Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményed az alábbi...

Mi a véleményed az alábbi szituációról? (vendégség, családi ebéd, vega rokon témakör)

Figyelt kérdés

Összejött a távolabbi rokonság egy közös, családi ebédre. Van 1 fő vegetáriánus közöttük. A vendéglátó készített a részére juhtúróval töltött gombát, de körebetekerte baconnel, hogy "legyen valami íze azért". Az illető a bacont főleg nem szereti, de megkóstolt egyet, (előtte leszedte róla a bacont) de átvette az ízét, ezért nem kérte a többi gombát. A többiek sem ettek belőle, ezért az meg is maradt.

Ki viselkedett cikisebben? A vendéglátó, aki egy vegának baconös ételt kínált, vagy a vendég, aki nem értékelte az igyekezetet és nem ette meg az ételt?

2022. okt. 22. 12:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként ez szimplán figyelmetlenség is lehet.

Legalábbis nemrég voltunk nálunk rokonok, szalonnát sütöttem, kiraktam tányérra, mindenki vett belőle.

Maradt még a tányéron, és kedves nagynéném fogta, és belemártotta a kenyerét a zsírba.

Nézek rá (de barátom és unokahúgom is, hogy ez mi?): öhm, oké, köszönöm, nem kértem volna már szalonnát.

Nagynéném: óóó, elfelejtettem, ne haragudj.

1. közös tálba nem mártogatunk - mindegy, elnézem neki, nem direkt volt

2. ha már annyira mártogatni akar, törjön az én kenyeremből, és akkor nem szennyezi le a kaját :D

Búzaliszt-érzékeny vagyok - szóval mindent búza és gm eszem :D Hát, azt a szalonnát már sehogy.

De van olyan ismerős, akinél nem figyeletlenség, hanem szándékos passzív agresszió.

2022. okt. 23. 08:28
 32/39 anonim ***** válasza:
8%

"Az illető a bacont főleg nem szereti, de megkóstolt egyet, (előtte leszedte róla a bacont) de átvette az ízét, ezért nem kérte a többi gombát""

Az illető még mindig nem vega, csak válogatós.

2022. okt. 23. 09:41
 33/39 anonim ***** válasza:
85%
Vagy esetleg udvarias, aki az elvei ellenére hajlandó megkóstolni a kaját az egyértelmű paraszt vendéglátó ellenére is.
2022. okt. 23. 10:38
 34/39 anonim ***** válasza:
90%
Egyebként tökmindegy, hogy válogatós, vega vagy gluténerzékeny, ha valakit meghívok ebédre, nem főzök neki olyat, amit nem eszik. Mindegy, hogy azért, mert utálja az ízét, vagy f.sik tőle vagy szimplán az elvei miatt nem eszi.
2022. okt. 23. 10:40
 35/39 anonim ***** válasza:
77%

Mi az, hogy jót akart te szerencsétlen? Kinek magának, vagy a vendégnek? Ha te nem ehetsz meg valamit, vagy szimplán utálod, akkor mit szolnál hozzá, ha ennek ellenére rád akarnák erőszakolni?

Egyébként nem értem, hogy lehet valaki annyira degenerált, hogy azért is rábaxa a bacont a kajára, noha elvileg vegetáriánust fős? A bacon az mégis mi az anyám? Vagy ha neki ez panaszos, akkor nem kell vegetáriánust meghívni. Ilyen egyszerű.

2022. okt. 24. 06:28
 36/39 anonim ***** válasza:
76%

Másik oldal, nem eszem húst, a szagát sem bírom, sajnos vagy nem sajnos de ez van ezer éve. Viszont akárkinek készítek ételt, nem fogom kihagyni a húst, csak azért, mert én nem szeretem. Igaz fintorogva nyúlok a nyers húshoz, mégis elkészítem, mert más szereti. Magamnak készítek húsmentes ételt.

Félreértés ne essék, nem fényezni akarom magam.

2022. okt. 25. 16:46
 37/39 anonim ***** válasza:
8%

Hat ha nem egeszsegugyi okbol/betegseg miatt vega az a vega, akkor szerintem o volt a cinkesebb. Nemtudom mit teszi az agyat, mikor jo szivvel ele raknak egy etelt.

"At vette az izet".. draga Maria...

2022. okt. 27. 13:56
 38/39 anonim ***** válasza:
90%

37, de miért kell olyan ételt elé rakni, amit nem kér. Bmeg, ha nekem derogál figyelembe venni más ízlését/szokásait, akkor nem hívom meg vendégségbe vagy megmondom neki, hogy bocsi, nálam csak ez van, nem bírlak annyira, hogy a te kedvedért külön fözzek, szereted vagy sem, nem kapsz mást. Aztán ha nem jön, nem sértődök meg.

Ennyi.

De ha meghívok magamhoz valakit enni, akkor figyelembe veszem az étkezési szokásait. Anyósom pl. nem szereti hagymával a kukoricasalátát, ezért neki csinálok külön, nem b*szom elé a tálat, hogy szerintem úgy van íze.

Mi közöm hozzá, más milyen étrendet követ és mit szeret/mit nem? Elfogadom, és kész, úgy főzök, ha hozzám jönnek.

2022. okt. 27. 14:02
 39/39 Katona Dius ***** válasza:
100%

A vendéglátó toszta el. Vagy ne hívja meg, vagy mondja meg neki, hogy ne haragudj, de nem tudok vega kajákat csinálni, hozzál már magaddal valami kaját, hogy tudjál enni. Még ezekis jobbak, int odabahni elé valami húst.

Tej és gluténallergiám van, ha valaki odahajintana elém valami lisztes vagy tejes kaját, hogy ez így finomabb, egyem csak meg, hát a fejére önteném. A vegák sem minden esetben saját döntésből vegák, van, mikor egészségügyi gondok készerítik az étrendváltásra.

okt. 15. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!