusztráció, rajtatok éli ki amit a kívülállókon nem mer. A selyempapír a csomagon a "nekünk csak ők vannak". Sokkal fontosabb neki, hogy őt jó embernek tartsák, semmint férfiként elvárná a tiszteletet a családja felé. Konfliktuskerülőnek mondják de ez nem igaz, csak kifelé nem mer konfrontálódni. Veletek érdekes módon mer. Még egyszer bocs...
febr. 12. 10:49
7/7 Katona Dius válasza:
Nálunk anyu húga ilyen, önző, ő mindent jobban tud, majd ő rendbe teszi mindenki életét (csak a sajátját nem tudja) személyiség. Anyu is látja milyen, nem védi, de úgy van vele, csak a testvére és rendszeresen tartja vele a kapcsolatot. Amikor még szülőkkel laktam, én mindig elmentem otthonról, ha jött nagynéném, vagy ha ők mentek hozzá, nekem pont fontos dolgom volt 😀
De mondom, nekem annyi könnyítés volt, hogy anyu is látta a hibáit és sosem erőltette, hogy én legyek kedves vele, mert mégis csak rokon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!