A családotokban sem lehet betartatni a "ne vegyünk egymásnak semmi feleslegesen"- szokást?
Valójában most a férjem családjáról van szó, akiket amúgy szeretek, csak kiakasztanak ezzel :D
Pár évnyi kínlódás után tavaly sikerült végre megbeszélni, hogy mi, felnőttek ne ajándékozzunk egymásnak semmit családon belül, mert állandóan csak a céltalan találgatás és felesleges kacatok felhalmozása folyt.
A szüleinek szó szerint mindene megvan, semmit nem lehet venni nekik. A tesójáéktól folyton valami feleslegeset kaptunk, mi sem tudtunk értelmeset venni, a nagymamája a legdurvább, hozza nekünk minden évben a turiban vett borzasztó ruhákat.
Szóval mindenki csak kínlódott, mit vegyen a másiknak, és elment felesleges dolgokra több tízezer forint, aminek nem is biztos, hogy örült a másik.
Így tavaly végre odajutottunk, hogy van már két kicsi a családban (nálunk is, férjem testvérééknél is), ajándékozzunk csak a gyerekeknek. Mi nem is vettünk semmi, hisz még volt beszélve, erre karácsony este mindenki hozta a csomagokat, hogy csak egy kis aprósàg, és akkor megint idekerült egy adag felesleges cucc, nekünk meg tök kellemetlen volt, hogy mindenki hozott nekünk ajándékot, mi meg senkinek.
Az idén megint meg lett beszélve, hogy minden baromi drága, ne vegyünk semmit, de most már komolyan, ne úgy, mint tavaly. Erre a férjem már rákezdett, hogy vegyünk már valami apróságot, mert biztos hoznak megint valamit, a nagymamája tuti (egyszerűen nem lehet vele megértetni, öreg, nem fogja fel a hétköznapokon sem, hogy ne hozzon semmit).
Én meg olyan ideges lettem :D Mondtam a férjemnek, hogy nem érdekel, ki mit hoz, mindenki értelmes felnőtt ember, meg lett valami beszélve, akkor tartsa már magát mindenki ahhoz, 1 hét múlva karácsony, nem is állunk most túl fényesen anyagilag, hogy nekiálljunk felvásárolni a kacatokat, még ötletem sem lenne.
Nálatok is van olyan, aki nem akarja megérteni/elfogadni, hogy ne ajándékozzatok már egymásnak?
Én betartom, ahogy mást mit csinál, ugye.
Amúgy igen, hosszú évekig ment a kacat, meg ehetetlen sütemény csere aztán megbeszéltük, hogy ne.
Nálunk is van "meg nem támadási szerződés". :-D
De vannak kihágások. :))) Sajnos.
Én betartom. Nem érdekel, ha valaki mégis ajándékozni akar. A gentleman agreement akkor is él részünkről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!