Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg ennyi ember szerint...

Tényleg ennyi ember szerint normális kockás füzetbe írogatni, hogy kitől mit és milyen értékbe adott ajándékba?

Figyelt kérdés
Minek ajándékot adni akkor, ha szinte csak kölcsönbe, befektetésként ajándékozunk? Nem veszik el így az egész önzetlen szívből jövő mivolta? Elvárássá silányodik így az egész.

2022. okt. 13. 06:27
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem az esküvős kérdés folytatása? Vagy valami hasonló rémlik hogy esküvőre írogatott ajándékokat a történet szerint.
2022. okt. 13. 16:30
 32/37 anonim ***** válasza:
0%
28, akkor elég csicska vagy. (Tehát jól értem, jómódú rokonnak adsz 10 ezerért szülinapra. Ő ad neked szülinapra egy tábla Milkát. De te a következő szülinapra ugyanúgy 10 ezerért adsz a jómódú rokonnak ajándékot.)
2022. okt. 13. 17:27
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

28!

A kérdésem lényege az lett volna, hogy ő is számon tartja az ajándékokat, csak épp nem jegyzi fel füzetbe.

2022. okt. 13. 17:33
 34/37 anonim ***** válasza:
38%

32-re való pontozásra reagálva:

Most akkor az a normális, ha nálam jóval jobbmódú isminek adok egy utalványt 10 ezerért, ő ad nekem egy párszáz forintos csokit, (mindkét alkalom szülinap). És amikor megint jön az ő szülinapja, akkor én (az anyagilag rosszabbul álló fél) megint adok neki valamit 10 ezerért?

Itt mindenki így csinálja?

2022. okt. 13. 17:43
 35/37 anonim ***** válasza:
84%
34 ne legyél már ilyen értetlen. A kérdés alap konfliktusa, illetve az előző kérdésé, hogy mekkora szemét az, aki feljegyzi írásban, hogy kitől mit kapott ajándékba. És jöttek is a válaszok, hogy igen, fúú, micsoda mocsok az ilyen, aki ezt felírja. A kommentelő arra próbált rámutatni a kérdésével, hogy ne álszenteskedjenek itt a többiek, mert a legtöbb ember bizony számon tartja valamilyen szinte, hogy kitől mit kapott, még ha nem is írja le papírra.
2022. okt. 13. 17:49
 36/37 anonim ***** válasza:
33%

Nem vagyok értetlen. Teljesen értem, hogy miért született a kérdés.

Aztán 17-es felhozta a 10 ezer forintos utalvány vs. Milka csoki példát. Erre csapott rá a 28-as, hogy ő bezzeg akkor is odaadná másodszor is a 10 ezres ajándékot, ha ő csak egy milkát kapott (hab a tortán, hogy ugye a nála jobbmódú rokontól).

Erre írtam, hogy csicska akkor, amire le lettem pontozva.

És ezért kérdeztem meg most, hogy akkor ezek szerint az-e a norma, hogy ha kap valaki párszáz forintért valamit, akkor is rendre 10 ezer forintos ajándékot ad-e annak az illetőnek.

2022. okt. 13. 18:02
 37/37 anonim ***** válasza:
64%

"akkor elég csicska vagy. (Tehát jól értem, jómódú rokonnak adsz 10 ezerért szülinapra. Ő ad neked szülinapra egy tábla Milkát. De te a következő szülinapra ugyanúgy 10 ezerért adsz a jómódú rokonnak ajándékot."

Jól érted. Engem rohadtul nem érdekel, ki mennyit keres. Nem várok el többet a gazdag rokonoktól. Maguknak keresik a pénzt, nem az én ajándékaimra. Nem vagyok pitiáner szarrágó, olyan ajándékot veszek, amilyet a lelkem enged, és nekem nehéz lenne este elaludni úgy, hogy bosszút állok, mert nem kapok meg valami drága szart.

2022. okt. 14. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!