Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha irigy rám akkor ezt hogyan...

Ha irigy rám akkor ezt hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Unokatesómmal 1 év van köztünk. Régen sem volt felhőtlen a kapcsolatunk de egy ideje próbálkoztunk ezen felül emelkedni, én őszintén szerettem volna, hogy sikerüljön.

Régebben is azt vettem észre rajta, hogy irigy rám, ezt vissza is hallottam ismerősöktől (nekem több meg drágább ruháim vannak mint neki, jobb párkapcsolataim voltak, több segítséget kaptam a szüleimtől, stb)

Én reméltem, hogy ezeken már túl van de két hónapja megint rendszeresen találkozunk és kiül az arcára meg a viselkedésére, hogy mi nem tetszik neki.

Úgy érzem én tudok örülni az örömének, pedig van ami nekem nem adatott meg (pl én nem kerültem be egyetemre pedig nagyon be szerettem volna ő meg bekerült)

Már eljutottam odáig, hogy titkolom elötte a sikereimet, vagy ha vettem valamit mert tudom neki az fáj..

Hogyan kezeljem ezt?

Próbáltam leülni és megbeszélni de úgy tesz mint aki azt sem tudja miről beszélek (bár nem szeret gyengének látszani ez tény, úgy sem vallaná be)

2021. nov. 19. 10:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%
Akik azt feltételezik, hogy Kérdező azért kér tanácsot, mert dicsekedni akar a holmijaival, azok semmiben sem különbek, mint akiről most panaszkodik.
2021. nov. 22. 02:01
 12/16 anonim ***** válasza:
79%

1-es!

Nem azt mondta, hogy az új ruhája az ő sikere.

Azt mesélte, hogy az új ruhája az irigység tárgya.

Nem mindegy.

2021. nov. 22. 02:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Az ő baja.
2021. nov. 22. 10:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Unokatesóm rólunk is azt feltételezte, hogy azért nem járunk hozzá tesómmal, mert irigyeljük a házát, családját, gyerekeit,az életét. Közben meg a férjét nem bírtuk. Egy tahó, aki vicceskedve szólt be másnak, meg hozta kellemetlen helyzetbe az embert. De hát ő csak szellemes.
2021. nov. 22. 18:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd, ha féltekeny rád legyen..ez ellen nem tudsz mitt tenni
2021. nov. 22. 22:38
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Az irigység azért rossz, mert az ember arra szánja az energiáit, s nem arra, hogy a saját helyzetén javítson. Ha kimutatja, akkor azt akarja, hogy te rosszul érezd és visszafog magad miatta, hogy egyenlőbbek legyetek. Ezt az éhségét nem lehet kielégíteni. Kis időre kipróbálhatnád, hogy kifejezetten dicsekszel neki csak azért is. :-D
2021. nov. 25. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!