Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért akar mindenki karácsony...

Miért akar mindenki karácsony előtt békülni?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy családon belül karácsony közeledtével a legtöbben, akik nincsenek annyira jóban elkezdeniek kibékülni. Nem vagyok haragtartó típus, de a kötelezően legyünk jóba, mert családtagok vagyunk köröket sem szeretem. A karácsony, meg ugyanolyan, mint a többi nap. Ha az év többi 362 napján nincs meg az összhang, akkor miért azon a három napon lenne meg?
2021. dec. 2. 09:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Mert képmutató környezetbe élsz.
2021. dec. 2. 09:20
 2/22 anonim ***** válasza:
83%
"A karácsony a szeretet ünnepe", satöbbi. Egy családi összejövetelen félre kell tenni az ilyeneket, aztán majd karácsony után folytatódik. Ettől függetlenül én sem szerettem azokat az összejöveteleket, amikor a párom rokonaival kellett lenni, akik amúgy leszarják, de karácsonykor legalább kajálhatunk közösen. Utána megint nem fog senki, senkivel beszélgetni.
2021. dec. 2. 09:48
 3/22 anonim ***** válasza:
99%
Amikor gyerek voltam nálunk is ez volt, próbáltak a családtagok "jóban lenni", de én úgy látom mostanra annyira elmérgesedett a helyzet hogy már senki se színlel :D szomorú de mégis sokkal stresszmentesebb, hogy már senkiben sincs megfelelési kényszer ^^ (26 vagyok)
2021. dec. 2. 09:59
 4/22 anonim ***** válasza:
52%
Csak a szokásos, ilyenkor mindenki teszi a jót, az év többi részében meg olyan amilyen. Hagyni kell az ilyeneket, tekintve hogy ugy is csak karácsony miatt akarnak békülni.
2021. dec. 2. 10:05
 5/22 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem is alapvetően két lehetőség van: vagy jópofizol és - az ünnep miatt - úgy teszel, mintha minden csupa happy lenne, öröm, boldogság, karácsony, csillámpor, aranyköd, stb. vagy egyszerűen nem mész el.

Egy dolognak nem látom értelmét: annak, hogy a karácsonyi asztalnál a libasült meg a malacsült felett/között törjön ki a balhé. Akkor inkább vegyél magadnak ebédet (akár a boltba és főzd/süsd meg, akár étteremben, készen) és edd/egyétek meg otthon, egymagad vagy a saját családoddal, mindenki mással való találkozás nélkül (a korona meg egy remek ürügy, arra rá lehet simán fogni, hogy vírus van, nem vagyunk oltva, régen voltunk oltva, rossz oltással - kínai, orosz, Astra Zeneca - vagyunk oltva, régen kaptunk oltást, most kaptunk csak oltást 2 napja, stb. félünk, hogy (még/már) nem vagyunk védettek, és kész.

Egy ilyen ürügyet - mivel ellenőrizhetetlen, egy családtagnak nincs joga elkérni a vakcinaigazolványodat, mivel nem hatóság és nem is étterem, stb. - el kell fogadnia mindenkinek.

2021. dec. 2. 10:11
 6/22 anonim ***** válasza:
91%
Biztos ajándékot akarnak kapni. 😀
2021. dec. 2. 10:22
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a karácsony a legelvadultabb embernek is megérinti a lelkét, akár beismeri, akár tagadja. A többség ebben a megváltozott lelkiállapotban ilyenkor igyekszik elsimítani az ellentéteket.

Az esélyt érdemes megadni, aztán vagy sikerül, vagy nem, vagy tartós lesz, vagy nem.

2021. dec. 2. 10:25
 8/22 anonim ***** válasza:
95%
Mert ciki mások előtt, ha karácsonykor sem néz feléjük senki, mert mindenkivel összevesznek. Én anyai nagymamámmal nem tartom a kapcsolatot, mert nagyon összeférhetetlen ember, max. akkor beszélek vele telefonon, ha a szüleimnél vagyok és épp beszélnek vele, meg karácsonykor kap egy képeslapot. Most végre beköltözött otthonba, mert szüksége van az állandó szakértő felügyeletre, és ezt a család másképp nem tudja biztosítani, de ez ellen is hadakozott, ott akart maradni egyedül a nagy házban falun. Most be kellett látnia, hogy már nem bírja, elesett és kórházba került.
2021. dec. 2. 10:33
 9/22 anonim ***** válasza:
87%
Akar a tököm békülni. Minek?
2021. dec. 2. 10:45
 10/22 anonim ***** válasza:
87%

Én nem akarok,úgyis csak egy képmutatás az egész ünnep,mert így várja

el mindenki,megy a jópofizás 3 napig,utánna egész évben egymás felé

sem néznek a rokonok még telefonon se.Kicsit kétszínű a dolog.

2021. dec. 2. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!