Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miről lehet beszélgetni egy...

Miről lehet beszélgetni egy 4-6 éves gyerekkel?

Figyelt kérdés

Miket lehet kérdezni stb

/ Arra gondolok, ha pl rokonokkal vagyunk ahol van kisgyerek akkor hogy lehet vele “jatszani/foglalkozni”/

2021. okt. 15. 01:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
Egy ennyi idős gyerekkel nem beszélgetni kell, hanem játszani valamit.
2021. okt. 15. 08:15
 12/25 anonim ***** válasza:
31%
Játszon meg beszélgessen vele az, aki hozzátok viszi
2021. okt. 15. 08:22
 13/25 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem semmiről, én azt tapasztalom hogy csak lesütik a fejüket/lesnek és az anyuka vigyorogva válaszol helyettük
2021. okt. 15. 08:42
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
Jár-e oviba, mi a jele, ha vannak barátai hogy hívják őket, szeret-e járni, mi a kedvenc meséje, mi a kedvenc játéka, stb.
2021. okt. 15. 08:50
 15/25 anonim ***** válasza:
20%
Amúgy ha a hirdetések között miért van tini? Te vagy tini vagy mi? XD
2021. okt. 15. 08:56
 16/25 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell, ha nem akarod.

Engem nem igazán "érdekeltek" a kicsik, mikor hozták őket. Szórakoztassa őket az, akinek kedve van hozzá, én elvoltam a kis világomban. :)

Aztán, ahogy nőttek, olyan 8-9 évesen már odafigyeltem rájuk, elkezdtem beszélgetni. Már tini mindkettő és imádjuk egymást, de amíg kicsik voltak, szerettem őket, persze de nem tudtam mit kezdeni velük.

De nekem ez főleg abból is ered, hogy 14-15 éves korom óta tudom, hogy nem lehet gyerekem egy betegség miatt.

2021. okt. 15. 09:16
 17/25 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem inkább te mesélj neki valamiről. Nagyon kíváncsiak, hogy működik a világ és isszák a tudást. Azt hiszed, korai arról beszélgetni vele, hogy van-e élet a földön kívül, milyen érdekes állatfajok léteznek, amit nem ismer, hogy mitől folynak a folyók, hogy működik a vulkán, hogy minden atomokból épül fel, környezetvédelemről, hogy hogyan működik a gravitáció, milyen foglalkozások léteznek, te mit dolgozol stb stb, de nem. Vagy arról ami téged éppen érdekel. Ha látod, hogy valami felkelti az érdeklődését, akkor buzdítsd, hogy tegyen fel kérdéseket. Érdekességképp meséld ezeket neki, valami aktuális kapcsán, ne úgy mint egy tételt.
2021. okt. 15. 09:22
 18/25 anonim ***** válasza:
83%

Vezetni kell a figyelmét, és nézni mi érdekli.

Megkérdezed mi a kedvenc játéka, ki a legjobb barátja/barátnője.

Mit szeret az oviban és mit nem.

Sokáig úgy sem köti le a figyelmét általában, hanem játszani akar. Hát játszatok valamit. Ne számítógép és képernyő legyen...

2021. okt. 15. 10:21
 19/25 anonim ***** válasza:
18%
15, nem hirdetések, hanem tegek közöttre gondoltam. XD
2021. okt. 15. 12:43
 20/25 anonim ***** válasza:
45%

A "milyen az ovi", "mi leszel ha nagy leszel", "mi a jeled" kérdéseket szívből utáltam, mert nyilvánvaló volt, hogy le se tojják a választ (sőt nekem is unalmas téma volt), csak úgy kérdeznek valami hülyeséget a kis hülyétől kötelességtudatból. Tipikus rokon-kérdések, amiket azok tesznek fel, akikkel csak ünnepekkor találkoztok, és ha nem lennétek rokonok, egy mukkot sem szólnátok egymáshoz, de így muszáj. Az idétlenül túljátszott meglepődésekről, örülésekről, húházásokról, juuuujjogásokról ne is beszéljünk... Örülök, hogy már felnőttem, és senki nem viselkedik velem ilyen hülyén, és nem néz ennyire csököttnek.

Ha beszédes, fog ő beszélni hozzád, és témaválasztásként kiindulhatsz abból, amit mond. Ha visszahúzódóbb, akkor csak akkor szólj hozzá, ha tényleg van kedved, és valami őszintét tudsz mondani/kérdezni. Az erőltetett, kényszeredett beszélgetések gyerekként is pont olyan kínosak mint kamaszként vagy felnőttként.

2021. okt. 15. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!