Hogyan állnál hozzá a börtönből szabaduló rokonhoz?
Próbálom röviden... A rokonunk pár évet ül kábítószer kereskedésért, ha jól tudom, persze azelőtt külföldre szökött nem is tudtunk róla sokat, de utána írt hogy börtönbe van, és meg sajnáltam meg az is akinél lakok, családtag. A közeljövőben fog szabadulni. Eközben persze kért hogy ha tudunk segítsünk neki pénzel mert alig kapnak enni és amit dolgozik azt is levonják valami bírság miatt. Azt is eltervezte hogy ha szabadul ide jön pár napra vagy hétre és innen akar kimenni külföldre, de addig itt össze szedi a pénzt kis munkával.(??)
Sajnos az elején én is megsajnáltam és a pénz küldést is támogattam, meg hogy ide jöjjön.
Azóta egy családtag rendszeren küld neki pénzt... De hogy ide akar jönni lakni pár napra, ez több családtagot egyre jobban zavar és köztük engem is mert igazából, nem kért bocsánatot azokért a dolgokért amiket tett, és annak sem ad hangot hogy ő meg akarna változni. Persze itt néhány családtag azt hiszi. Úgy szökött el magyarországról hogy az ismetőseit meglopta átverte, lopott a családtagoktól is, pénzt kunyerált, nem keveset, és többszázezres adosságot csinált egy családtagnak. És egyre jobban idegesít engem is hogy miért kéne nekem itt meglennem több napig egy börtönviselt emberrel aki arra nem volt hajlandó hogy megbánja a régi dolgokat a család iránt. Persze pénzt kérni meg segítséget kérni azt tud szépen, de azt gondolom ezzel nem támogatjuk őt, csak segítünk neki hogy megint kihasználjon akit tud.
Azt támogatom hogy segítsünk kijutni neki külföldre, de ne ő döntse már el hogy ő itt akar szabadulás után lenni pár napig, mikor a család fele látni se akarja.
Nem értem a kérdést.
Mernétek egyáltalán kategórikusan nemet mondani neki? Viselve az esetleges konfliktust? Mernétek? Őszintén, mert ez a fontos.
"És egyre jobban idegesít engem is hogy miért kéne nekem itt meglennem több napig egy börtönviselt emberrel aki arra nem volt hajlandó hogy megbánja a régi dolgokat a család iránt."
Ebbe gyakorlatilag benne van a válasz a kérdésedre, kérdező!
Ha tényleg ez a véleményed, küldd el melegebb éghajlatra, oszt ennyi.
Ne gondold ezt túl...
"ide akar jönni lakni pár napra"
Lesz abból pár év is..
Amíg a lakástulajdonos rejtélyes módon el nem tűnik. Utána tovább marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!