Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Aki úgy van, hogy nem tartja...

Aki úgy van, hogy nem tartja a kapcsolatot a rokonaival (kivétel szülők) miért alakult így és mióta, valamint szokott lenni próbálkozás valamelyik fél részéről a kapcsolat újboli felvételére?

Figyelt kérdés
2023. jún. 25. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem , mert rosszindulatúak és irigyek. Csak a közeli család tartja a kapcsolatot, szülők, nagyszülők.
2023. jún. 25. 20:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is az van, hogy irigyek és rosszindulatúak. Én nem, hanem egy időben a rokonaim próbálkoztak nálam. Írogattak, hogy találkozzunk, elmehetnénk valahova, stb. 10 éve nagyon elmérgesedett a viszony, akkor megmondtam nekik, hogy én egy életre befejeztem velük a kapcsolatot, így tartom is magam ehhez. Valamennyire hiányoznak, mert együtt nőttünk fel, szomszédok voltunk (sok unokatesó, keresztanya), de annyira megbántottak nagyon sokszor, hogy már nem tudok megbocsájtani.
2023. jún. 25. 20:33
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Anyám. Pszchiátriai eset. Engem el is vettek tőle. Két féltesómat nem, húgom 14 évesen menekült, 18 évesen anya lett, amúgy nagyon talpraesett csaj.

Keresztanyámmal is a kapcsolat megszakításán gondolkozom, a család felőlem eső része (apai nagymamám ága) amúgy 25 éve összeveszett velük (apai nagymamám testvérének ága). Szerintem - akár tudat alatt - ezért is olyan velem, amilyen. Kezdjük ott, hogy évente egyszer lát szívesen, karácsony táján, de akkor is van, hogy pizsamában, annyira nem férek bele neki. Elhalmoz ajándékokkal, amiknek egy része látványosan továbbajándékozott (pl legutóbb 1 hónappal később lejáró testápoló), amit vesz, arról meg süt, hoy nem ismer.

És bánt. Van, hogy évekkel később fáj, amit mond. Rohatttul nem fogad el olyannak, amilyen vagyok, mindig meg akar változtatni, mondja és mondja és mondja. Direkt olyan dolgokba megy bele, ami triggerel/idegesít/fáj és mondja, mondja, mondja.

Sajnos Apummal se könnyű. Ő eleve tipikus, sztereotípia szerinti magyar mentalitású. Emellett sört vedel otthon álló nap, nem mozdul ki otthonról, megkeseredett, a depi szélén áll és hangoztatja, hogy tudatosan nem szól bele az életembe, de igazából párkapcsolati ügyeken kívül mindenbe beleszól. Lakás, pénz, étkezés, mindenbe.

Vele 1-2 hétről 3-4 hétre ritkítottam a kapcsolatot.

30N

2023. jún. 25. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Anyám és anyai nagymamám 2009ben kezdték a bíróságra járkálást egymás ellen. Ennek az lett a következménye, hogy anyai nagyanyám az összes rokonnak teletömte a fejét, hogy neki van igaza. Így minket messziről elkerültek. Nagyon nem is hiányoznak.

Apa meghalt 3 éves koromban. Anya 4éves koromban tovább lépett, uj párja lett. Igy az apai ág konkrétan kitagadott

Ők meg főképp nem hiányoznak.

2023. jún. 25. 21:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb 10 éve rokonokkal nem tartom, simán mert erőltetettnek érzem a " kötelező " rokonlátogatást.
2023. jún. 25. 23:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szinte senkivel nem tartom, nem érdekeljük egymást.
2023. jún. 26. 00:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert teljesen felesleges olyan emberekkel találkozni, akikkel 4 szót nem lehet váltani, meg mindig a más életében vájkálnak.
2023. jún. 26. 06:18
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk egy nagynénim teljesen off, 10 évente ha egyszer előkerül akkor sokat mondtam, akkor is csak a pénzünkre hajt (mindig örülünk neki és hisszük, hogy egyszer talán marad, ezért mindenki jóindulatú vele egy darabig), beköltözik valakihez, lehúz pénzzel, feszkót generál, aztán ha elzárjuk a pénzcsapot akkor nagy drámák közepette lelép. Titokban hiteleket vetet fel nagyszüleimmel, meg telefonokat vásároltat velük részletre, amit aztán nem fizet, nemrég jött az üzenet a behajtótól hogy amit vett nagyanyám nevére az nem lett fizetve, persze ezt is mi fizettük ki. Odáig fajult már ez, hogy az örökségéből is kizárták a nagyszüleim (nem tud róla mert megint eltűnt mint szürke szamár a ködben), lesz nagy balhé ha egyszer ezt kell majd tárgyalni. A markát tartaná az biztos, pedig ha rajta múlna eltemetve sem lennének, nem beszélve a napi küzdelmeinkről, hogy ellássuk őket, mert már vastagon segítségre szorulnak.
2023. jún. 26. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Szüleimet és a testvéremet leszámítva a többi rokonommal max esküvőkön, rosszabb esetben temetéseken találkozom. Nem tudom, miért, egyszerűen miután a nagyszüleim meghaltak, nem volt már egyik oldalon sem nagy családi összejövetel, magától meg senki nem keresi a másikat. Öt unokatesóm van, ebből négy közel velem egykorú, de van olyan, akit 15 éve nem láttam, mert külföldre költözött, és onnantól ő teljesen megszakította a kapcsolatot mindenkivel. Pedig előtte jóban voltunk. De van olyan unokatestvérem is, akivel évekig két utcanyira laktunk egymástól, mégis ez idő alatt csak az esküvőjén láttam. Annak is már négy éve. Na majd ősszel megint látjuk egymást, most nekem lesz esküvőm 😄
2023. jún. 26. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is ilyen helyzetben vagyok. Csak a szüleimmel tartom a kapcsolatot. Nekem sajnos a nagynéném olyan ember, aki szereti szítani a feszültséget mások között, mert ő ezt élvezi, így én tudatosan úgy döntöttem, hogy ebből szeretnék kimaradni, emiatt tudatosan megszakítottam mindenkivel a kapcsolatot. Unokatestvéreim ezt elfogadták és tiszteletben tartják, ezért nem keressük egymást.
2023. jún. 27. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!