Még élhet egészségben, ha jövőre lesz 70 éves?
apám jövő tavasszal lesz 70 éves, amitől én nagyon depis vagyok.
anyám pár éve meghalt, azóta csak apám van nekem.
én krónikus betegséggel küzdök 19 éves korom óta, saját családom nincs, gyerekem nem is lehet, és nem vagyok olyan állapotban, h. párkapcsolat szóba jöjjön.
nincsenek más közeli rokonaim.
apám egyelőte még jól bírja magát, bár nagyonlefoigyott anyám halála óta, és aggódok nehogy beteg legyen.
apám szülei mindketten 85 éves korukig éltek.
sokat sírok emiatt, megbénít a félelem.
valahogy úgy érzem, itt a világ vége ezzel a 70-el.
az egészségügyi világszervezet ugyanakkor azt monja, hogy az öregkor 75 évtől kezdődik, előtte van az ún. idősödés.
apám haragudni szokott rám, ha emiatt szomorőú vagyok, és ki szokta kérni magának, h. ő nem öregember még.
szerintetek még élhet, hogy kezeljem ezt a stresszt?
sokszor éjjel aludni sem tudok, gyógyszereken élek, nyugtatók.
úgy érzem, innen már úgy is csak a lejtő van, és nem tudom elképzelni, h. egészséges maradjon mondjuk még 5 évig, és minden oké legyen.
Itt te vagy a nagyobb probléma.
Ha apád 70, akkor te 30-45 között vagy. Nincs senkid? Ez a nagy baj. Miért nem kezdesz valamit magaddal?
Attól, hogy apád 70 lesz, nem fog meghalni. De lehet, hogy agyhúgykövet kap a hülyeséged miatt.
70 évesen a világ szebbik felén az emberek kirándulni mennek, meg utazgatnak hétköznap (amikor nincs tömeg), meg eljárnak úszni-edzeni.
Egy 70 éves nem öreg, pár éve kezdte el a nyugdíjas éveit.
Csak Magyarországon gondolják az emberek azt, hogy ha valaki 60 felett van, akkor nyugger és mindjárt megdöglik.
Anyám is jövőre lesz 70, apám két év múlva. Igen, nekem is eszembe jut már, hogy idősödnek, el fog jönni az az időszak, amikor majd megbetegszenek, áploásra szorulnak, a végén pedig elmennek.
DE! Egyrészt nem terhelem őket azzal, hogy néha szorongok ezen, hisz ezzel nekik is lelki problémákat okoznék. Jelenleg egészségesek, és remélem, minél tovább azok maradnak, a korukhoz képest aktívak, a nagyszüleim egyik oldalon a kilencvenet is megérték.
Másrészt, ha te ennyira szorongsz és rémeket látsz, akkor szakember kell neked. Kérj segítséget mielőbb.
Mondjuk hülyét is kapnék, ha a gyerekem egy tök természetes dolgon parázna ennyire, és magamat ismerve elzavarnám pl dolgozni, ami leköti a fölös energiáit.
Egyszer mindenki meghal, szóval ezmiatt nem kell sírni meg depressziósnak lenni. Amúgy azért nincsenek barátaid, meg senkid, mert senki nem akar egy ilyen emberrel barátkozni, aki csak panaszkodik és lehúzza.
Egyébként igen, apád meghal majd. Lehet 20 év múlva, lehet holnap - de ugyanez mindenkire igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!