Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nekem vannak idealista elképze...

Nekem vannak idealista elképzeléseim s családról vagy tényleg mérgező a környezetem?

Figyelt kérdés
A családom 60 feletti tagjai nem szépen mondva boomerek. Meg vannak keseredve, mindenkire irigykednek, aki többre vitte náluk, teljesen normális egymás előtt titkolni a fizetésünket és nyaralásokat. Sajnos az én generációmon is látom hogy szinte szégyellik magukat amiért 100-200 ezer forinttal többet keresnek mint a szüleik, és kényszeresen kompenzálnak, a szülő meg cserébe úgy viselkedik, mintha a gyerek tőlük lopná a pènzt. Mindig irigykedve nézem azokat a szülőket, akik büszkén posztolnak a gyerekükről fotót aki Svájcban orvos vagy kijutott egy nemzetközi programra Japánba, vagy csajos hétvégét tartanak Máltán, úgy hogy tényleg azok az emberek nem a sggük alá kaptak, hanem dolgoztak/tanultak érte.
2021. okt. 14. 21:44
 1/5 anonim válasza:
94%
Az a normális, ha a szülő büszke a gyerekére ha többre viszi. Sajnos sok megkeseredett szülő van Magyarországon, de aki még a gyerekeivel szemben is ilyen.. valóban elég mérgező a környezeted.
2021. okt. 14. 22:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azt látom, hallom, hogy a szüleim korosztálya a gyerekei kisebb-nagyobb sikereivel büszkélkedik. Na nem az általad felsorolt világjáró dolgokkal, hanem egyik lakást vett, a másik diplomát szerzett, megint másiknak új állása van, meg gyereke született a régi osztálytársamnak. Nem a nyaralási helyszínekről beszélnek, hanem a nekik fontos dolgokról. Onnantól, hogy milyen finom sütit süt az ismerős gyereke, egészen odáig, hogy nulláról házat épített a családjának. Nem licitálják túl egymást, de keresik az alkalmat arra, hogy elmondhassák másoknak.
2021. okt. 14. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell foglalkozni azzal aki csak " hátráltat " ugymond.
2021. okt. 15. 01:25
 4/5 anonim ***** válasza:
65%
Tipikus magyar mentalitás lehúzni más érdemeit. A másik oldalról meg nem illik szerintem dicsekedni azzal, hogy nekem jobb. A fizetést is jobb nem kikürtölni, a legtöbb ember imád kalkulálgatni más fizetésével, főleg ha magasabb mint a sajátja. “Jaj, ha nekem elég 200 ezer forint, akkor nem értem mit sír fizetésemelésért, ha 800-at keres.” Semmi közük hozzá. A másik meg a kölcsönkérés. Utána meg te kapod vissza a pénzed utoljára, mert neked amúgy is mindegy, olyan jól keresel. Szerintem a családban a pénzt, munkát sokkal jobb tabuként kezelni. Egy felszínes, kellemes viszonyt tartani velük, de nem elvárni senkitől semmit.
2021. okt. 15. 09:45
 5/5 anonim ***** válasza:
80%
Mit értesz pontosan boomer alatt?
2021. nov. 4. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!