Barátnőm 3.unoka testvérem. Az én Margit dédmamám és az ő Éva dédmája édes testvérek voltak. Az én nagymamám meg az ő nagypapája első unoka testvérek. Apum meg az ő apja második unoka testvérek, én meg a barátnőm harmadik unoka testvérek vagyunk.
Úgy gondolom szegről végről egy faluban mindenki rokon. Az első nyilvan nem de a második unoka testvér sem olyan közeli hiszem a nagyszülők unokái azok akik második unoka testvérek . Papámnak a mamája és mamámnak a mamaja is édes testvérek voltak. S papam mamám második unoka testvérek
Cigók vagytok, hogy rokont vesztek el? Vagy főnemesi család?
2022. máj. 28. 13:37
3/12 anonim válasza:
Első unokatestvérek is házasodhatnak.
2022. máj. 28. 13:43
4/12 anonim válasza:
Nem az törvényileg, és csak ez számít.
Más kérdés, hogy amennyiben a családban van genetikai hajlam valamilyen betegségekre, annak valószínűsége többszöröződik, ha mindkettőtök érintett.
2022. máj. 28. 13:47
5/12 anonim válasza:
Én úgy tudom törvényileg másod unokatesóval már házasodni lehet. A genetikai halmozódás lehetséges, de nem súlyos mértékben, amennyiben ez nem folyamatos jelenség, úgyértem nem oda-vissza előforduló jelenség, hogy tág családon belül történik a házasság generációk óta. Amúgy a helyzet az, h én személy szerint nem jönnék össze másodunoka tesóimmal, mert nem úgy tekintek rájuk. Persze ez azokra vonatkozik, akiket ismerek. Apám felől egyiket sem ismerem, azt sem tudom, hogy vannak-e és persze anyám felől sem az összeset. Harmad unokatestvéreket meg annyira sem, de az már nem is számít igazából, semmivel sem másabbak, mint egy random ember. Így, ha véletlen kiderülne a páromról, hogy másod v harmad unokatesók vagyunk már nem dobnám, illetve összejönnék harmad unokatesóval már simán. Nem vagyok kisebbségi amúgy.
2022. máj. 28. 14:38
6/12 anonim válasza:
Szóval a kérdésedre válaszolva ez már nem vérfertőzés, gyakorlatilag szinte már idegenek vagytok.
2022. máj. 28. 14:41
7/12 anonim válasza:
Én sem gondolnám hogy ez vérfertőzés lenne. A harmadunokatestvér tényleg elég messzi, mondhatni nem is rokon. Az első unokatestvér elég közeli szerintem, még a második is (legalább is nekem), de a harmadik egyáltalán nem közeli
2022. máj. 28. 14:54
8/12 anonim válasza:
Össze vissza írsz. A rokonokat kerüld el a fenébe, kész. Főleg emiatt, idézlek: " Úgy gondolom szegről végről egy faluban mindenki rokon." - ha ezt így gondolod, miért számít más véleménye? Ráadásul mint írod, a nagyszüleid is közeli rokonok. Nincs a faludon kívül élet?
2022. máj. 28. 14:57
9/12 anonim válasza:
A vérfertőzés nem egy betegség, amit el lehet kapni. Az csak annak az elnevezése, ha lefekszel egy túl közeli rokonoddal. A harmadunokatestvér jogilag rendben van, morálisan, ha nem együtt nőttetek fel gyerekkorotokban, akkor szintén. Amiatt már kissé aggódnék, ha ez az unokatesók közötti házasodás több generáció óta működik nálatok, ugyanis összeadódhat. De, ismétlen, ha beteg gyereketek születik, akkor sem "lesz belőle" vérfertőzés, csak pechetek van, és túl sok volt a rokonházasság a családotokban.
2022. máj. 28. 15:19
10/12 anonim válasza:
Szerintem ez sima ügy. A harmad-unokatestvér nem közeli rokon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!