Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elitista rokonotok nektek is van?

Elitista rokonotok nektek is van?

Figyelt kérdés

Van egy rokonom aki oda meg vissza van a státusz szimbólumokért. Pl iphona, Pandora karkötő stb. nem a legdrágább luxi márkákat hordja, de csak azért mert azokat nem tudja megvenni.

A lényeg, hogy állandóan kihangsúlyozza, hogy neki innen-onnan vannak dolgai, ilyen-olyan márka stb.

Én ezeket nem veszem fel, megdicsérem, hogy szép, de tényleg nem érdekel az élet ezen része. Múltkor egy tök semmilyen beszélgetésben benyögi, hogy most néztek valamit és az sok százezerbe kerül. Szereti kihangsúlyozni, ha valami drága.

Ugyanakkor, ha valakin látja, hogy végignézi, pl milyen táskát hord akkor utána egyből irigynek titulálja és becsmérli az illetőt.

Egyfelől dicsekszik, elvárja, hogy emiatt magasabb polcra kerüljön egy társaságban, de imádja ha valakit irigynek állíthat be, mert a másiknak nincs olyan tárgya.

Nektek is van ilyen szerencsétlen rokonotok? Miért csinálja ezt? Szerintem ez tök kellemetlen.

2023. okt. 21. 18:25
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Többen írjátok, hogy nem jól használom az elitista kifejezést.

Az illető akiről beszélek sokkal inkább barátkozik a vagyonosabb körből, sokkal kedvesebb azokkal akik magasabb társadalmi státuszban vannak. Akik nem ütik meg a mércét ők nem fontosak.

Ez szerintem elitizmus és ez nem zárja ki azt, hogy valaki sznob és elitista legyen egyszerre.

2023. okt. 22. 09:01
 22/31 anonim ***** válasza:
81%

Na ìgy már teljesebb a kép.

De még mindig ott van a származás. Csóró volt?

Igen-akor sznobb.

Nem-akkor elitista.

Az elitista is lehet szonb de az bőven túlmutat az iphone-on meg a zarán.

Inkább lamborghini és Tifany full arany karkötő.

2023. okt. 22. 11:03
 23/31 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is van az ismerősi körömben aki ilyen.

Nekem nincsenek ilyenek.

Nekem nyugdíjpénztári számláim vannak, lakástakarék pénztáram, befektetéses biztosításom....stb.

Majd meglátjuk hosszútávon ki jár jobban.

2023. okt. 22. 11:16
 24/31 anonim ***** válasza:
84%
kėrdező akkor gondolom szegėny volt akit észre sem vetek most hogy jol megy neki szeretne oda tartozni ahová vågyott.
2023. okt. 22. 14:03
 25/31 anonim ***** válasza:
46%
A 16. tokeletesen leirta. En is ilyen vagyok, a sok irigy nem birja idegekkel es lepontoz. Miert is? ;-)
2023. okt. 22. 14:26
 26/31 anonim ***** válasza:
59%
#25 Nem azzal van baj, hogy neked megvannak ezek a cuccaid, és valószínűleg senki nem azért pontozott le, hanem mert sugárzik belőled a tudatlanság és a hozzá nem értés, látszik az is, hogy neked annyi elég, hogy iphoneod van, fingod nincs a többi telefonról (meg úgy a világról sem.) Emiatt ami nem ilyen az "kínai gagyi." Az operációs rendszerek fogalma szerintem már nincs is meg ott fejben, ez az irigység egy annyira lejárt és megkerülhető érv amit akkor használnak ha az embernek semmi más lehetősége nincs amivel támadni tud, senkit nem érdekelt, hogy milyen csizmád illetve elektronikai készülékeid vannak, de te mégis "nagyvonalúan" megosztottad ezt velünk, pont olyasmiket próbálsz kompenzálni amiket a kérdező, és a válaszolók boncolgatunk itt a kérdés alatt, hidd el senkit nem zavar, hogy iphoneod van, de senki nem is fog ezért istennek tartani, aki meg igen az pontosan olyan szűklátókörű mint a hasonszőrű társaid. Nem hiszem, hogy azonkívül feltudnál-e mutatni valamit, hogy Nyugat-Európában élsz, és ott "megengedhettek magatoknak" ezt vagy azt. A végére még odak@rsz egy kacsintós fejet, hogy "mostjólmegmondtamasokparasztnak." Gondolod te, nőj fel.
2023. okt. 22. 14:43
 27/31 A kérdező kommentje:

A 25-ös eléggé provokatív, valószínűleg ő írta a 6. hozzászólást is. Szerintem ezzel az a gáz, hogy a középosztály számára alap cuccokat ami valóban nem luxus kategória, élvezi azt a hamis képzetet, hogy a többiek felett áll. Volt nekem is olyan közegem, ahol nekem voltak a legdrágább cuccaim, de én ezt csak utólag vettem észre. Soha, egy pillanatig sem vágtam fel velük senki előtt. Nem voltam rá büszke, természetesnek vettem.

Ugyanakkor vannak olyanok akik ezzel provokálnak, hogy jobb anyagi helyzetük miatt azt hiszeik a többiek felé emelkednek és még hivalkodnak is vele. Ez az amit én nem értek, hogy ezek az emberek nem érzékelik, hogy gáz ez a fajta viselkedés és full proli? Ordít, hogy alig várják, hogy valami drágább cuccot vegyenek és azzal hencegjenek.

Ez nem irigység, hanem érthetetlenség. Az nem gond, ha valakinek drágább cuccai vannak. Az baj, ha ezt mutogatja és dicsekszik azoknak akiknek tudja, hogy nem telne rá. Ez sima bunkóság.

2023. okt. 22. 17:19
 28/31 anonim ***** válasza:
91%
26. es a kerdes jelentve. Provokativ es nagyon kierzodik az irigyseg es a hozza nem ertesbol eredo tudatlansag. ;-)
2023. okt. 23. 14:07
 29/31 anonim ***** válasza:
65%

Ez konzumidiotizmus.

Az illető konzumidióta.

Nekem nagyon sok pénzem van, de még 100.000-ret sem adtam egy telefonért..

Hiába vagyok 34 évesen milliomos, nem érdekelnek a materiális dolgok.

De bármit megadnék egy kis figyelemért, gyengédségért, szeretetért.

Soha nem kaptam igazi szeretetet.

Nem, hinném, hogy egy embert az általa birtokolt tárgyak tesznek értékessé.

De a világ elhitette az emberekkel, hogy ez tesz emberré nem az emberi erények.

A lényeg, hogy fogyassz! Vásárolj mindig újabb státuszszimbólumot. És hízlald a disznófejű nagyurakat.

Az ilyen ember a fogyasztói társadalom rabszolgája.

2023. okt. 23. 16:03
 30/31 anonim ***** válasza:

Mindenki a fogyasztoi társadalom rabszolgaja csak más más mértékben.

Te nem adsz 100ropit egy telóért én igen. Erre van szükségem (nincs) az igényeimen túltesz ezt szeretem (nem korlátoz technikai fejletlenseg).

A tárgyakat látjuk az méri ki vagy. Nincs fejedfölé írva a tulajdonságaid listája,ezért másból következtetünk:almafon-jól keres.

El is mondja,mitöbb mások orra aládörgöli-bunko sznob.

Hova tovább neki azért van almafon 16titán ultra pro szuperje

Mert születése okán megérdemli ellentétben másokkal-elitista.

Van e ilyen rokonom-nincs.

2023. okt. 23. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!