Hogy hozzam helyre ezt a kellemetlen helyzetet?
Figyelt kérdés
Családi buli volt, és pont szóba került a gyerek vállalás, beszélgettünk róla. Az is feljött, hogy ki, hogy hívná a gyerekét. Volt egy két viccelődés is lehetetlen nevekkel. Aztán közben sógornőm is mondott egy nevet, amin hatalmasat nevettem, mivel ez is majdnem hasonló kaliberű volt mint amiken előtte nevettünk azt hittem, hogy csak szórakozik. Aztán komolyan mondta, hogy ez nem vicces, ők így akarják hívni majd a gyereket. Tök rosszul érzem magam, próbáltam bocsánatot kérni, de szerintem baromira megsértődött rám. Ezt, hogy tudnám helyre hozni? Tényleg ennyire szörnyű volt?2023. júl. 24. 15:37
2/10 anonim válasza:
Sehogy. Ha ezen megsértődött, így járt. Majd kiheveri, ha meg nem akkor egy hisztérika
3/10 anonim válasza:
Hát én biztos mondtam volna neki, hogy ne csesszenek ki a gyerekkel. Aztán ha megsértődik, akkor úgy járt. a gyerek is utálni fogja a nevet.
4/10 anonim válasza:
Így én is jártam már. Unokatesóm mondta, hogy Adonisznak akarja nevezni a kisfiát. Hát nagyon kiröhögtem, azt hittem viccel, a hangsúlya is olyan vicceskedő volt. Megsértődött, szóval hamar elköszöntünk ezután. Szerencsére nem találkozunk gyakran.
5/10 anonim válasza:
3-as: Azt se tudjuk, mi a név, és direktbe bunkóskodni nem kell.
Kellemetlen szitu, de nem tudhattad, hogy komolyan kell venni. Ne csinálj semmit, nem látom értelmét, hogy tovább hebegj-habogj, esetleg kamuzz, hogy te is csak vicceltél, valójában szuper a név stb. Ha nem egy hisztérika, akkor köv. találkozásra, beszélgetésre „elfelejti”.
6/10 anonim válasza:
Hát, én mondanám neki, hogy szokja, mert a gyerek egész életében ezt a reakciót fogja kapni miatta
7/10 anonim válasza:
Következő beszélgetéskor ne hozd fel szerintem a témát, beszélgessetek másról, ha valóban nem hisztérika, akkor nem fogja érdekelni. Viszont, ha mégis felhozza, akkor pedig kérj tőle bocsánatot, mondd neki, hogy ez nem egy szokványos név (névtől függően), és azt gondoltad, hogy csak viccel, mivel mindenki vicces neveket mondott. Valószínűleg megérti, ha meg nem akkor egy kicsit hanyagold a vele való beszélgetést és egy idő után ő is megnyugszik. A hisztis embereket hagyni kell lenyugodni és akkor újra lehet velük normálisan beszélgetni.
9/10 anonim válasza:
Szerintem varj egy kicsit. Aztan ha legkozelebbi talalkozaskor is ugy erzed meg neheztel rad, akkor negyszemkozt mondd neki, hogy szeretnel meg egyszer bocsanatot kerni a nev miatt.
10/10 anonim válasza:
Egyebkent baratnommel kerultem hasonloba. Szetrohogtem magam, amikor mondta hogy fogjak hivni a par het mukva szuleto gyerekuket, mert azt hittem viccel. Erre eszrevettem mindneki komolyan helyesel de jo nev es megkerdeztem akkor ez nem vicc volt? Mondta nem. En mondtam akkor bocs. De nem.volt belole nehezteles. 9-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!