Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Még élhet egészségben, ha...

Még élhet egészségben, ha jövőre lesz 70 éves?

Figyelt kérdés

apám jövő tavasszal lesz 70 éves, amitől én nagyon depis vagyok.

anyám pár éve meghalt, azóta csak apám van nekem.

én krónikus betegséggel küzdök 19 éves korom óta, saját családom nincs, gyerekem nem is lehet, és nem vagyok olyan állapotban, h. párkapcsolat szóba jöjjön.

nincsenek más közeli rokonaim.

apám egyelőte még jól bírja magát, bár nagyonlefoigyott anyám halála óta, és aggódok nehogy beteg legyen.

apám szülei mindketten 85 éves korukig éltek.

sokat sírok emiatt, megbénít a félelem.

valahogy úgy érzem, itt a világ vége ezzel a 70-el.

az egészségügyi világszervezet ugyanakkor azt monja, hogy az öregkor 75 évtől kezdődik, előtte van az ún. idősödés.

apám haragudni szokott rám, ha emiatt szomorőú vagyok, és ki szokta kérni magának, h. ő nem öregember még.

szerintetek még élhet, hogy kezeljem ezt a stresszt?

sokszor éjjel aludni sem tudok, gyógyszereken élek, nyugtatók.

úgy érzem, innen már úgy is csak a lejtő van, és nem tudom elképzelni, h. egészséges maradjon mondjuk még 5 évig, és minden oké legyen.

2023. szept. 16. 22:51
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
69%
Kedves Kérdező! Nagyon súlyos szorongásban szenvedsz, amivel orvoshoz kell fordulni. Javasolnám hogy keress egy jó pszichiátert és egy pszichológust.
2023. szept. 17. 10:32
 22/29 A kérdező kommentje:

a gyógyszereket a haláleset óta szedem, ill. a saját egészségügyi állapotom miatt, csak ez egy újabb stressz, amit a kérdésben kiírtam.

a barátok nem ugyanaz, mint egy családtag.

a barátoknak is megvan az élete, saját családjuk.

tudom, mert emiatt szakadt meg barátságom, hogy az illetőnek lett sok gyereke, és nem ért rá semmire.

2023. szept. 17. 14:00
 23/29 anonim ***** válasza:
70%
Milyen betegséged van? El kellene menned pszichológushoz, mert az eredendő probléma a kibeszéletlen gyászod.
2023. szept. 17. 15:20
 24/29 anonim ***** válasza:
84%
Apum 74 éves és aktívan dolgozik napi 8-10 órában, amellett, hogy a kertet rendezi otthon és utazgatni anyummal. Egyik szomszédunk szintén 74, ő is teljesen aktív, attól van kiakadva, hogy egy éve családi okok miatt fel kellett mondani a munkahelyén és most unatkozik, állást keres ezerrel. Nemrég egy volt kolléganőmmel beszéltem, aki 76 éves és egyfolytában pörög, mindig megy valahova, meg bulizik, mert otthon halálra unná magát. Szóval a 70 csak egy szám, ettől még nem lesz semmi baja, akár 20-30 évig is elélhet.
2023. szept. 17. 22:24
 25/29 anonim ***** válasza:
20%
#24 Ennek annyira örülök,de az ilyen fitt idősek miatt fogják felemelni a nyugdíjkorhatárt 70, de akár 75 éves korig. ☹️
2023. szept. 18. 08:34
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! 76 éves vagyok, néhány krónikus betehséggel, de nem érdekel, szedem a gyógyszert amit felirnak. Pszichiáteri gondozás alatt állok évek őta, többször voltam kőtházban.Életem felét, sót gyerekkoromtól depressziős voltam. A depressziőtől sokat szenvedtem lelkileg. De tudtam magamml mit kezdeni. Nyelvvizsgákat tettem le, férjhez mentem egy külföldihez, lánc dohányos voltam, a házasság már nem jött be.Hazajüttem, végigdolgoztam a 40 évet. Nyugdijazás után 60 évesen találtam meg a páromat, rengeteget utaztunk, operai előadásokra jártunk, repúlővel minden hét végén Itáliába a párom olasz volt. Most nem utazom, mert cukros vagypk, állandó inzulinos 4x l nap. Csodálatos pszichiáterem volt, sajnos már nem rendel, nyugdjas, a gondozőban nem ő van sajnos. Szedem a gyógyszert amit sokan leszólnak, de vannak terveim, ellátom magam.A pszichiátrián megkapom a jó győgyszert, és pá.Annyit üzenek, betegségek ellenére, az életet élni kell!!
2023. szept. 18. 16:31
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: szeretném hozzátenni, egész életemben nyugtatókon éltem, számomra pozitiv hatással vannak a gyógyszerek. Még valami, csunya nő voltam mindig, de önbizalmam volt! Kérlek szedd össze magad, tüzz ki célt magad elé, lépkedj előre, ne hátra, ha 10 dologból 1 sikerül, az erőt fog adni!!!
2023. szept. 18. 16:59
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
#26-os: utazz is nyugodtan, csak legyen nálad mindig elég inzulin, tesztcsík, esetleg orvosi papír. Anyum 72 éves, 45 éve 1 típusú cukorbeteg, de utazott rengeteget. Mostanában már csak belföldön, de régebben sok országban volt. Párom szintén cukorbeteg, mi utazunk, ha csak tehetjük, azok az élmények örökre megmaradnak. :) (24-es voltam)
2023. szept. 18. 21:11
 29/29 anonim ***** válasza:
86%
A kor csak egy szám! A munkatársam hetven valahány éves, de fittebb mint én 40 évesen!
2023. szept. 19. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!