Tényleg ennyi ember szerint normális kockás füzetbe írogatni, hogy kitől mit és milyen értékbe adott ajándékba?
"Én olyat adok, amit jószívvel tudok adni."
Ez lenne az ajándékozás lényege. De ezt kb nem követi senki.
"Hm. Tegyük fel veszel egy 10e forintos ajadekutalvanyt a gazdag rokonnak mondjuk a születésnapjára. Jön a te szülinapod és az ő ajándéka egy tábla Milka. Következő évben mit fogsz adni neki? Ugyanúgy egy tízezres utalványt, vagy szinten egy tábla csokit?"
Nem nekem szólt a kérdés, de igen, ugyanúgy vennék 10 ezres utalványt. Az, hogy milyen ember vagyok, tőlem függ. Rohadt mindegy, mit kapok, mert nekem nem erről szól.
Szerintem azok a családok akik ilyen hisztit csinálnak az ajándékozásból nem normálisak. Nálunk szerencsére van erről megállapodás karácsonykor, hogy a gyerekek kapnak, a felnőttek semmit, jelképes fityf.szt sem, mindenki örüljön az ünnepnek magának és kész. Szülinapra meg kap kb mindenki egy üveg bort vagy ilyesmit.
A gyereklátogatás is érdekes, én eddig kétszer voltam baba látogatóban, nem vittem semmit a babának. A vendéglató szülőknek igen, sütit, gyümölcsöt, üdítőt, mit tudom már én, amiket az ember vendégségbe szokott vinni. De minek vegyek valami kis izét a babának, amit nem is biztos hogy használni fognak? Barátnőm panaszkodott pl, hogy csomó olyan kisruhát kaptak, amit rá sem tudott adni, mert nem abban a szezonban volt akkora a gyerek mérete. De egy ezredik kismacival vagy csörgővel is bazi sokra mennek a szülők. Én most vagyok terhes, remélem nem fog mindenki egyesével valami lóf.szkát hozni ajándékba a babának, mert kicsi a lakás. Ne hozzanak neki semmit, majd ha nagyobb lesz és el tudja mondani hogy mit akar, akkor lehet ajándékozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!