Milyen oka lehet, ha a rokonok nem szólnak egymásnak, ha valamelyiküknek gyereke születik?
Nem közeli családtagok, pld gyerek a szülőjének, hogy nagyszülő lett, hanem a rokonságban, nagynéni, unokatestvérek.
Nem olyan fontos, ezért említésre se méltó?
Nagynénémmel nem beszéltem 10+ éve, nem gondoltam hogy amiatt fel kellett volna hívnom hogy gyerekem született. Máshonnan megtudta, ő sem hívott fel hogy gratulaljon. Azóta sem beszéltünk amúgy, ennek több mint 2 éve.
Az unokatesókkal csak temetéseken szoktam összefutni. A legutóbbira nem mentem el, mert épp terhes voltam, és feküdjön kellett. Gondolom sejtik hogy azóta megszületett, külön nem jelentettem be.
Eleinte nekem is furcsa volt, hogy a fb-ról tudtam meg, hogy az unokatesó(i)mnak gyereke született, de most, hogy én vagyok terhes eszem ágában sincs megosztani egyikkel sem a hírt, szóval azóta teljesen átérzem.
Csak mert nekik vagy nekünk babánk lesz nem lesz közelebbi a viszonyunk. Majd ha találkozunk egy esküvőn vagy temetésen megszámoljuk a gyerekeket, örülünk nekik és ugyan úgy teszünk a másikra a következő családi eseményig.
Talán mert nem olyan közeli a viszony. Lehet az ünnepi "kötelezőn" kívül le se sz4rják egymást, nem beszélnek.
Ilyen esetben minek mondanák el?
Nincs gyerekem, lehet azért, de qrvára nem értem, miért kellene szólni. Eljegyzést sem toljuk más arcába, esküvőt is csak azért tudták, mert meg lettek hívva. Ha veszek egy kocsit vagy lakást, arról ia küldjek körüzenetet? Aki számít, az enélkül is jár felénk, részese az életünknek, tud róla, hogy mik történnek.
Ráadásul egy terhesség nem rövid idő. Bocs, de aki 9 hónapig felém sem néz, hogy szólni kelljen, ha van gyerekem, az szerintem jobb is, hogy nem tud róla. Egy senki tulajdonképpen az ilyen ember
Nálunk is az az ok hogy nem tartjuk sajnos a kapcsolatot a tágabb családdal.
Az ilyen Facebook megosztás jellegű dolog számomra nagyon megosztó, mert nagyon egyoldalunak tartom. Akivel nem tudom megosztani az örömömet privatabb formában annak ez csak olyan dicsekves vagy pletyka... akinek nincs időm külön üzenetet küldeni azzal ugyan minek tudassam? Persze sokan nem látnak a rózsaszín kodtol ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!