Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy tanítsam meg az unokatest...

Hogy tanítsam meg az unokatestvéremet tanulni, ha meg sem fogadja, amiket mondok? Nem látják, hogy benne van a hiba?

Figyelt kérdés

Ugyanannak az egyetemnek, ugyanazon szakán vagyunk. Én negyedéves vagyok, ő másod. Az első év sem ment neki könnyen, vannak is elmaradásai. Ezért kérte a nagynénim, hogy segítsek már neki, mert úgy érzi, hogy "nem tud tanulni". Aztán kiderült, hogy nem is az, hogy nem tud, hanem teljesen rossz a tanulási technikája.

Mindent elolvasna, az utolsó ajánlott irodalmat is, de a mennyiségtől stresszel és a végén ott van, hogy semmit nem tud, el sem kezd tanulni, mert hogy "rengeteg az anyag". Igen, tényleg van, amiből még a jegyzet is sok, de a legtöbb tárgy még úgy is teljesíthető, ha csak vizsgaidőszakban teszi oda magát az ember.

Viszont bármit mondok neki, nem fogadja meg. Ha elküldöm neki a beugró kérdéssort, kidolgozva, mondja, hogy ő azt nem meri megtanulni, mert mi lesz, ha nem csak abból kérdeznek. Mondom, hogy abból fognak, évek óta csak azt kérdezik. Á, nem, ő inkább megtanulja a könyvet. Két bukás után csak belátta, hogy egyszerűbb azt megtanulni, mert tényleg abból a kérdésblokkból van minden. Vagy volt tárgya, amit teljesíthetett úgy, hogy az utolsó szorgalmi héten elküldött egy beadandót, vagy pedig mehetett most vizsgaidőszakban szóbelire belőle. Mondtam, hogy a beadandót írja meg, mert sokkal egyszerűbb írni egy általa választott témáról, mint megtanulni 30 tételt és vizsgázni menni. Nem, ő nem tudja, hogyan kell forrásokat jelölni, sosem írt még ilyen hosszú beadandót és inkább megtanulja az egész anyagot. Most meg ki van borulva, hogy arra a vizsgára valószínűleg el sem fog tudni menni, mert még egyetlen vizsgája sem sikerült idén.

Vagy megkérdezi tőlem, hogy én X tárgyra mennyit tanultam, mondom, hogy 5 napot, ismétléssel együtt. Jó, akkor ő is annyit hagy rá. Igen, csak én 5 nap alatt a 130 oldalas jegyzetet tanultam meg, nem az 500 oldalas, apróbetűvel megírt, emészthetetlen könyvet...

Szívesen segítenék neki, mert első félévben még én sem nagyon tudtam, mit hogyan tanuljak, merre vagyok éppen arccal. De bármit mondok neki, hiába ő kérdezi, nem fogadja meg. Az anyja meg nekem panaszkodik telefonon, hogy miért nem segítek. Most erre mondjam, hogy hülye a fia?!

2023. jan. 7. 10:36
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
89%

Nem mindenkinek való az egyetemen és a főiskola! Erre rá szoktak jönni az illetők, mikor ötször megbuknak egymás után gyakran tárgyból is.

Az unokatestvérednek is ez lesz a sorsa!

Az a legrosszabb, mikor a szülő erőlteti az egyetemet és nem képes belátni, hogy a gyereke nem oda való, nem elegendőek oda a képességei!

Ismerek egy családot, ahol komoly értelmiségiek voltak a szülők és a gyerekeknek alap volt, hogy egyetemre kell menniük!

Két gyerek sikeres is volt az egyetemen. Míg az egyik több egyetemet is megpróbált, de egyik sem ment neki.

Majd, egyik nap felakasztva találták a szobájában.

2023. jan. 7. 17:08
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, te próbáltál segíteni, ez is szép tőled. Itt véget ért a történet. Más helyett mem tudsz tanulni.
2023. jan. 7. 18:36
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egész azért van, mert a nagynénéd maximalista, arra nevelte szerencsétlen srácot, hogy az utolsó apróbetűig mindent be kell magolni. Az ilyenek olyan szinten szorongók, hogy mentálisan egyáltalán nem tudnak jól teljesíteni. Pszichológus kell a srácnak, aki helyre teszi.
2023. jan. 23. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!