Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan tudod meg, hogy egy...

Hogyan tudod meg, hogy egy távoli országban élt személy meghalt vagy sem?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy nem ismersz senkit aki őt ismerte és módodban sem áll utazni.
2022. aug. 7. 10:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Várj, kitalálom: öröklésben reménykedsz?
2022. aug. 7. 10:52
 2/15 anonim ***** válasza:
37%
Egyáltalán honnét tudod, hogy hol élt?
2022. aug. 7. 11:24
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én rákerestem a gyászhíreknél. Amerikában élt. De én tudtam a címét. Szóval tudtam, hogy az ő gyászjelentése az.
2022. aug. 7. 11:32
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha te vagy az egyetlen rokona, akkor általában értesítenek. Vagy hivatalosan elkezded kerestetni, akkor közlik veled, hogy él még vagy meghalt. De ez természetesen nem ingyen van.
2022. aug. 7. 11:42
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod, hogy hol élt, hol halhatott meg, akkor írj az ottani "önkormányzatnak". Ők állítják ki a halotti oklevelet (bizonyítványt).
2022. aug. 7. 18:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha közeli rokon és megvan a kapcsolat akkor étesitenek hivatalbol is.
2022. aug. 7. 20:48
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

#6 (20:48)

a hivatal hogyan tudja meg, hogy kit értesítsen, ha az elhunytál semmi nyomot nem találnak a rokonságról? Más a helyzet, ha találnak egy levelet, feladó címével. ha nem is örökös, de tudhat címet adni arról, aki örökölhet. Akkor a hivatal oda küldi ki. Van, hogy évekig elhúzódik az ilyen örökösödési eljárás.

2022. aug. 7. 20:59
 8/15 A kérdező kommentje:
A kérdés nyilván arról szól, hogy hogyan deríted ki, tehát ha nem értesítenek.
2022. aug. 8. 08:37
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudsz semmilyen úton elindulni, tehát azzal kell élned, hogy nem tudsz róla semmit.
2022. aug. 8. 13:45
 10/15 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy meghalt, legalábbis azt mondták nekem. De nem vagyok ebben biztos, lehet csak bújkál. Ugyanis tartozik nekem, de ez hosszú történet.

Szimplán csak ki kell derítenem, hogy meghalt vagy életben van.

2022. aug. 8. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!