Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyám megszakította a kapcsola...

Anyám megszakította a kapcsolatot az amerikai rokonainkkal, soha nem válaszolt, szerintetek jogos, hogy megsértőttek ezért?

Figyelt kérdés

A mama unokatestvére ment ki Amerikába a testvérével, későbbi férjével és később a szüleit is kivitte. A kommunizmus alatt végig tartották a kapcsolatott, mindig írtak levelet, leírták, hogy mi van velük. Nagyon értelmes, kedves emberek voltak. A gyerekeik, unokáik is tudnak magyarul. Amint lehetett kb. évente hazalátogattak, külön a Mama miatt leutaztak mindig 300 km-rt vonattal. Hívták őket is ki mindig, képeket küldtek. A 2000-es elején a feleség a agyvérzést kapott, ezért pár évig nem jöttek, anyám nem is válaszolt. Majd mikor meglátogatott minket, nagyon rosszul érintette, hogy anyám 2 évig nem írta meg neki, hogy amúgy a szeretett unokatestvérük a Mama, már 2 éve meghalt, meghalt a fia is és a másik unokatestvérük is nagyon beteg. De utána még mondta neki, hogy majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek, meglátogathatjuk, meg feltétlen írja meg, mi van vele. Itt egyébként eladta a házukat kint és adott egy új címet, az is lehet anyám a régi címre írt. Utána anya mindekinek azt mondta, hogy meghaltak az öregek. Utána volt még egy unokatestvérük itt, ő mindig állította, hogy de élnek, de én anyám meg azt mondta, hogy nem. Ő halálát se írta meg nekik. Nemrég egy régi cím alapján megtaláltam őket a neten, még mindig élnek, 90 felett vannak, igaz ott mindenkiről megtalálhatsz mindent. Anyámnak nem mertem megmondani, mert azt is megtiltotta, hogy Facebookon rájuk keressek, pedig azt nem is veszik észre. Gondolom megsértőttek, hogy soha nem válaszolt anyám a levelekre, meg hogy elhallgatta a halál eseteket is. Szerintem anyám az utolsó levelet fel sem adta. Meg mindig azt mondta, aut sem írták meg, hogy meghalt az öreg. Nem, mivel él. Ugyanannyi idős unokái vannak, mint én, még anna képeket is küldtek róluk, meg hogy látogassuk meg őket.

Félreértés ne essék, nem hasznot akarok húzni belőlük (drága ajándékokat se szoktak elfogadni), csak szimplán érdekelt, mi van velük és net, VPN segítségével könnyen ment, nyomozni sem kellett. Nagyon kedves család. Nekem már távoli rokonaim is.

2023. dec. 29. 09:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ez egyre kuszább lesz.
2023. dec. 29. 22:54
 22/29 A kérdező kommentje:

" Azt hiszem, nekik többet jelentett az itteni rokonság, mint fordítva."

Ez egyébként valahogy így van, ha a tengerentúlról hazajöttek látogatóba. Meg valahogy nekik sokkal többet jelentett az, hogy tartsák a kapcsolatot, mi van az itthoniakkal, meg hogy ők magyarok. Nekem már lényegében senkijeim. Sokszor mesél anyám amúgy róluk és kezembe akadtak régi dobozok.

2023. dec. 29. 23:03
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

#22 Igen, nekik a szülőföldet is jelentette, ahová haza lehet menni, és

úgy gondolták, itt várja még őket valaki.

2023. dec. 30. 16:35
 24/29 A kérdező kommentje:
Anyámnak meg inkább nyűg volt még az a pár levél is. Meg így kiröhögte őket, olyanok miatt, hogy azt mondták, nyugdíjasan Floridába akartak élni stb. A Mama amíg élt, ő tartotta velük. Ezért is sajnálom amúgy, ha tényleg az internet élnek, anyám ilyen fontosabb dolgokat se írt meg nekik. Amúgy így belegondolva 40-50 év múlva is magyarok voltak és képesek voltak 300 km-ert vonatozni is vidékre, csakhogy anyámékat meglátogassa. Amúgy találtam egy köteg dollárt is, amit kaptak annak idején. Meg fényképek, levelek, bár azok nagyrészét anyám elszórta...
2023. dec. 30. 16:41
 25/29 A kérdező kommentje:
Bocsi, auto correct néhol javított.
2023. dec. 30. 16:44
 26/29 anonim ***** válasza:
De miért nem lehet elfogadni hogy neki nyűg? Egy fél világ valasztja el őket, teljesen mas gondolkodás. Nagyanyád szerette őket, anyád nem. Nálunk is van olyan rokon akivel nagyanyám beszél telefonon, anyámat fárasztja a kapcsolattartás. Ja és persze mivel nagyanyám idős anyámnak kéne készülni ha jönnének vendégeskedni. Hát ehhez meg nincs kedve. Amit én megértek. De ha annyira hianyoznának azok a rokonok, hívnám őket, szépen felülnék a vonatra és kész.
2023. dec. 30. 16:57
 27/29 A kérdező kommentje:
Ja én elfogadtam csak szimplán megkerestem őket a neten, mert érdekelt, mi van velük, élnek-e még stb. A levelekből meg nagyon értelmes, kedves embereknek tűntek. Ennyi. Csak sajnáltam, hogy így alakult. Ez a sztori vége. Azt sem mertem anyámnak megmondani, hogy amúgy még élnekm mert arról szokott néha beszélni, "mi lehet velük, élhetnek-e még, már idős lehet". A neteneg megtaláltam a választ. Igazából egy délutánnyi netezés volt, semmi több. Ez legalább értelmes dolig volt.
2023. dec. 30. 17:17
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Anyadnak nyug, de te ettol meg irhatsz nekik, neki nem kell tudnia rola, ok meg lehet tok boldogak lennenek hogy van meg valamennyi kapcsolatuk a csalad ittmaradt reszevel.
2023. dec. 30. 18:43
 29/29 anonim válasza:

Felnőtt ember vagy, azt teszel amit akarsz. Nehogy már anyu befolyásoljon.

Mennyi vagy egyébként?

2023. dec. 31. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!