Ha a sógor a sógorának végez valamilyen munkát, azért szokás pénzt kérni?
Azigen!
Mondjuk a kőműves is sok mindent takar.
Ha házat bővítettetek, és tényleg szakszerűen megcsinálta, akkor rendben van.
Nyugi férjem unoka testvére a mamáéktól kért el 300 000 forintot azért, hogy a kaput megcsinálja. 😂
Tudjátok gombnyomásra nyíló kapu, mindent megvettek a mamáék a 300 ezen felül volt..
Mi ugyan ettől a fiútól kölcsön akartuk kérni az utánfutót össz vissz 3 órára, 100 000 akart elkérni.
Kerestünk fuvarost aki 15-ért elhozta a cuccot. 🤷🏼♀️
12,ha nem csak egy kibontott ajtót falazott be, hanem egy olyan összetett munkát végzett el, amihez szakértelem kell, akkor nem sok.
Azért mert rokon, a feladatot jól elvégezte, minden tudását, szabadidejét beletette.
Azért mert valaki rokona, nem várható el, hogy amit csinál, ingyen tegye, vagy úgy, hogy ne érje meg neki.
Ha az ár a fontos, akkor a legolcsóbbat kell félkérni, aztán lehet izgulni, hogy összedől vagy sem.
750k-t munkadíjra elkérni egy közeli rokontól igenis szemtelen egy 2-3 hetes munkára. Ne a rokonon akarjon már gazdagodni valaki. Ha csak magamból indulok ki ha engem felkérne a nővérem meg a sógorom, h csináljam már meg a teljes villanyszerelést a házukban azt mondanám, h “persze mikor kezdjek?”, meg hogy süssön nekem házi pizzát, mert azt szeretem.
Fordított esetben is ugyanez lenne, ha én kérnék tőlük vmi hasonló segítséget.
Ráadásul azt írja a kérdező, h nem teljes munkaidős meló, ergo gondolom napi max 3-4 óráról volt szó, ami 3 hét alatt is csak kb 60-70 óra, dolgozott napoktól függően. Nem rossz órabér. Mennyit kér el egy idegentől? 30-40k-t? XD
750 ezer tényleg meredek, de itt azért lényeges, hogy egy idegen szaki mennyiért csinálta volna meg.
Mi a barátokkal az ilyet igyekszünk bartelben megoldani, ha nem megy, akkor egy piacinál valamivel kevesebb óradíjban egyezünk meg oda-vissza. Én amúgy személy szerint jobban szeretek fizetni, mint szívességgel tartozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!