Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ez annak a jele...

Szerintetek ez annak a jele hogy megutáltam a nevelő apamát? Vagy miért nem szeretek vele egy légtérbe lenni?

Figyelt kérdés
Tehát eléggé lelkis lány vagyok, minden olyan dolgon tudnák sírni, de nyilván nem mutatom ki, az igazi apámmal nem tartjuk a kapcsolatot, sokszor probált màr felkeresni de anyám nem engedte, tudom hogy van fent facebookon meg igy kb tudok rola egy pár dolgot, illetve a tesojairol meg a tobbi "rokonomrol" ugymond.. de en ugy vagyok vele hogy én biztos nem tudnám magamtol felkeresni egyiket se. Na de lényeg a lényeg a lényeg, elvileg én kiskoromba imádtam a nevelő apukám, meg ő is engem. De most igy tini koromra, vagy is inkább 9,10 éves korom óta ez változott, Rengeteget veszekedtunk sokszor anyám ugy megvert apám miatt mert h en "beszoltam" neki hogy a földig húzott. És azt még hagyjuk, 10,9 éves lehettem maximum. Minden miatt kotekedett velem, bunko volt, be szólt, én meg nem hagytam magam. Mostmár nagyobb vagyok, inkább a szobámba vagyok, ha valaki jön ki se megyek, nehogy megint vita legyen, mert nem szeretném magamat le égetni. Megprobálok nem menni velük sehova. De vannak neha olyan szituk amikor pl a nevelő apám visz orvoshoz, vagy ilyen helyekre, es ha egyedul vagyok vele,vagy ha jon az öcsém, egyszerűen rosszul érzem magam a jelenlétébe. Vagy ha mellé kell üljek előre, egyszerűen rossz érzésem van, es mindig azt várom hogy érjek màr haza. Nem szeretek vele sehova egyedul menni mert egyszerűen rosszul érzem magam körülötte. Mamám szerint ez azert van mert egyaltalan nem szeretem, es irrital. Szerintetek?
2022. jún. 19. 13:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Az, hogy utálod, egy teljesen emberi dolog. Azért érzed ezt, mert sokszor kaptál miatta. Ha vannak barátaid, próbálj meg inkább velük lenni, és nekik elmondani, hogy mi bánt, mert zárkózottnak tűnsz, aki visszafolytja a gondjait, ezzel pedig ártasz magadnak.
2022. jún. 19. 13:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"...inkább a szobámba vagyok, ha valaki jön ki se megyek, nehogy megint vita legyen..."

Húztál magad köré egy falat, hogy megvédd magad az agressziótól, amiben részed volt. Ez a fal a fizikai távolság közted és a nevelőapád között. Ha kénytelen vagy a közelében lenni, akkor a védőpajzsodat érzed megvékonyítva, ami félelmet, frusztrációt okoz, vagy egyszerűen "irritációt".

Gyerekként nincs is nagyon más lehetőséged védekezni, csak arra figyelj, hogy ha kirepülsz otthonról, akkor tudatosítsd magadban ezeket a dolgokat. Erre azért van szükség, mert ezek a védelmi stratégiák tudatosítás nélkül megmaradhatnak felnőtt korban is, és akkor már a legtöbbször nem hasznosak, sőt, hátráltatnak. Pl. ha a főnököddel, a barátaiddal vagy a társaddal lesznek konfliktusok, akkor már nem lesz jó megoldás elvonulni.

2022. jún. 19. 14:13
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Inkább csak védekező mechanizmus.

Szereted egyébként?

2022. jún. 19. 14:16
 4/18 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat! 3. Talán legbelül lehet egy picikét szeretem, de én egyaltalan nem így érzem.

2. Igazából, ha másokkal veszekszek egyaltalan nem vagyok ilyen,de mondjuk észrevettem magamba azt, hogy mindig probálom kerülni a vitát, lenyegtelen hogy kivel mikor hol, egyszerűen nem szeretek veszekedni. Szüleim is neha veszekednek. És ami szerintem jó az egészbe, hogy én már most úgy fogom fel ezt az egeszét hogy én egyáltalán nem szeretnék ilyen lenni, sőt nem is leszek, észrevettem magamon azt is h elegge család centrikus vagyok,vagyis mar most elszoktam képzelni, hogy pl lesz egy családom, 3 gyereket szeretnék, meg h tényleg ilyen szülő nem szeretnék lenni mint az én szüleim. Én allá írom hogy tényleg akármit kérek pl kaja ruhák megkapom. De sokszor már abbol is eleggem van hogy akkor mondja apam h "mas gyerek örülne neki ha megkapna mindent, én meg egy bekepzelt undorító lány vagyok" anyam se amúgy egy angyal, amióta céget allapitottak még rosszabb lett minden, folyamatosan veszekednek,anyámnak is olyan be szolasai vannak, meg sokszor ki tör rá jön az 5 perc, és mindenkivel kötekszik, vagy "így a pénz ugy a pénz" neki mindig minnél több kell. Pár napja voltam apámmal pszichológusnal, de ha tudom azt h apám visz inkább else mentem volna, és olyat kérdezett a pszichológus apamtol h mit talál bennem jónak, mire büszke, apam meg valaszolni se tudott, Igazából nekem ez nem fáj, mert őszinte leszek leszarom, nem is az igazi apám hála istennek. Csak még is maga a szituáció volt kinos. Tényleg mar else tudom donteni h kivel van a gond, velem vagy velük..

2022. jún. 19. 15:04
 5/18 A kérdező kommentje:
És amugy azt is észrevettem hogy inkább kerulom azt a szót, hogy ki mondjam neki hogy "apu" igazából mivel még van egy pár évem velük nehéz lesz ki bírni tudom. Csak így elgondolkoztam azon hogy már most mennyire meg utáltatják magukat, akkor később milesz?
2022. jún. 19. 15:07
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Én csak azt nem értem, miért nem a verekedős anyádat utálod ennyire. 😳 Oké, nevelő apád leállíthatta volna, de ebben a sztoriban aki igazán botrányos az az anyád.
2022. jún. 19. 15:10
 7/18 A kérdező kommentje:
6. Mivel nevelő apám csinalta az egesz fesztivált, pl jottek hozzánk, felnott emberek szo szerint, es most lenyegtelen h nő vagy férfi, én egy 8/10 éves kislány voltam, és nyilván már akkor ugy veszekedtem velem a szuleim mint egy felnott emberrel, azok akik meg jottek anyámék ismerősei ugy bele szóltak mintha az ő lányuk lennék, pl h "jaj ha az én lányom csinálná ezt már rég megvertem volna" vagy hogy "jaj de analfabéta vagyok" meg meg kb mindentxd és nekem végig kellet azt hallgatnom ahogy a saját szuleim meg a kedves barátai, egy 8/10 éves kislányt mondanak ell mindenek, mert kb nem tudom hany eves lehettem, de 10nél nem lehettem több. Sokszor azert kaptam mert a nevelő apám kotekedett velem, maskepp anyammal szerintem nem is lenne nagyobb vitám, ha a nevelő apám nem lenne. Vagy ha pl jott hozzánk a keresztanyám, és mondta h ő megy randiznii, másnap jött hozzánk megint, és kerdeztem tole igy viccesen h "na voltál a randidon" a keresztanyám meg mondta h nem le mondta a fiu, de igy viccelodtunk meg minden, erre jon apám h én mit szemtelenkedek meg ilyenek. Még a keresztanyám is mondta hogy "Dehát ebből semmi olyat nem mondott" azt csodálkoznak a szuleim hogy olyan lány lettem h szo szerint ha a barataim néha viccelnek, ami nekik vicc nekem màr picit komolyabb dolog. Tehát lényegébe vagy vad idegen miatt kaptam, vagy kedves nevelő apám miatt, vagy a barátaik miatt.
2022. jún. 19. 15:23
 8/18 anonim ***** válasza:
91%
Félreérted szerintem, amire céloztam. Nevelő apád valószínű sz.rkeverő alkat, vagy csak szeret fontoskodni, ez egy dolog. Nem szép, megértem, hogy nem kedveled, ez nem is téma. De basszus, anyád volt az, aki a földön húzva verz téged, és nem a nevelő fater... Ez nem az ő, hanem anyád brutális jellemhibája. Ha más f.szija lenne, valószínű ott is a himbilimbit választaná helyetted. Ép anya nem csinál ilyet. Gáz az öreg, de anyád az, aki az igazi botrány, és nem, nincs olyan, hogy "miatta". Anyád ronda, gyerekbántalmazó jellem.
2022. jún. 19. 15:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
* vert
2022. jún. 19. 15:49
 10/18 A kérdező kommentje:
8. Mondjuk jog, ha tobbet számitana neki a saját gyereke, nem csinálta volna velem ezt nevelő apám miatt. De igazából egyiket se szeretem, de ezt még énse tudom pontosan h miert utálom a nevelő apámat jobban.. De még pár év, vagy hónap, és szo szerint örökre megfogom őket utálni.
2022. jún. 19. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!