Hogy reagálnál rá?
Ha távolabbi rokont meglátogatsz, viszel neki egy kis apróságot és ő a többiek előtt nyilvánosan leszólja? (,, mi csak prémium minőségűt fogyasztunk,,) címszóval.
Nem vagyok tehetős, nem sok a fizetésem, egyedül nevelem a gyerekem. Szeretettel gondoltam rá, igyekeztem olyat venni, ami nem gagyi...és olyan rosszul esett, hogy mindenki előtt így megalázott)
Elnézést kérek,
- nem értek hozzá, legközelebb jobban odafigyelek
- mi szeretjük, azért gondoltam, hogy hátha ti is
- sajnálom, ha csalódást okoztam vele öröm helyett
- megjegyeztem, hogy ezt nem szeretitek. Mi az, aminek örülnétek legközelebb?
De persze nem lenne legközelebb egy ilyen tahó beszólás után.
A legközelebbi néhány alkalomra:
"Ez jó minőség, nem tudtam, hogy sznobok vagytok."
Vagy: "Oké, akkor add vissza, Hazavisszük, kárba ne vesszen."
Vagy "Rendben, akkor mi megyünk is, mert csak udvarias embereket szoktunk látogatni."
Szerintem csak viccelt a rokonod, vagy csak zavarába mondta azt, hogy ,, mi csak prémium minőségűt fogyasztunk,,
Lehet , hogy ő csak így tudta kifejezni elismerését annak amit kapott tőletek, így poénkodott, hogy egyébként tudja ő , hogy amit kapott tőletek az jó minőségű !
Rokonnal ne szakítsd meg a kapcsolatot csak azért mert esetleg félre értettél valamit !
Legyél toleráns és elnéző, nem dőlt össze a világ !
Biztos vagyok benne, hogy nem szánt szándékkal akart megszégyeníteni, megbántani!
Te is tudod, hogy a rokonod nem rossz ember, hiszen ha rossz embernek ismernéd nem mentél volna hozzá vendégségbe, igaz ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!